Reizen en excursies in 2019

Reizen en excursies in 2019
 
Meerdaagse reizen.
3-daagse busreis Texel (24 t/m 26 april 2019)
In de werkgroep hebben wij aan de hand van de ontvangen offertes de mogelijkheden voor een korte reis naar Texel besproken. Daarbij is gebleken dat een driedaagse reis veel interessanter uit kwam dan een tweedaagse reis. Vandaar ons voorstel om drie dagen naar Texel te gaan.
Bij een deelname van 30 personen bedraagt de reissom € 295,= p.p. op basis van volpension op een tweepersoons standaard kamer.
Een tweepersoons comfort kamer kost € 323,= p.p.
De toeslag voor eenpersoons kamer bedraagt € 40,=
We verblijven in hotel De Pelikaan in De Koog.
Het hotel beschikt over een restaurant, bar, sauna, solarium en poolbiljart.
De kamers zijn voorzien van eenpersoons bedden, badkamer met toilet en bad of douche Op de kamer is telefoon, televisie en gratis wifi aanwezig.
Voorlopig programma:
Bezoek Kaap Skil museum in Oude Schild
Bezoek schapenbedrijf De Waddel in Den Burg
Bezoek Ecomare met rondleiding en wandeling door het duinpark
Bezoek Juttersmuseum Flora in De Koog
Het excursieprogramma met entree is inbegrepen in de prijs

Klik op onderstaande link voor meer aanvullende informatie over deze reis van Texel.
Aanvullende informatie voor excursie naar Texel april2019

8-daagse busreis Kirchberg (Tirol) 18 mei t/m 25 mei 2019.
Bij een deelname van 35 personen bedraagt de reissom € 599,– p.p. op een tweepersoonskamer. Voor een eenpersoonskamer behoeft geen toeslag te worden betaald.
We verblijven in het 3*** Hotel Bechlwirt in Kirchberg (midden in het centrum van Kirchberg op een plein) op ca. 7 km. afstand van St. Johann.

Het hotel beschikt o.a. over een lift, een receptie met zitjes, tv-ruimte, terras, bar, restaurant, sauna en stoombad en wifi . De nieuw ingerichte kamers zijn voorzien van telefoon, tv, radio en een badkamer met douche en toilet. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een balkon.
Bij het verblijf (op basis van halfpension) is inbegrepen het ontbijtbuffet en 3-gangenkeuzemenu met saladebuffet (1 x per week Bauernbuffet).

Beknopt programma:
DAG 1: Vertrek uit Best via Duitsland naar Oostenrijk. Onderweg een stop voor koffie met gebak en diner. In de loop van de avond aankomst in het hotel.
DAG 2: Voor de middag vrij . Na de middag een halve dagtocht naar de stuwmeren van Kaprun; halverwege de berg gaan we per lokale pendelbus en een grote lift tot een hoogte van 2000 meter. Hier kunnen we genieten van verschillende gletsjers van de Hohe Tauern.
DAG 3: Bezoek “Swarovski Kristallwelten”, een bijzonder museum met verschillende fantasierijke wonderkamers rondom het thema kristal. Wij bezoeken ook nog de winkel met Swarovski sieraden.
Na de lunch boottocht op de Achensee, het grootste meer van Tirol.
DAG 4: Bezoek aan de 3798 meter hoge Grossglockner via de Grossglockner Hochalpenstrasse. Een lange dag met veel natuurschoon.
’s Avonds een echte Tiroleravond.
DAG 5: Vandaag een vrije dag om Kirchberg te verkennen. Alternatief: met taxibusjes naar een Almhut op de Labalm in het Spertental met lunch “Tiroler Grostl”.
Van daar uit een ontspannen wandeling richting Aschau (extra kosten € 19,50)
In de avond staat het Alpenspektakel in Westendorf op het programma een hilarische show met veel muziek.
DAG 6: bezoek aan de stad Salzburg, een Nederlands sprekende gids leidt ons rond. Verder kunnen we ook zelf de geboorteplaats van Mozart verkennen.
DAG 7: bezoek aan de stad Innsbruck de hoofdstad van Tirol. We krijgen hier de tijd om op eigen tempo de stad te bekijken.
DAG 8: terugreis. Onderweg nog een afscheidsdiner.

De inschrijfformulieren voor deze reizen vindt u in de nieuwsbrief van februari.