SRB themabijeenkomst op donderdag 11 april

SRB themabijeenkomst op donderdag 11 april

”De cholesterol maffia. Zin en onzin over cholesterol”

 
De titel van deze themabijeenkomst, georganiseerd door de Seniorenraad, mag op u misschien nogal overdreven of sensationeel overkomen. Toch wijst het op een verschijnsel in onze samenleving, dat ernstige proporties heeft aangenomen: de macht van de farmaceutische industrie en de methodes die er worden toegepast om te komen tot winstmaximalisatie. Het promoten van cholesterol verlagende middelen is hiervan een treffend voorbeeld.

Op donderdagmiddag 11 april van 14.00 uur tot 16.00 uur zal de heer Ekering, huisarts in ruste, komen vertellen over het veelvuldige gebruik van cholesterolverlagende middelen en de achtergronden daarvan. Met zijn voordracht over de cholesterolmaffia wil hij aantonen dat de hele farmaceutische industrie indrukwekkende verschijnselen vertoont, die passen bij het gedrag van maffiosi. Dit verhaal geldt dus ook voor bijvoorbeeld psychofarmaca, pijnstillers etc. Uitzonderingen zijn er gelukkig ook, bijvoorbeeld medicijnen bij suikerziekte.
Zijn we ons er altijd van bewust waarom we welke medicijnen slikken? Realiseren we ons wel dat veel medicijnen slechts een beperkt werkzaam effect hebben? Of soms zelfs helemaal niet? Wat weten we van de bijwerkingen? Leven we door de medicatie langer en/of met meer plezier? Durven we wel altijd kritische vragen te stellen aan onze huisarts?
Op deze middag krijgt u geen gerichte medische adviezen, daarvoor moet u bij uw huisarts zijn.
Maar u krijgt wel richtlijnen voor oplettendheid en welke vragen u mogelijk kunt stellen.

De entree voor deze themabijeenkomst is € 2, – en dat is inclusief koffie/thee.

Dit vind je misschien ook leuk...

39980 | 01/02/2019 | ARCHIEF2019