Herfstfeest in het Prinsenhof, 18 september.

Herfstfeest met loterij en Duo Spelt

DSC01789

Herfstfeest in het Prinsenhof, 18 september.

Bij de entree in het Prinsenhof was het zaak eerst loten te kopen voor de grote loterij. Ze werden door onze voorzitter in eigen persoon verkocht. Onder de grote gouden ballonnen met de cijfers 6 en 0.
Met 155 personen was de zaal goed gevuld en de herfststukjes en bonbons op tafel maakten het feestelijk. Na het welkom door Koos de Laat was de vloer voor de muziek van het duo Spelt. Ze bespeelden keyboard, accordeon en verschillende fluiten. De naam ‘Spelt’ verwijst naar de oude vergeten graansoort die recentelijk herontdekt is en in ere hersteld. Er wordt brood van gebakken en bier gebrouwen. Op dezelfde manier herstelt dit duo oude liedjes in ere en laat ze opnieuw klinken en graag meezingen.
Ze begonnen met Ierse liedjes, waarop gedanst mocht worden. De Ieren hebben een merkwaardige manier van dansen: met de armen strak langs het lichaam en alleen de benen en voeten bewegen. Dat komt door een strenge pastoor die dansen wel goedkeurde, maar je mocht niet elkaars hand vasthouden. Ook sommige Bestste KBOérs weten zo te dansen.
Vervolgens was de vraag “ga’de mee een endje wandelen” en zo gingen we van Loch Lomond, denkend aan Brabant, met Ach Marietje naar daar bij de Waterkant. Na de pauze wandelden we via de Amsterdamse grachten, naar het kleine Café aan de haven en de Klok van Arnemuiden, denkend aan de schöne Jügendzeit en de Rode rozen voor jou gekozen. Ter afsluiting carnavalskrakers en een bescheiden polonaise.
De Golden Girls, herkenbaar aan een zwart schort met gouden opdruk, hadden voor de loterij een indrukwekkende hoeveelheid prijzen bijeengebracht: planten, flessen, kaarsjes, snoepgoed, kommetjes met inhoud, en wat niet. De hoofdprijs was een wasmand met diverse levensmiddelen.
Ook wie niet in de prijzen was gevallen, ging met een gevulde maag naar huis: op weg daarheen aten we een kroketje met mosterd en frites met mayonaise.
Vera Scharten