Stoelyoga

Stoelyoga

Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga met een rustige bewegingsvorm waardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang lenigheid of conditie. Het is uitermate geschikt voor ouderen met artrose. De lessen zijn er op gericht om de spieren en gewrichten soepeler te maken.

Vanaf 9 september 2022

 

Wat is stoelyoga?

Stoelyoga wordt beoefend op een stoel en bestaat uit milde yogahoudingen en bewegingen. Oefeningen kunnen zowel zittend als staand worden uitgevoerd. Bij staande oefeningen gebruik je de stoel als ondersteuning. Omdat gecompliceerde en complexe oefeningen bij stoelyoga niet aanwezig zijn, kan iedereen deze bewegingsvorm doen. Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga met een rustige bewegingsvorm waardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang lenigheid of conditie. Het is uitermate geschikt voor ouderen met artrose. De lessen zijn er op gericht om de spieren en gewrichten soepeler te maken. Je leert spanningen te herkennen en los te laten en je concentratie en motoriek verbeteren. En dat allemaal binnen de grenzen van je eigen mogelijkheden. Ook al is stoelyoga de zachtste vorm van yoga: de oefeningen hebben wel degelijk een positieve invloed op je lichaam.

Waarom meedoen met stoelyoga?

  • verbetert de ademhaling
  • maakt de spieren minder stijf
  • helpt de concentratie te verbeteren
  • zorgt voor een diepere ontspanning
  • helpt je om te gaan met onrust, pijn, slapeloosheid en piekeren
  • de sfeer in de groep is ontspannen
  • gezellig en leuk samenzijn

Voor wie? 

Voor iedereen die yoga wil doen zonder dat je erbij hoeft te staan of te liggen. Voor iedereen die minder stijf, soepeler en sterker wil worden en die wil werken aan een gezonde, actieve en ontspannen leefstijl.

Stoelyoga een keertje uitproberen?

Ook dat kan!! Neem van tevoren contact op met Wilma van Rulo om aan een gratis proefles deel te nemen.

Groepje: 1
Waar: Tejaterke - balletzaal
Wanneer: vrijdagmorgen
Hoe laat: 9:00 - 10:00 uur
Contactpersoon: Wilma van Rulo. Tel. 06 23908188

Lerares: Charlotte Bierkens

stoelyoga

kbobest logo