Cliëntondersteuning WMO

Cliëntondersteuning WMO
 
Een service van de KBO voor alle senioren in Best
In de WMO 2015 is een groot deel van de zorg overgeheveld naar gemeenten. Als burgers zorg en/of hulpmiddelen nodig hebben, melden ze dit bij hun gemeente. De gemeente onderzoekt vervolgens welke ondersteuning de hulpvrager nodig heeft. Gedurende dit onderzoek heeft de aanvrager recht op gratis bijstand door een onafhankelijke cliëntondersteuner. Deze cliëntondersteuner kan een beroepskracht zijn vanuit een organisatie waarmee de gemeente afspraken heeft gemaakt (bijvoorbeeld MEE) maar ook een opgeleide vrijwilliger van bijvoorbeeld een seniorenvereniging zoals de KBO of de PVGE. De gemeente dient de aanvrager voorafgaand aan het onderzoek te informeren over het recht op gratis cliëntondersteuning.
 
Voor alle senioren in Best
Om senioren onafhankelijk te kunnen ondersteunen bij een WMO- aanvraag heeft KBO- Brabant door heel Brabant een netwerk van goed opgeleide cliëntondersteuners WMO gerealiseerd. Ook de PVGE heeft in Best een opgeleide cliëntondersteuner WMO.
De beide cliëntondersteuners WMO verlenen hun service vanuit hun respectievelijke organisaties (KBO en PVGE) niet alleen aan de leden van hun seniorenvereniging maar aan alle senioren in Best.
 
Wat houdt het werk in?
De wettelijke taak van een cliëntondersteuner WMO is om náást de hulpvrager te staan in het proces van de aanvraag en de hulpvrager te voorzien van informatie, advies en algemene ondersteuning die bijdraagt aan het versterken van de zelfredzaamheid en participatie. De cliëntondersteuner WMO behartigt de belangen van de cliënt in het proces van de zorgaanvraag. De cliëntondersteuner WMO ondersteunt de cliënt voorafgaand, indien gewenst bij en na het onderzoek van de aanvraag in kader van de WMO.
Cliëntondersteuners WMO van KBO- Brabant die leden terzijde staan kunnen indien nodig gebruik maken van juridische ondersteuning.
 
Wat is de taak van de cliëntondersteuner WMO?
De cliëntondersteuner WMO gaat daadwerkelijk naast de oudere staan en geeft de ondersteuning waar u als oudere om vraagt. De regie blijft bij u als hulpvrager. De cliëntondersteuner biedt u kennis en ondersteuning en is de “vertaler” van uw vraag en wegwijzer.
 
Wie zijn de cliëntondersteuners WMO in Best

KBO
PVGE
Ben de Klerk
Annelies Berende

06 26973203
06 36514118
 
Annelies en Ben zijn beschikbaar voor alle senioren in Best.
Dus niet alleen voor de leden van KBO-Best.

 
 
Heeft u vragen?
Laat ons dat weten door onderstaand formulier in te vullen.

  Voornaam (verplicht)
  Achternaam (verplicht)
  E-mail
  Telefoon
  Opmerkingen/vragen

   
   
  captcha