Brabantse middag met Tonny Wijnands

Brabantse middag met Tonny Wijnands

 

Op 19 juni gaan we wederom een bijzondere Brabantse middag beleven in Prinsenhof.
Voor ons zal optreden Tonny Wijnands, een bijzonder getalenteerde troubadour uit Deurne. Tonny Wijnands werkte bij een zorgcentrum voor ouderen en gaf daar o.a. muziektherapie. Daar is hij ook liedjes in het dialect gaan schrijven en zingen. Nu werkt hij in het basisonderwijs en geeft muziekles aan de groepen 7 en 8.Wijnands speelde in een dansorkest en een Tsjechische blaaskapel en het trio Gèr Gedaon.
Tegenwoordig treedt hij vooral solo op. Wijnands zingt, speelt gitaar en vertelt grappige verhalen tussen het spelen door. Tonny Wijnands komt al op jonge leeftijd in aanraking met muziek. Omdat zijn vader lid is van de Deurnese harmonie Excelsior komt ook hij op negenjarige leeftijd terecht bij deze vereniging, eerst als bugelspeler en daarna als slagwerker.

Als hij niet veel later van zijn ouders een gitaar krijgt, en leert hoe hij dit instrument moet bespelen is zijn leven in en met de muziek pas echt begonnen. Met vrienden uit de Zeilberg (kerkdorp van de gemeente Deurne) begint hij op dertienjarige leeftijd het dansorkest ‘The Joy Riders’ dit orkest heeft maar liefst vijfentwintig jaar bestaan. (uitgebrachte LP ‘Doe ze de groete’). Tijdens en na ‘The Joy Riders’ periode heeft hij acht jaar deel uitgemaakt van blaaskapel ‘Die Lustige Buben’ uit Helden-Grashoek (uitgebrachte CD, Tara es Brentt ). Een jaar nadat hij Prins Carnaval is geworden bij CV De Heikneuters begint hij met buurtgenoten en vrienden de succesvolle Brabantse liedjesgroep Gèr Gedoan. Deze groep heeft vijftien jaar bestaan en is begin 2009 gestopt.

Echter het bloed kruipt waar het niet gaan kan, daarom treedt hij tegenwoordig solo op. Hij zingt, speelt gitaar en vertelt grappige verhalen tussen het spelen door. ’n Brabantse troubadour voor alle provincies en zelfs voor het buitenland.

Want elk jaar opnieuw kleurt het Duitse Winterberg rood en wit voor het vieren van een Brabantsweekend in hotel “Der Brabander”.

De toegangsprijs bedraagt € 6,00. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Cultuurspoor vanaf 5 juni (PIN).
De aanvang van het programma is 14.00 uur. De zaal gaat open om 13.30 uur.

47120 | 05/06/2019 | VERSVANDEPERS