Clubs presenteren zich

Bowlen
Thea v. Krieken, destijds bestuurslid van de K.B.O. Best (sportzaken) nam hiervoor het initiatief in september 2006.

 
De leden bowlen in het Vrijetijds-Centrum aan de Maas in Best. Ze bowlen van september t/m april iedere maandagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur. In de zomermaanden wordt wegens vakantie niet gebowld. De club heeft 24 leden, 6 dames en 18 heren die wekelijks 6 banen mogen gebruiken. Momenteel zijn de banen dus vol.
Meer dan 60% van de leden is er 10 jaar bij. De kosten zijn € 5,= per middag, excl. kosten voor koffie of fris in de pauze. Het is een gezellige groep die geniet van het bowlingspel. Maandelijks nemen ze een andere baan en wordt de scorelijst bekend gemaakt. Eind april sluiten ze af met een diner en wordt de wisseltrofee uitgereikt door hun coach Rien v Hoppe. Maandag 23 oktober kwam het bestuur van de KBO ook eens enthousiast deelnemen aan dit spel .Het bestuur eindigde met een gemiddelde van 62 punten per deelnemer en bij de leden van de bowlingclub was het gemiddelde 101 punt!

Voor tijden, contactpersoon en locatie klik hier

Voor meer informatie kan men contact opnemen met het bestuurslid Henk van den Heuvel
 
 

kbobest best KBO

 
terug | home | top

Biljarten
Tijdens het biljarten wordt er veel gepraat, maar weinig gezegd

 
Elke vrijdagmiddag komen een tiental biljartliefhebbers in Aarle bij elkaar . Een gezelligheidsgroepje waarbij iedereen zijn best doet om op het eind van het kwartaal de felbegeerde oorkonde als “kwartaalkampioen” in ontvangst te nemen. `Er wordt fanatiek gebiljart, maar regelmatig wordt er gelachen om de opmerkingen van de mensen die staan toe te kijken. Die weten het meestal beter en dat laten ze dan ook regelmatig horen`, vertelt Pierre de Swart, terwijl ondertussen een bal gemist wordt omdat er “te dik” gespeeld wordt. De wedstrijdverslagen worden door hem en Huub de Ruiter bijgehouden, terwijl de andere deelnemers over hun schouder meekijken om te zien of ze nog een kans maken op de oorkonde. De samenstelling van de groep verandert regelmatig, omdat iemand is overleden of niet meer mee kan doen. ` Wanneer vervolgens zich iemand aanmeldt, kijken we wel of hij bij de groep past. Wij zijn “huis-, tuin- en keukenbiljarters, waarbij het gemiddelde ligt tussen de 0,8 en 1,8`, vult Huub de Ruiter aan.
Tegen de Kerstdagen wordt er gezorgd voor een Kerstlunch en voordat de vakantieperiode ( in augustus ) aanbreekt , zorgen de twee organisatoren voor een hapje en een drankje.

Voor tijden, contactpersoon en locatie klik hier

Voor meer informatie kan men contact opnemen met het bestuurslid Henk van den Heuvel
 
 

kbobest best KBO
kbobest best KBO

 
terug | home | top

Tai Chi
Taichi-les, gegeven door Suzanne Vollmer

 
“Rustig bewegen en in stilte tot jezelf komen”. Bewegende meditatie! Loop- en ademhalingsoefeningen. De bewegingen zijn vooral gebaseerd op de vijf elementen: aarde, water, hout , vuur en metaal, waarbij je door die bewegingen innerlijk gestimuleerd wordt. “Waar je gedachten zijn, gaat je energie (geest) naar toe”. Ook zittend; met meditatie, visualisatie, mudra`s, massage van gezicht, handen en voeten kom je innerlijk helemaal tot rust. Contactpersoon Pauly Peels: “Je oefent Tai
Chi Tao samen in een groep, maar je bent er vooral voor- en in jezelf in een prettige en ontspannen sfeer. Echt een uurtje voor jezelf om je Chi aan te vullen en bij jezelf te blijven”. Sinds kort is er een derde Tai Chi Tao gestart onder leiding van Embrecht”.

Voor tijden, contactpersoon en locatie klik hier

Voor meer informatie kan men contact opnemen met het bestuurslid Henk van den Heuvel

 
terug | home | top

Line Dancing
Line dansen is een gezellige sport.

 
Voor wie van Country muziek en van ritmische bewegingen houdt, is het heel fijn om op deze muziek te dansen. Het is een sport die is overgewaaid uit Amerika, er wordt in lijnen/rijen gedanst waardoor het één geheel wordt. Ook worden er dezelfde bewegingen gemaakt en op dezelfde maat gedanst. Kenmerkend is ook dat er vaak een basis gedanst wordt van bijvoorbeeld in totaal 32 tellen (4 keer 8 tellen) die achter elkaar herhaald wordt. in het begin werd bij line dansen alleen op countrymuziek gedanst, tegenwoordig kun je line dansen op verschillende stijlen muziek, zoals pop, rock, salsa en ook wel Ierse muziek.
Duidelijk is dat men bij het line dansen onder de mensen is en dit dus ook een sociaal karakter heeft. Ook is men volop in beweging en wordt het geheugen getraind. Over de muziek en de daarbij behorende passen moet namelijk goed worden nagedacht; de pasjes moeten in het geheugen worden gegrift. Heeft u zin in een wekelijks gezellige, ontspannen middag en/of ochtend waarop u ook nog sportief en muzikaal bezig kunt zijn? Kom dan een kijkje nemen bij één van de cursussen en meldt u aan.
Het is wel de bedoeling dat u lid bent van de KBO om aan deze lessen deel te nemen. Iedere dans wordt op een rustige manier uitgelegd zodat iedereen die hiervan houdt altijd mee kan dansen.

Voor tijden, contactpersoon en locatie klik hier
 

kbobest best KBO
kbobest best KBO

 
terug | home | top