Clubs


Clubs

Sport, cultuur, reizen, dansen gezelligheid, kortom van alles.

 

Via een uitgebreid netwerk van clubs bepalen de leden zelf, waarmee ze bezig willen zijn. Dat gebeurt door enthousiaste werkgroepen van leden die zelf activiteiten van allerlei aard aansturen.
Zij worden begeleid en, indien nodig, ondersteund door een bestuurslid/contactpersoon.
Het bestuur steunt initiatieven en helpt die eventueel met geld. Komt iemand met een nieuw initiatief, dan kan dat aanleiding geven tot het starten van een nieuwe activiteit.
Iedere club werkt in principe met een zelfvoorzienend huishoudboekje. Het is leuk en inspirerend om aan een club deel te nemen en zo iets te doen voor uw mede-senioren.
En u doet geweldig veel nieuwe sociale contacten op.

 

Voelt u hier iets voor? Klik op bestuur en zoek de juiste contactpersoon of neem contact op met de onze coördinator Hetty de Bok.
Per mail: hetty@home.nl en telefonisch op 06-15284072.
U wordt verzocht om de voicemail in te spreken: geef u naam en telefoonnummer op dan bel ik u terug.

 
 

Hieronder een overzicht van de actuele clubs op dit moment.

 

Biljarten

Aanmelden?
Dat kan bij Jan van Berlo. Tel. 39 62 93 of stuur een mail naar jvanberlo46@gmail.com

 

Op dinsdagmorgen is nog plaats voor drie nieuwe leden voor de biljartclub op het Heerbeeck
Men kan dan biljarten tussen 09.00 en 10.30 uur. Kosten zijn € 10,= per 3 maanden. Men moet wel lid zijn (of worden) van de KBO.

 

Momenteel zijn er drie groepjes biljarters bij de KBO Best. Elk heeft een eigen tijd waarop gespeeld wordt.
1  Een groep speelt in “Op ’t Heerbeeck” op dinsdagochtend om 09.00 uur.
    Contactpersoon is Jan van Berlo. Tel. 39 62 93
2  Een tweede groep speelt eveneens in “Op ’t Heerbeeck” woensdagochtend van 09.30 uur tot 11.00 uur.
   Contactpersoon is de heer A. Matheeuwsen. Tel. 39 51 04
3 Een derde groep speelt in het Buurthuis in Aarle op vrijdagmiddag om 13.00 uur.
   Contactpersoon is Huub de Ruiter. Tel. 37 26 62. U kunt ook bellen met Pierre Swart. Tel. 37 34 90

 

Biljarten


 

Bloemschikken (Nieuwe activiteit)

Voorafgaand aan de gezellige dagen gedurende het jaar zoals Pasen en Kerst organiseren we een workshop bloemschikken.
Bij voldoende belangstelling zijn er ook voor de zomer en de herfst workshops

 

Vier keer per jaar wordt er een workshop bloemschikken gegeven.
Een thema bestaat uit 2 middagen, de thema’s zijn: Pasen. Zomer, Herfst en Kerstmis. Met Pasen gaan we op verschillende manieren het thema Pasen verwerken, bij zomer gaan we leuke arrangementen samenstellen met zomerbloemen en grassen voor zowel binnen als buiten, bij herfst gaan we met gebruikmaking van veel buitenmateriaal gezellige herfst fantasieën maken voor binnen en buiten, voor de Kerst in december hebben we 2 middagen om leuke kerstdecoraties te maken en om leuke wetenswaardigheden over het kerstmateriaal te weten te komen. De activiteiten zullen hoogstwaarschijnlijk in het buitengebied van Best plaatsvinden dus houd u rekening met het vervoer. De benodigde basismaterialen zoals oasis, draad en bevestigingsmaterialen worden door de KBO ter beschikking gesteld. De deelnemers worden verzocht om zelf een bakje, potje of schaaltje mee te brengen als ook een eigen mesje en een draadtang als je die bezit. De kosten voor deze activiteit bedragen € 12,50 per thema (= 2 middagen). Er wordt tijdens de workshop een kopje koffie/thee geserveerd. Verder zijn er twee middagen onder leiding van Ben de Klerk, waarbij de eerste middag de theorie rondom het bloemschikken uitgelegd wordt, zoals bijvoorbeeld blad op ijzerdraad zetten. De tweede middag wordt de theorie toegepast in een bloemstukje.
 
Contact opnemen?
 
Per mail: hetty@home.nl en telefonisch op 06-15284072.
U wordt verzocht om de voicemail in te spreken: geef u naam en telefoonnummer op dan bel ik u terug.
 
Bij voldoende belangstelling (minimaal 15 personen) gaan we van start.

 

Hetty de Bok club coördinator.

 

Bowlen

Bowlingclub start weer op 3 september.

 

De leden bowlen in het Vrijetijds-Centrum aan de Maas in Best. Ze bowlen van september t/m april iedere maandagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur. In de zomermaanden wordt wegens vakantie niet gebowld. De club heeft 24 leden, 6 dames en 18 heren die wekelijks 6 banen mogen gebruiken. Momenteel zijn de banen dus vol.
Meer dan 60% van de leden is er 10 jaar bij. De kosten zijn € 5,= per middag, excl. kosten voor koffie of fris in de pauze. Het is een gezellige groep die geniet van het bowlingspel. Maandelijks nemen ze een andere baan en wordt de scorelijst bekend gemaakt. Eind april sluiten ze af met een diner en wordt de wisseltrofee uitgereikt door hun coach Rien v Hoppe. Maandag 23 oktober kwam het bestuur van de KBO ook eens enthousiast deelnemen aan dit spel .Het bestuur eindigde met een gemiddelde van 62 punten per deelnemer en bij de leden van de bowlingclub was het gemiddelde 101 punt!
 
Voor tijden, contactpersoon en locatie klik hier

 
kbobest best KBO


 

Cultuur

 

De werkgroep cultuur organiseert uitstapjes naar musea, toneel, concerten, lezingen e.d. in de regio. Soms met kleine groepjes, per auto of met trein, een enkele keer met de bus.
 
Alles wat maar enigszins met cultuur te maken heeft kan rekenen op onze aandacht. Maandelijks vindt u de cultuurtips uitgebreid vermeld in de Nieuwsbrief.
 
Film: 50-plusvoorstellingen Biobest
 
Aan de bezoekers van de 50- plus filmvoorstellingen in Biobest, Ook dit najaar wordt weer een uitgekiend en met zorg samengesteld filmaanbod gepresenteerd.
De entreeprijs blijft bij het oude, dus € 5.50 per p.p. per voorstelling of een passe-partout voor 11 voorstellingen voor € 55.-.
 
En…… natuurlijk is in de pauze een kopje koffie of thee met cake in de prijs inbegrepen.
Het filmprogramma is te vinden in de Nieuwsbrief van KBO Best.
 
Als internetgebruiker leest u alle informatie over de films als u gebruik maakt van deze link: www.biobest-theater.nl/50plus.php
 
Project “Avondje-Uit”.
In oktober 2009 ging het project “Avondje-Uit” van start. Een initiatief van een paar enthousiastelingen van de Algemene Hulpdienst, PVGE én de KBO Best. Ons doel is om ouderen en minder validen, zélf zonder vervoer, te kunnen laten genieten van een avondje (of middag) naar de film, theater, concert of iets anders cultureels. En dan wel met een vrijwilliger die ze als gastheer/vrouw ophaalt, gezelschap houdt, en weer thuisbrengt.
 
Contactpersoon is mevrouw Pauly Peels. Te bereiken op telefoonnummer 0499 372 547

 

Handwerken-sierraden maken

 

Alleen op afspraak.
Contactpersoon is mevrouw Monique Slagers. Te bereiken op telefoonnummer 0499 751 803

 


 

Kienen

 

KBO-leden in Best kunnen op twee plaatsen kienen.
 
1  Iedere woensdagmiddag om 14.00 uur in de Kadans in het Wilhelminadorp.
    Contactpersoon van het kienen in de Kadans is Truus van Laarhoven van de Sande. Tel. 0499-373250
 
2  Iedere eerste donderdag van de maand om 14.00 in De Prinsenhof.
   Contactpersoon van het kienen in de Prinsenhof is Trees Thiel. Tel. 0499 871 995
 
 
In beide gevallen gaat het niet zozeer om de prijzen, als om de gezelligheid.
Niettemin wordt er fanatiek gespeeld en is het voor telkens rond de 35 deelnemers een prima manier om de middag door te komen.

 

Koersbal

De koersbal activiteit start op 14 september en vervolgens om de veertien dagen.

 

We hebben weer een nieuwe club , Koersbal, onder onze KBO-vlag.
’s Vrijdagmorgens om 9.30 uur om de veertien dagen zijn de enthousiaste spelers aanwezig in buurthuis Vlinderhei om met “spelleider” Jos Huiskes gezellig aan de slag te gaan. Er wordt gespeeld op een mat van 8 x 2 meter, met vier zwarte en vier gele koersballen, een jack en een meetlint. De bedoeling van het spel is de koersbal (gele of zwarte bal) zo dicht mogelijk bij de jack (kleine witte bal) te rollen. De bal is niet helemaal rond waardoor deze bij het afremmen een curve (bocht) maakt. De koersbal die het dichtst bij de jack ligt krijgt een punt. Deze koersbal wordt weggehaald en vervolgens kijkt men naar welke koersbal nu het dichtst bij de jack ligt, is deze koersbal van dezelfde partij dan krijgt deze partij er een punt bij. Is deze koersbal van de tegenpartij dan stopt de puntentelling. Er is dus altijd maar één speler die de punten krijgt tenzij er een koersbal is uitgetikt. Natuurlijk begrijp je de spelregels beter, wanneer je een keer meespeelt. Er kunnen nog een beperkt aantal extra spelers meedoen.
Neem daarvoor contact op met Jos Huiskes, telefoon 871512.
Deelname is gratis en voor de koffie/thee wordt een kleine bijdrage gevraagd.

 

Koersbal
« 1 van 2 »


 

Line-Dance

Natuurlijk kan de KBO-er ook met de beentjes van de vloer op de gezellige tonen van Line Dancing.
De docente op alle locaties is Marianne Oppers.

 

U kunt kiezen uit twee verschillende locaties:
 
1  Iedere maandagmorgen van 10.30 – 11.45 uur in buurthuis Vlinderhei aan de Vlinderhei.
    Contactpersoon is Annie van de Goor, tel. 37 27 93 E-mail: hvandegoor@onsbrabantnet.nl
 
2  Iedere maandagmiddag van 14.30 – 15.45 in de Prinsenhof aan de Hoofdstraat.
    Contactpersoon is Joke Prozee, tel. 06 28287333 E-mail: ccjhendriks@ziggo.nl
 
 
De kosten bedragen € 100,= per jaar en worden in 10 maandelijkse termijnen geïncasseerd.

 

Line Dancing
« 1 van 3 »


 

Tai Chi

 

taichi
“Rustig bewegen en in stilte tot jezelf komen”. Bewegende meditatie! Loop- en ademhalingsoefeningen. De bewegingen zijn vooral gebaseerd op de vijf elementen: aarde, water, hout , vuur en metaal, waarbij je door die bewegingen innerlijk gestimuleerd wordt. “Waar je gedachten zijn, gaat je energie (geest) naar toe”. Ook zittend; met meditatie, visualisatie, mudra`s, massage van gezicht, handen en voeten kom je innerlijk helemaal tot rust.
Contactpersoon Pauly Peels: “Je oefent Tai Chi Tao samen in een groep, maar je bent er vooral voor- en in jezelf in een prettige en ontspannen sfeer. Echt een uurtje voor jezelf om je Chi aan te vullen en bij jezelf te blijven”. Maandag ochtend 9.00 uur in de Vlinderhei. Contactpersoon Ellen Toben. Telefoon 0499 396 456
Woensdagochtend om 9.30 uur en om 10.45 uur in de Vlinderhei, Contactpersoon Pauly Peels. Telefoon 0499 372 547

 

Toneel

Klucht van 2018: ‘Pak de koffer maar weer uit, schat!’

 

Onze toneelclub ‘De Jeugd van vroeger’ heeft zich met haar uitvoeringen van het blijspel “Pak de koffer maar weer uit, schat!’ weer van haar beste kant laten zien.
Met veel energie en plezier werd het blijspel uitgevoerd. Dat voelde het aanwezige publiek direct en maakte dat iedereen vanaf het begin met volle teugen genoot.
Het kan niet anders dan dat in de vele repetities die aan de daadwerkelijke uitvoeringen vooraf gingen natuurlijk serieus geoefend moest worden, maar ongetwijfeld hebben de spelers de nodige voorpret gehad. Het voelde allemaal goed. Iedereen had een rol die bij hem of haar paste en speelde die voortreffelijk, niemand uitgezonderd. Complimenten ook voor de regisseur, want ga er maar aan staan om met een dergelijke ‘jeugd’ alles toch in goede banen te leiden. De voorstellingen waren zowel op donderdagmiddag, vrijdagavond, zaterdagavond en zondagavond in ’t Tejaterke. Een volle zaal bij elke uitvoering! Daar wordt weer eens mee bewezen dat uitvoeringen van onze toneelclub breed worden gewaardeerd in Best.
Dit alles was natuurlijk alleen mogelijk door de logistieke en facilitaire ondersteuning en de sponsoren. Van decorbouwers tot onze vrijwilligers bij de toegang en de uitgifte van drankjes. Een geoliede machine waarbij de sponsoren hebben gezorgd voor de ‘olie’.. Allemaal hartelijk dank voor jullie inzet/bijdrage.
Onze KBO is bijzonder trots op onze geweldige toneelclub en wij kijken al reikhalzend uit naar hun volgende uitvoering.
 
Contactpersoon mevrouw Elly van der Burgt, telefoon 392720

 

Pak de koffers maar weer uit schat 2018
« 3 van 4 »


 

Wandelen

Het blijkt dat er veel animo is om te wandelen! En dat is alleen maar fijn.

 

Lekker buiten zijn, veel bewegen en sociale contacten zijn een voorwaarde om gezond oud te worden.
 
Momenteel zijn er 3 clubjes waar u zich bij kunt aansluiten.
 
1  Arida Verburg gaat op maandagmiddag 13:00 uur met een groepje wandelen.
    Zij wandelen graag in het buitengebied, Joe Mann bos, en vertrekken meestal bij één van de wandelaars.
    Contactpersoon is Arida Verburg. Tel. 06 40477162. (Volgens afspraak)
 
2  Thea van Krieken gaat elke woensdagochtend om 9:00 uur met een groepje wandelen.
    Deze groep van ca. 12 personen loopt wat sneller, en maken een wandeling van minimaal 10 km.
    Als er flink getraind is, wordt er af en toe een wandeling naar Den Bosch gemaakt.
    Verzamelen bij de Prinsenhof. Wilt u aansluiten bel dan naar Thea: tel. 398436
 
3  Anne Berger gaat elke woensdagochtend om 10:00 uur met een groepje wandelen.
    Zij gaan voornamelijk voor de gezelligheid wandelen en ze lopen niet al te hard.
    Als u met hen mee wilt, neem dan contact met Anne op tel. 374328
 
Voor meer informatie en aanmelding kan men contact opnemen met een van de drie contactpersonen.