Reizen


5-daagse busreis Soest – Sauerland
8 t/m 12 juni

 
Bij een deelname van 30 personen bedraagt de reissom € 429, = p.p. We verblijven in het 3*** Hotel AM Wall, gelegen in de eeuwenoude stad SOEST, op ca. 1 km van het hart van het centrum. Het hotel beschikt o.a. over een lounge, lift, restaurant, bar, wifi, terras en een mooie tuin. De comfortabele kamers zijn voorzien van een telefoon, tv, wifi en een badkamer met douche en toilet. Bij het verblijf (op basis van All-inclusive) is inbegrepen het ontbijtbuffet, het lunchbuffet of lunchpakket op excursiedagen (zelf samenstellen) en het dinerbuffet. Koffie, thee, bier, wijn en frisdrank van 17.00 tot 24.00 uur gratis. Het hotel biedt volop entertainment. Onze optie bevat tevens 8 eenpersoonskamers met douche en toilet inclusief.

Beknopt programma:
Dag 1
Vertrek uit Best naar Soest. Onderweg nog een stop voor een kop koffie en lunch met bezoek aan Münster. Ontvangst in hotel met koffie en gebak. In de avond een georganiseerde wandeling door de historische stad Soest.

Dag 2
Bezoek aan Paderborn (met bezoek van de Dom) en Teutoburgerwoud (Externsteine en het Hermannsdenkmal)

Dag 3
Boottocht over de Diemelsee (inclusief), eventueel aansluitend nog een wandeling. Daarna bezoeken we het Barokke slot in Bad Arolsen, alwaar Koningin Emma in 1858 werd geboren (incl. entree).

Dag 4
Natuurtocht Sauerland naar het gezellige Willingen en Winterberg.

Dag 5
Na het ontbijt kunnen we nog even genieten van Soest. Er zijn maar liefst 28 bijzondere kerken in Soest. Daarna rijden we terug naar Best.

Het inschrijfformulier voor deze reis vindt u in de nieuwsbrief van februari 2018.

 
terug | home | top
 

10-daagse rondreis door Polen
Op deze reis kan niet meer ingeschreven worden. Hij is volgeboekt
10 t/m 19 september

 
10-daagse rondreis Polen op z’n mooist (10 t/m 19 september 2018) Polen heeft enorm veel te bieden. Tijdens deze rondreis met een Comfort-Class touringcar verblijven we in middenklasse hotels op basis van halfpension. De kamers zijn voorzien een badkamer met bad/douche en toilet; veelal is ook tv en telefoon aanwezig. De kosten bedragen € 679, = p.p. op een tweepersoonskamer. De toeslag voor eenpersoonskamer bedraagt € 140, =. Onze optie bevat tien tweepersoons en zes eenpersoonskamers tot 15 maart.
Beknopt programma
Dag 1
Vertrek via verzamelpunt Vaals (koffie met gebak) langs Keulen, Siegen en Erfurt naar ons eerste hotel in de omgeving van Glauchau.

Dag 2
Na het ontbijt gaat de route naar de stad Wroclaw. Rondleiding olv een gids over een eiland in de Oder met Johannes de Doper kathedraal, de Aula Leopoldina en de Grote Markt met stadhuis. Diner en overnachting in Olesnica.

Dag 3
Bezoek olv een gids aan het voormalige concentratiekamp Auschwitz/Birkenau. We vervolgen onze route naar ons hotel in de omgeving van Krakau waar we 3 nachten verblijven.

Dag 4
Bezoek aan de oudste zoutmijn van Europa, Wieliczka. In dit Unesco erfgoed zien we ondergrondse zalen en gebouwen, een kapel met altaarstukken, kandelaars en beelden ect., een bijzondere ervaring. ’s Middags vrij.

Dag 5
Stadswandeling Krakau olv een gids: we zien het Joodse getto, de Koninklijke Burcht, de kathedraal en de imposante Grote Markt. Namiddag vrij in centrum Krakau.

Dag 6
Vertrek richting Warschau. Onderweg bezoek aan het zeer drukbezochte bedevaartsoord Czestochowa; in het klooster Jasna Góra vinden we de belangrijkste schat, de Zwarte Madonna. Aan het eind van de middag komen we in ons hotel in de Poolse hoofdstad Warschau, waar we twee nachten verblijven.

Dag 7
Na het ontbijt stadwandeling met lokale gids. We zien bv. het Joodse getto, Operagebouw, het Graf van de onbekende soldaat, de koninklijke Route en het Lazienkipark. De tour eindigt in de prachtig gerestaureerde oude binnenstad waar we de namiddag vrij kunnen besteden.

Dag 8
Vertrek naar Poznan, waar we vroeg in de middag aankomen voor bezoek aan de Oude Markt met het mooie renaissance stadhuis en vele fraaie patriciërs huizen. Diner in ons hotel in de omgeving van Trzemszno.

Dag 9
Na het ontbijt rijden we, richting Berlijn, naar de omgeving van Michelndorf. Als de tijd het toe laat maken we een (korte) stadstour.

Dag 10
De laatste dag reizen we langs Magdeburg, Hannover en Dortmund naar Vaals voor de afsluitende koffiemaaltijd. Hierna naar huis.

Het inschrijfformulier voor deze reis vindt u in de nieuwsbrief van februari 2018.

 
terug | home | top

 

 
Retourformulier
 
Na een reis kunt u dit retourformulier gebruiken om eventuele opmerkingen/aanmerkingen kenbaar te maken aan de werkgroep Reizen en Excursies.
 
Retourformulier voor welke excursie, bustocht of evenement?
Voornaam
Achternaam
E-mail
Telefoon
Opmerkingen/vragen

 
terug | home | top