DoeZomer 13 aug. in de Sporthal Naastenbest

DoeZomer 13 aug. in de Sporthal Naastenbest

Op het programma stond dat er gesjoelbakt zou worden, of is het sjoelgebakt…..?
Het was echt leuk, echt waar en echt gezellig!
En later zouden we gaan darten
Maar eerst kregen we natuurlijk koffie/thee, met iets lekkers erbij. Spekkoek of een donut, dat is tenminste weer eens wat anders. Ook nog 2 consumptiebonnen! Dat was weer goed geregeld.
 
Toen aan de slag, eerst een rondje sjoelbakken! Zouden we het nog kunnen? “Dat is wel 60 jaar geleden” riep bijna iedereen.
 
De 2 heren van de PVGE hadden zich goed voorbereid en wisten ons nog eens duidelijk de spelregels te vertellen. Niet met je hand onder het plankje om een schijf terug te pakken, ja ze waren best streng hoor, die mannen.
De ene speler ging rustig aan de gang, maar werd later toch wat fanatieker, de andere ging meteen krachtig schuiven. De schijven vlogen ons om de oren (nou ja…)
 
Nadat iedereen een paar rondjes had gespeeld gingen we over naar het “darten”.
Ook daar werd eerst uitleg gegeven. Een paar mensen wisten wel ongeveer hoe het werkte, maar hadden er niet aan gedacht dat je levens kon verliezen!
Voor mij was het abacadabra maar het kwam er op neer dat je 3 pijltjes op een rond bord moet gooien. Hoe ze de punten tellen snap ik nu een heel klein beetje, maar ik geloof niet dat darten mijn hobby wordt.
Sommige deelnemers speelden de ene keer heel hoog en een ronde later vielen de pijltjes allemaal op de grond. Ach, het is net als het leven; soms gaat het goed en soms wat minder.
 
Daarna weer een rondje sjoelen en daarna nog een rondje darten.
 
De sfeer was prima! Waarom doen we het niet vaker om samen spelletjes te spelen?
Er hadden zich voor deze middag 7 personen aangemeld en er waren er maar 4 gekomen, is dat nou niet vreselijk jammer?
 
Zouden we een club “spelletjes” kunnen opzetten? Laat dat ons dan alsjeblieft weten.

Paula.