Evenementen

Tirolermiddag 13 juni 2018

Vanwege het succes voorgaand jaar kan een Tirolermiddag niet ontbreken in ons programma. We hebben deze keer een gelouterd orkest, wat zijn oorsprong heeft in 1995 om de Bierfeesten van Brouwerij de Kroon op te luisteren. Natuurlijk horen daar ook gepaste versnaperingen bij. De Tirolermiddag vindt plaats in de Prinsenhof op 13 juni, aanvang 14.00 uur. Kaarten zijn vanaf 28 mei verkrijgbaar bij CultuurSpoor( openingstijden van 10.00 tot 17.00 uur). Kosten € 5,-, graag met PIN betalen.

LET OP:
Per KBO pasje kan één kaartje gekocht worden. Wanneer een gezin dus bestaat uit twee KBO-leden, dan allebei de pasjes meenemen. Dit hebben we ingevoerd om te voorkomen dat KBO leden geen kaartje meer kunnen kopen omdat sommige leden meerdere kaartjes op één pasje kochten en de activiteit daardoor snel uitverkocht was.

kbobest best KBO

 
terug | home | top

Brabantse middag 2018
Brabantse middag met de zanggroep ‘Boerenmoeske’

 
Zanggroep ‘Boerenmoeske’ doet Brabantse cultuur uit zeventiger jaren herleven
 
Eind jaren 70 van de vorige eeuw werden met het carnavalsfeest tijdens de boerenbruiloftsviering liederen in het Brabantse dialect spontaan gezongen door een groot aantal deelnemers. De boerenzanggroep Boeremoeske ontstond zo spontaan in 1984. Harold van de Burgt was de muzikale leider en tevens de accordeonist. In de Prinsenhof in Best trad de groep woensdag 23 mei op met Brabantse liedjes en liedjes in het Brabants dialect. De ruim twintig zangers en zangeressen traden op in Brabantse klederdracht van de vorige eeuw: de dames in lange zwarte rok met pelerine en een Brabantse muts( Eindhovens mutske, kovelke of een Brabantse poffer) en de heren in zwart pak met pet. Bijna honderd aanwezige KBO leden genoten zichtbaar van de Brabantse ( dialect) liedjes, de Nederlandse meezingers en de potpourri`s. Natuurlijk werden de aanwezigen “verwend” met een kopje koffie/thee bij binnenkomst en in de pauze met een drankje en het traditionele worstenbroodje. Dankzij onze Golden Girls werd alles snel geserveerd en na afloop ging ieder tevreden naar huis.
Op onze nieuwe website ( www.kbobest.nl ) zijn de vele foto`s, gemaakt door onze hoffotograaf Jan van de Kerkhof, te zien.

Boerenmoeske mei 2018
« 1 van 20 »

 
terug | home | top

Lentefeest 2018
15 maart in De Kadans

 
Het Lentefeest in buurthuis de Kadans was weer ouderwets gezellig en de zaal was tot de laatste stoel bezet. Na de opening door “gastspreker” Koos de Laat bracht zanger John Belton de stemming er meteen in met liedjes die varieerden van de Amsterdamse Grachten tot Frank Sinatra. Doordat de zanger zich tussen het publiek begaf, werden de aanwezigen uitgenodigd mee te zingen. Natuurlijk werd er weer een loterij gehouden met vele mooie prijzen, bijeen gebracht door Gerda, Mieke en Trees. De Golden Girls zorgden als vanouds voor de nodige drankjes en snacks. Al met al een geslaagde middag en we kijken weer uit naar het Herfsfeest in het najaar van 2018.

Lentefeest 2018
« 1 van 25 »

 
terug | home | top

 
Retourformulier
 
Na een excursie kunt u dit retourformulier gebruiken om eventuele opmerkingen/aanmerkingen kenbaar te maken aan de werkgroep Evenementen.
 
Retourformulier voor welke excursie, bustocht of evenement?
Voornaam
Achternaam
E-mail
Telefoon
Opmerkingen/vragen

 
terug | home | top