Archief Evenementen


Carnavalsontbijt 2018

 
Op carnavalsmaandag vond traditiegetrouw het seniorencarnavalsfeest voor Best plaats in de Prinsenhof, die voor deze gelegenheid was omgedoopt tot “Cafe Op De Reep”. De zaal vulde zich snel en om elf uur stond het carnavalsontbijt klaar. Dit carnavalsontbijt werd met vlotte achtergrondmuziek secuur naar binnen gewerkt, want er zou nog veel actie volgen. Na het opruimen van borden en bestek kon het carnavalsfeest beginnen. Er werd volop gedanst en natuurlijk mocht de polonaise niet ontbreken.
Toen Jeugdprins Luuk den Urste binnenkwam kon hij tevreden zien, dat zijn voorouders volop in de stemming waren. Die stemming werd alsmaar beter na een fleurige show van de dansmariekes. Het was voor de jeugdprins dan ook niet moeilijk om de hele zaal nog eens op de vloer aan de polonaise te krijgen. Daarna kwam de buut van Ricard de Benis die na de beenspieren vooral de lachspieren aan het werk zette. Na nog heel wat gedans en nog een polonaise werd het tijd om aan het einde te denken. De aanwezigen konden terugzien op een vrolijk feest met volop stemming, gehos en gelach. We mogen dan ook wel dank uitspreken aan de organisatie, muziekgezelschap Torkesje en vooral ook het personeel van de Prinsenhof. Het was weer een “skon fist” dat we hopelijk volgend jaar kunnen herhalen.

Carnavalsontbijt 2018
« 1 van 14 »

 
terug | home | top

Het Herfstfeest op 11 oktober 2017
Zuster Begonia geeft tijdens het Herfstfeest een therapeutische lachbehandeling

 
Dat lachen gezond is, weten we al heel lang, maar vergeten we vaak. Tijdens het jaarlijkse Herfstfeest woensdag 11 oktober gaf zuster Begonia van de Stichting Goud voor Oud een therapeutische “lachbehandeling” in de met ruim 160 aanwezige KBO-leden uitpuilende grote zaal van de Prinsenhof in Best. Stichting Goud voor Oud werkt met artiesten die de mens zien achter een beperking. Zuster Begonia bracht een muziekprogramma met herinneringen en liedjes uit gouden tijden, zeer persoonlijk ( met een vrolijke noot en hier en daar een kwinkslag) voorgedragen. Na enkele liedjes werden de stoelen een beetje naar achteren geschoven om uit volle borst mee te kunnen zingen ( en inhaken) met liedjes als Ja zuster, nee zuster, Het tuinpad van mijn vader, Och vaderlief, toe drink niet meer en nog meer van die bekende smartlappen die vroeger op elk feestje gezongen werden. Een zeer geslaagde middag met hoogtepunt ongetwijfeld het optreden van onze voorzitter Gaston die samen met zuster Begonia het lied Dokter Bernard vertolkte. “Problemen zijn minder groot wanneer je erom lacht “, was het motto van de struise zuster. Tussendoor zorgden de Golden Girls dat iedereen bij binnenkomst een kopje koffie of thee kreeg, in de pauze een drankje en na het tweede optreden van zuster Begonia een heerlijk bakje friet met kroket. Ook had de werkploeg, onder aanvoering van Paula Niemeijer gezorgd voor enorm veel prijzen bij de traditionele loterij. Foto`s, zijn gemaakt door hoffotograaf Jan van de Kerkhof.

Herfstfeest 2017
« 1 van 10 »

 
terug | home | top

Tirolermiddag in de Prinsenhof 2017
Bratwurst mit Sauerkraut bij Tirolermiddag KBO Best

 
Zoals een rood wijntje lekker is bij een romantisch kampvuurtje, witte wijn bij heerlijke vleesgerechten en vuurwerk bij de opening van het nieuwe jaar, hoort een broodje met worst en zuurkool bij een sfeervolle Tirolermiddag op woensdagmiddag 20 september bij de KBO Best. Natuurlijk moest onze voorzitter Gaston Slagers voorproeven om sommige wantrouwend kijkende bezoekers over de streep te trekken , maar daarna konden de ruim 150 aanwezigen genieten van de “Bratwurst mit Sauerkraut” onder de muzikale klanken van het Oberkrainer Ensemble Marinka. Het ensemble, met zangeres Tonny van der Els, bracht sfeervolle Oostenrijkse muziek, waarbij in het begin nog iedereen bleef zitten. Maar KBO Best heeft de Golden Girls. Behalve ondersteuning van Martijn de Poorter en zijn personeel van de Prinsenhof, zorgden zijn er ook voor dat na een kleine uurtje de eerste polonaise gehouden werd en tegen het eind er volop gedanst werd door de aanwezigen. Bestuurslid Gerard Govers is trots op “zijn Girls”. ‘Zij nemen me veel werk uit handen en zorgen er tevens voor dat niemand stil hoeft blijven te zitten. Gezelligheid brengt sfeer en daar zorgen de dames voor” aldus de organisator van de Tirolermiddag. Op de website zijn meerdere foto`s, gemaakt door onze hoffotograaf Jan van de kerkhof, te zien.

Tirolermiddag 2017
« 1 van 6 »

 
terug | home | top

Kerstmiddag 2017
Kerstmiddag met Maria van Deutekom en de Pimpernellen

 
Een verhalenverteller, stemmige kerstliedjes ( met een Brabants dialectsausje overgoten), grappige toneelstukjes, heerlijk worstenbrood met een drankje tijdens de pauze. Alle ingrediënten waren aanwezig tijdens de druk bezochte kerstviering op woensdag 20 december in de feestelijke versierde grote zaal van de Prinsenhof. Het liep zo storm bij het bemachtigen van een kaartje voor de Kerstviering, dat al na een paar dagen “ helaas, uitverkocht” moest klinken voor de leden. Het bestuur gaat zoeken naar een oplossing ( een tweede middag?? ) voor dit probleem.
Onze activiteiten in 2017 werden goed bezocht en steeds meer senioren in Best worden lid van KBO Best. De middag begon met een “klassiek” kerstverhaal door Maria van Deutekom. “Het meisje met de zwavelstokjes” blijft een mooi verhaal en de zaal liet dit merken door doodstil te luisteren naar verhalenverteller Maria. Daarna maakte de vier dames uit Volkel , “De Pimpernellen” , er een mooie show van. Afwisselend werd er gezongen, stukjes voorgedragen en grappige toneelstukjes gespeeld. De toeschouwers reageerden enthousiast op de woordspelingen, misverstanden en zongen mee met de Kerstliedjes. De Golden Girls zorgden als vanouds voor een kopje koffie/thee bij binnenkomst en een drankje ( met een heerlijk worstenbroodje ) in de pauze. Een zeer geslaagde activiteit als afsluiting van het KBO-jaar 2017.

Kerstmiddag 2017
« 1 van 8 »

 
terug | home | top

Terrasmiddag Quatre Bras 2017
Terrasmiddag voor de senioren van de KBO Best en PVGE

 
Voor de vijfde keer werd op woensdagmiddag 23 augustus als afsluiting van de Doe-middagen de terrasmiddag voor zowel senioren van de KBO Best als de plaatselijke PVGE gehouden.
De organisatie was als vanouds weer in handen van Toon van Genugten i.s.m. Quatre Bras.
Bij binnenkomst in de sfeervolle zaal van Quatre Bras werden de vijftig senioren ontvangen door organisator Toon namens Quatre Bras en Paula Niemeyer namens de beide ouderenbonden.
Een heerlijk kopje koffie /thee stond klaar en om kwart voor twee vertrok het gezelschap in de gereedstaande bus richting Boxtel.
Bewust was gekozen voor een route door het Groene Woud, zodat de senioren konden genieten van het natuurgebied in onze regio, vertelde organisator Toon .
Tijdens de busrit vertelde de bevlogen reisleider smakelijk over de historische plekjes, waarbij het café en de historie van “Mieke Vingerhoeds” aan de Oude grintweg vanzelfsprekend uitgebreid aan bod kwamen.
Het einddoel van de reis was De Jacobushof, gelegen aan de Middendreef in Boxtel. De Jacobushof heeft een oude rundveestal die is omgetoverd tot een sfeervol café met een groot terras.
In het café konden de gasten uitkijken op de koeienstal met “opkamer” waar woonsfeer artikelen werd aangeboden en natuurlijk gekocht konden worden. Vanaf het terras kon men genieten van een prachtig uitzicht op een groen natuurgebied, dat deel uitmaakt van het Groene Woud.
Onder een stralend zonnetje werd na het bezichtigen van de koeien en de snuisterijen snel een plekje onder de bomen gezocht.

Organisator Toon deelde enkele consumptiebonnen uit en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt om een glaasje fris of biertje te nuttigen.
Tegen half vier bracht de bus de reizigers weer naar Quatre Bras, waar ( natuur onder genot van enkele aangeboden drankjes) uitgebreid de prachtige tocht werd besproken. ` Aan de mensen kun je zien dat ze genoten hebben van dit uitstapje.
Dat is mijn beloning. Jammer dat er niet meer mensen meekunnen omdat er maar vijftig plaatsen in de bus zijn.
Ik denk nu al aan volgend jaar en de mogelijkheid meer mensen te laten genieten van de natuurschoon van onze regio`, lachte Toon van Genugten na afloop op het gezellige terras van Quatre Bras.
Mede door het prachtige weer duurde de nabespreking bij sommige gasten wat langer dan gepland.

Terrasmiddag Quatre Bras 2017
« 1 van 2 »

 
terug | home | top

Brabantse middag 2017
Het Brabants dialect komt recht uit je hart en moet je trots op zijn

 
Tijdens de Brabantse middag op woensdag 28 juni konden de talrijke aanwezige KBO-leden genieten van de Brabantse muzikant Nico van de Wetering uit Sint Oedenrode. Nico zingt al ruim twintig jaar zijn zelf geschreven dialectliedjes en liedjes van zijn overleden oom, Thieu Sijbers. Onderwerpen die door Nico bezongen werden gingen over het dorp ( en niet alleen Sint Oedenrode), de kerk, het boerenleven en het gezin.

Het gezin van de vader en moeder van Nico bestond uit tien kinderen en dit lied was een aantal jaren geleden zelfs te horen op Omroep Brabant! Voor de pauze werden de liedjes op een luchtige, humoristische ,wijze aan elkaar gepraat. Nico begeleidt zichzelf met zijn gitaar en deze keer werd hij in de grote zaal van de Prinsenhof ondersteund door accordeonist Rob Goephem. Natuurlijk ontbrak in zijn optreden niet het verhaal over bisschop Bekkers, geboren en getogen in Sint Oedenrode. Nico: `Na een val van het paard werd hij door de dorpelingen tijdens zijn herstelperiode “een geestelijk gehandicapte “genoemd`.

Brabantse middag 2017
« 1 van 2 »

 
terug | home | top

Brabantse koffietafel 2107
Grote opkomst Bestenaren bij Brabantse koffietafel van KBO Best

 
Ruim honderdzestig tachtigjarigen ( en ouder) uit Best maakten donderdag 3 augustus gebruik van de mogelijkheid gratis te genieten van een Brabantse koffietafel in de grote zaal van zalencentrum de Prinsenhof aan de Hoofdstraat in Best. Deze koffietafel werd aangeboden door de plaatselijke KBO en trots kon KBO-voorzitter Gastons Slagers in zijn openingswoord vertellen dat het “storm liep” bij CultuurSpoor toen de leeftijdsgrens van vijfentachtig jaar en ouder naar tachtig jaar en ouder werd omlaag gebracht. ` U ziet het nu zelf, de grote zaal van de Prinsenhof is tot de laatste plaats bezet . Dankzij de medewerking van de Archipel ( die gratis een busje met chauffeur beschikbaar stelde ) en de vele vrijwilligers zijn we erin geslaagd zelfs de minder mobiele gasten naar de Prinsenhof te vervoeren`. Ook was Slagers blij met de medewerking van ZuidZorg, die tachtigjarigen en ouder in Best hebben benaderd met het verzoek zich op te geven voor de Brabantse koffietafel.

Brabantse koffietafel 2017
« 1 van 13 »

 
terug | home | top