Archief Evenementen

Archief EVENEMENTEN
Op deze pagina vindt u alle reizen en excursies die ouder zijn dan drie maanden

 


 

De Prinsenhof heeft het begrepen

weer instuif op 25 november 2018

 

Korte dagen langere avonden, wat kun je beter doen dan deze vullen met muziek die iedereen blij maakt. Prinsenhof heeft ongetwijfeld KBO in gedachten gehad toen men het idee kreeg om op zondagavond 25 november een Instuif muziekavond 60-er jaren voor iedereen te organiseren. De aanvang is 19.00 uur.
De laatste klanken van onze Instuifavond in september echoën immers nog door het gebouw. KBO-ers brengen sfeer en leven in de brouwerij en De Prinsenhof nodigt ons dan ook graag hiervoor uit tegen een gereduceerde entreeprijs van 50% op vertoon van de KBO pas. (1 kaartje per pas). Zie tevens Groeiend Best voor meer informatie o.a. (toegangsprijzen)
 
Verkoop van de kaarten aan de zaal van de Prinsenhof vanaf 30 oktober.
Tot ziens in de Prinsenhof.

 


 

Herfstfeest 2018

 

Herfstfeest 2018
« 2 van 20 »

 


 

Instuif in de Prinsenhof een grandioos succes!

 

Instuif
Afgelopen woensdagavond, 19 september 2018, heeft KBO-Best een Instuif gehouden in de Prinsenhof. De instuif is vooral een begrip bij de ouderen onder ons. Het roept herinneringen op aan hun tienerjaren met bijbehorende sfeer en muziek. Menigeen heeft daar zijn of haar vriend of vriendinnetje ontmoet. Reden genoeg voor de KBO om samen met hen de Instuif letterlijk weer nieuw leven in te blazen. Het bleek een schot in de roos van de organisatie. Voor deze gelegenheid konden de leden een introducé meenemen zodat die op deze manier kennis konden maken met de KBO: een moderne seniorenvereniging waar de jeugd van vroeger zich ook kan uitleven op de dansvloer op muziek uit de jaren zestig. Dat het concept aansloeg bleek wel uit de zeer goede opkomst. Er was zelfs iemand die zijn lidmaatschapskaart inclusief pasfoto uit die tijd had meegebracht. De prima muziek, verzorgd door ‘het Orkesje’, zorgde ervoor dat velen als door een magneet werden aangetrokken naar de dansvloer en bleken te beschikken over elastieke beentjes. Dit waarschijnlijk onder het motto: plezier is voor het heden, de physio voor morgen.
 
Quizje
Een kleine wedstrijd die een beroep deed op de kennis van muziek uit de 60-er jaren maakte de beleving nog intenser en de bijhorende prijs, een mandfles Chianti (toch wel een symbool uit die tijd) was natuurlijk op zijn plaats.
 
KBO
Met het organiseren van deze Instuif toont de KBO wederom aan dat het een moderne seniorenvereniging is die inspeelt op de behoeften van haar leden. De Instuif werd dan ook door de KBO als mooie gelegenheid gezien om hun nieuwe folder onder de aandacht te brengen. Daarin wordt op een zeer professionele manier aangegeven waar de KBO voor staat: het ontmoeten van leeftijdsgenoten, actief blijven en zorg voor elkaar.
Unaniem vonden de aanwezigen dat betreffende Instuif een daverend succes was en wat hen betreft een vervolg verdient. Dus werk aan de winkel voor de organisatoren. Moe maar voldaan gingen de aanwezigen weer huiswaarts ondertussen reikhalzend uitkijkend naar de volgende bruisende activiteit van hun KBO.
 
Instuif 2018
« 1 van 25 »

 
 

Er moet mij iets van het hart

 

Op woensdag 19 september hebben we bij Prinsenhof een instuif gehad, georganiseerd door de KBO Best, en wat was dat een super gezellige avond. Het was van 19.30 uur t/m 22.30 uur. De entree was €. 5,00 en daarvoor kreeg je nog een kop koffie en een consumptie ook. Ik heb veel lof voor de KBO mensen die dit hebben georganiseerd. Alles was gewoon heel goed geregeld. Een geweldige band ’’t Orkesje” luisterde het geheel op en speelde goede muziek echt uit onze tijd en de hele avond stond de vloer vol met dansende mensen, iedereen had er zin in.
Ook alle lof voor Prinsenhof zij hadden het leuk ingericht voor dansers uit die tijd met oude stoelen en tonnen als statafels.
 
Om 22.45 uur was het echt afgelopen en tot die tijd bleef ook bijna iedereen dansen.
 
 
 
 
 
 
KBO en Prinsenhof nogmaals bedankt. Voor herhaling vatbaar.
 
Willy Wouters
KBO lid

 


 

Brabantse koffietafel

 

Ruim honderdzestig tachtigjarigen (en ouder) uit Best maakten donderdag 3 augustus gebruik van de mogelijkheid gratis te genieten van een Brabantse koffietafel in de grote zaal van zalencentrum de Prinsenhof aan de Hoofdstraat in Best. Deze koffietafel werd aangeboden door de plaatselijke KBO en trots kon KBO-voorzitter Gastons Slagers in zijn openingswoord vertellen dat het “storm liep” bij CultuurSpoor toen de leeftijdsgrens van vijfentachtig jaar en ouder naar tachtig jaar en ouder werd omlaag gebracht. ` U ziet het nu zelf, de grote zaal van de Prinsenhof is tot de laatste plaats bezet . Dankzij de medewerking van de Archipel ( die gratis een busje met chauffeur beschikbaar stelde ) en de vele vrijwilligers zijn we erin geslaagd zelfs de minder mobiele gasten naar de Prinsenhof te vervoeren`. Ook was Slagers blij met de medewerking van ZuidZorg, die tachtigjarigen en ouder in Best hebben benaderd met het verzoek zich op te geven voor de Brabantse koffietafel.

 

Brabantse koffietafel 2017
« 1 van 13 »

 


 

Brabantse middag

Het Brabants dialect komt recht uit je hart en moet je trots op zijn

 

Tijdens de Brabantse middag op woensdag 28 juni konden de talrijke aanwezige KBO-leden genieten van de Brabantse muzikant Nico van de Wetering uit Sint Oedenrode. Nico zingt al ruim twintig jaar zijn zelf geschreven dialectliedjes en liedjes van zijn overleden oom, Thieu Sijbers. Onderwerpen die door Nico bezongen werden gingen over het dorp ( en niet alleen Sint Oedenrode), de kerk, het boerenleven en het gezin.

 

Het gezin van de vader en moeder van Nico bestond uit tien kinderen en dit lied was een aantal jaren geleden zelfs te horen op Omroep Brabant! Voor de pauze werden de liedjes op een luchtige, humoristische ,wijze aan elkaar gepraat. Nico begeleidt zichzelf met zijn gitaar en deze keer werd hij in de grote zaal van de Prinsenhof ondersteund door accordeonist Rob Goephem. Natuurlijk ontbrak in zijn optreden niet het verhaal over bisschop Bekkers, geboren en getogen in Sint Oedenrode. Nico: `Na een val van het paard werd hij door de dorpelingen tijdens zijn herstelperiode “een geestelijk gehandicapte “genoemd`.

 

Brabantse middag 2017
« 1 van 2 »

 


 

Terrasmiddag Quatre Bras

Terrasmiddag voor de senioren van de KBO Best en PVGE

 

Voor de vijfde keer werd op woensdagmiddag 23 augustus als afsluiting van de Doe-middagen de terrasmiddag voor zowel senioren van de KBO Best als de plaatselijke PVGE gehouden.
De organisatie was als vanouds weer in handen van Toon van Genugten i.s.m. Quatre Bras.
Bij binnenkomst in de sfeervolle zaal van Quatre Bras werden de vijftig senioren ontvangen door organisator Toon namens Quatre Bras en Paula Niemeyer namens de beide ouderenbonden.
Een heerlijk kopje koffie /thee stond klaar en om kwart voor twee vertrok het gezelschap in de gereedstaande bus richting Boxtel.
Bewust was gekozen voor een route door het Groene Woud, zodat de senioren konden genieten van het natuurgebied in onze regio, vertelde organisator Toon .
Tijdens de busrit vertelde de bevlogen reisleider smakelijk over de historische plekjes, waarbij het café en de historie van “Mieke Vingerhoeds” aan de Oude grintweg vanzelfsprekend uitgebreid aan bod kwamen.
Het einddoel van de reis was De Jacobushof, gelegen aan de Middendreef in Boxtel. De Jacobushof heeft een oude rundveestal die is omgetoverd tot een sfeervol café met een groot terras.
In het café konden de gasten uitkijken op de koeienstal met “opkamer” waar woonsfeer artikelen werd aangeboden en natuurlijk gekocht konden worden. Vanaf het terras kon men genieten van een prachtig uitzicht op een groen natuurgebied, dat deel uitmaakt van het Groene Woud.
Onder een stralend zonnetje werd na het bezichtigen van de koeien en de snuisterijen snel een plekje onder de bomen gezocht.
 
Organisator Toon deelde enkele consumptiebonnen uit en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt om een glaasje fris of biertje te nuttigen.
Tegen half vier bracht de bus de reizigers weer naar Quatre Bras, waar ( natuur onder genot van enkele aangeboden drankjes) uitgebreid de prachtige tocht werd besproken. ` Aan de mensen kun je zien dat ze genoten hebben van dit uitstapje.
Dat is mijn beloning. Jammer dat er niet meer mensen meekunnen omdat er maar vijftig plaatsen in de bus zijn.
Ik denk nu al aan volgend jaar en de mogelijkheid meer mensen te laten genieten van de natuurschoon van onze regio`, lachte Toon van Genugten na afloop op het gezellige terras van Quatre Bras.Mede door het prachtige weer duurde de nabespreking bij sommige gasten wat langer dan gepland.

 

Terrasmiddag Quatre Bras 2017
« 1 van 2 »

 


 

Kerstmiddag

Kerstmiddag met Maria van Deutekom en de Pimpernellen

 

Een verhalenverteller, stemmige kerstliedjes ( met een Brabants dialectsausje overgoten), grappige toneelstukjes, heerlijk worstenbrood met een drankje tijdens de pauze. Alle ingrediënten waren aanwezig tijdens de druk bezochte kerstviering op woensdag 20 december in de feestelijke versierde grote zaal van de Prinsenhof. Het liep zo storm bij het bemachtigen van een kaartje voor de Kerstviering, dat al na een paar dagen “ helaas, uitverkocht” moest klinken voor de leden. Het bestuur gaat zoeken naar een oplossing ( een tweede middag?? ) voor dit probleem.
Onze activiteiten in 2017 werden goed bezocht en steeds meer senioren in Best worden lid van KBO Best. De middag begon met een “klassiek” kerstverhaal door Maria van Deutekom. “Het meisje met de zwavelstokjes” blijft een mooi verhaal en de zaal liet dit merken door doodstil te luisteren naar verhalenverteller Maria. Daarna maakte de vier dames uit Volkel , “De Pimpernellen” , er een mooie show van. Afwisselend werd er gezongen, stukjes voorgedragen en grappige toneelstukjes gespeeld. De toeschouwers reageerden enthousiast op de woordspelingen, misverstanden en zongen mee met de Kerstliedjes. De Golden Girls zorgden als vanouds voor een kopje koffie/thee bij binnenkomst en een drankje ( met een heerlijk worstenbroodje ) in de pauze. Een zeer geslaagde activiteit als afsluiting van het KBO-jaar 2017.

 

Kerstmiddag 2017
« 1 van 8 »

 


 

Tirolermiddag in de Prinsenhof

Bratwurst mit Sauerkraut bij Tirolermiddag KBO Best

 

Zoals een rood wijntje lekker is bij een romantisch kampvuurtje, witte wijn bij heerlijke vleesgerechten en vuurwerk bij de opening van het nieuwe jaar, hoort een broodje met worst en zuurkool bij een sfeervolle Tirolermiddag op woensdagmiddag 20 september bij de KBO Best. Natuurlijk moest onze voorzitter Gaston Slagers voorproeven om sommige wantrouwend kijkende bezoekers over de streep te trekken , maar daarna konden de ruim 150 aanwezigen genieten van de “Bratwurst mit Sauerkraut” onder de muzikale klanken van het Oberkrainer Ensemble Marinka. Het ensemble, met zangeres Tonny van der Els, bracht sfeervolle Oostenrijkse muziek, waarbij in het begin nog iedereen bleef zitten. Maar KBO Best heeft de Golden Girls. Behalve ondersteuning van Martijn de Poorter en zijn personeel van de Prinsenhof, zorgden zijn er ook voor dat na een kleine uurtje de eerste polonaise gehouden werd en tegen het eind er volop gedanst werd door de aanwezigen. Bestuurslid Gerard Govers is trots op “zijn Girls”. ‘Zij nemen me veel werk uit handen en zorgen er tevens voor dat niemand stil hoeft blijven te zitten. Gezelligheid brengt sfeer en daar zorgen de dames voor” aldus de organisator van de Tirolermiddag. Op de website zijn meerdere foto`s, gemaakt door onze hoffotograaf Jan van de kerkhof, te zien.

 

Tirolermiddag 2017
« 1 van 6 »

 


 

Herfstfeest op 11 oktober 2017

Zuster Begonia geeft tijdens het Herfstfeest een therapeutische lachbehandeling

 

Dat lachen gezond is, weten we al heel lang, maar vergeten we vaak. Tijdens het jaarlijkse Herfstfeest woensdag 11 oktober gaf zuster Begonia van de Stichting Goud voor Oud een therapeutische “lachbehandeling” in de met ruim 160 aanwezige KBO-leden uitpuilende grote zaal van de Prinsenhof in Best. Stichting Goud voor Oud werkt met artiesten die de mens zien achter een beperking. Zuster Begonia bracht een muziekprogramma met herinneringen en liedjes uit gouden tijden, zeer persoonlijk ( met een vrolijke noot en hier en daar een kwinkslag) voorgedragen. Na enkele liedjes werden de stoelen een beetje naar achteren geschoven om uit volle borst mee te kunnen zingen ( en inhaken) met liedjes als Ja zuster, nee zuster, Het tuinpad van mijn vader, Och vaderlief, toe drink niet meer en nog meer van die bekende smartlappen die vroeger op elk feestje gezongen werden. Een zeer geslaagde middag met hoogtepunt ongetwijfeld het optreden van onze voorzitter Gaston die samen met zuster Begonia het lied Dokter Bernard vertolkte. “Problemen zijn minder groot wanneer je erom lacht “, was het motto van de struise zuster. Tussendoor zorgden de Golden Girls dat iedereen bij binnenkomst een kopje koffie of thee kreeg, in de pauze een drankje en na het tweede optreden van zuster Begonia een heerlijk bakje friet met kroket. Ook had de werkploeg, onder aanvoering van Paula Niemeijer gezorgd voor enorm veel prijzen bij de traditionele loterij. Foto`s, zijn gemaakt door hoffotograaf Jan van de Kerkhof.

 

Herfstfeest 2017
« 1 van 10 »

 


 

Carnavalsontbijt

 

Op carnavalsmaandag vond traditiegetrouw het seniorencarnavalsfeest voor Best plaats in de Prinsenhof, die voor deze gelegenheid was omgedoopt tot “Cafe Op De Reep”.
De zaal vulde zich snel en om elf uur stond het carnavalsontbijt klaar. Dit carnavalsontbijt werd met vlotte achtergrondmuziek secuur naar binnen gewerkt, want er zou nog veel actie volgen. Na het opruimen van borden en bestek kon het carnavalsfeest beginnen. Er werd volop gedanst en natuurlijk mocht de polonaise niet ontbreken.
Toen Jeugdprins Luuk den Urste binnenkwam kon hij tevreden zien, dat zijn voorouders volop in de stemming waren. Die stemming werd alsmaar beter na een fleurige show van de dansmariekes. Het was voor de jeugdprins dan ook niet moeilijk om de hele zaal nog eens op de vloer aan de polonaise te krijgen. Daarna kwam de buut van Ricard de Benis die na de beenspieren vooral de lachspieren aan het werk zette. Na nog heel wat gedans en nog een polonaise werd het tijd om aan het einde te denken. De aanwezigen konden terugzien op een vrolijk feest met volop stemming, gehos en gelach. We mogen dan ook wel dank uitspreken aan de organisatie, muziekgezelschap Torkesje en vooral ook het personeel van de Prinsenhof. Het was weer een “skon fist” dat we hopelijk volgend jaar kunnen herhalen.

 

Carnavalsontbijt 2018
« 1 van 14 »

 


 

Lentefeest

15 maart 2018 in De Kadans

 

Het Lentefeest in buurthuis de Kadans was weer ouderwets gezellig en de zaal was tot de laatste stoel bezet. Na de opening door “gastspreker” Koos de Laat bracht zanger John Belton de stemming er meteen in met liedjes die varieerden van de Amsterdamse Grachten tot Frank Sinatra. Doordat de zanger zich tussen het publiek begaf, werden de aanwezigen uitgenodigd mee te zingen. Natuurlijk werd er weer een loterij gehouden met vele mooie prijzen, bijeen gebracht door Gerda, Mieke en Trees. De Golden Girls zorgden als vanouds voor de nodige drankjes en snacks. Al met al een geslaagde middag en we kijken weer uit naar het Herfsfeest in het najaar van 2018.

 

Lentefeest 2018
« 1 van 25 »

 


 

Algemene Ledenvergadering 2018

 

Ondanks het zonnige weer was ook dit jaar de belangstelling voor de Algemene Ledenvergadering ( met ruim tachtig aanwezigen ) heel behoorlijk. De vaste agendapunten, zoals het verslag van de Algemene Ledenvergadering 2017 en het Jaarverslag over 2017 gaven geen aanleiding tot vragen of opmerkingen. De presentatie van de jaarcijfers 2017 en de begroting 2018 was duidelijk. De kascontrole sprak dan ook haar waardering uit voor de financiële administratie. De vergadering verleende vervolgens decharge aan het bestuur en de penningmeester. KBO Best telde dit jaar elf leden die al 25 jaar lid zijn. Zes leden ( Mevr. Van den Dungen-Smits, Mevr. Hulsen-Slegers, Mevr. Fonken-Russens , Dhr. Van Vroenhoven, Dhr. De Vroom en Dhr. Habraken) ontvingen uit handen van onze voorzitter Gaston Slagers een oorkonde en een prachtige bos bloemen. Na afloop van de ledenvergadering werden ze door hoffotograaf Jan van de Kerkhof op de gevoelige plaat vastgelegd. Op de foto ontbreekt jubilaris Mevr. Van Logten-Diessen . “Zij is vrijwilligster bij het Kienen en kan dus pas rond 16.00 uur aanwezig zijn. De plicht gaat volgens Mevr. Van Logten voor het feestje, een terecht besluit!” vertelde voorzitter Slagers. Mevr. De Rooij-Vriens , Dhr. Van Elderen en het echtpaar Renders konden helaas niet aanwezig zijn er werden thuis door de voorzitter in de bloemetjes gezet. Op onze nieuwe website, die enthousiast gepresenteerd werd door webmaster Tom Herps en met bewondering bekeken werd door de aanwezige leden tijdens de Ledenvergadering, kunt u de foto`s van alle 11 jubilarissen zien. Deze website is als vanouds www.kbobest.nl . Bekijk de nieuwe website kritisch en reageer naar ons toe, zodat we de nieuwe opzet kunnen aanpassen/wijzigen. Tenslotte werd ook afscheid genomen van twee bestuursleden. Angela Schoonen, coördinator individuele belangenbehartiging en Gerard Govers, coördinator evenementen en ledenbijeenkomsten. Ze werden door onze voorzitter bedankt voor het vele werk dat ze hebben verricht voor onze KBO. Het bestuur is op zoek naar twee nieuwe bestuursleden. Misschien u zelf of iemand die u kent? Tijdens de rondvraag kwam nogmaals het probleem van het snel uitverkocht raken van de activiteiten aan de orde. Omdat artiesten vaak maanden vantevoren geboekt moeten worden, is het ( bijna ) onmogelijk een tweede dag te organiseren. Bij sommige uitstapjes wordt momenteel zelfs een tweede bus ingezet. Het bestuur zal dit probleem nogmaals op de komende bestuursvergadering bespreken. Na afloop van de Ledenvergadering volgde een vrolijke, muzikale afsluiting door het duo Cor Swanenberg en Henk Verhagen.

 
Klik hier als u het jaarverslag wilt lezen.

Algemene Ledenvergadering 18-04-2018
« 1 van 26 »

De jubilarissen van 2018

kbobest best KBO
Mevr. A de Rooij-Vriens 25 jaar lid van KBO Best
KBOBEST
Dhr. A. Renders en Mevr. C. Renders-van Rooy25 jaar lid van KBO Best
kbobest best KBO
Mevr. Van den Dungen-Smits, Mevr. HulsenSlegers, Mevr. Fonken-Russens , Dhr. Van Vroenhoven, Dhr. De Vroom en Dhr. Habraken zijn 25 jaar lid van KBO Best
kbobest best KBO
De heer L.C. van Elderen 25 jaar lid van KBO Best
kbobest best KBO
Mevr. Van Logten-Diessen 25 jaar lid van KBO Best

 


 

Brabantse middag

Brabantse middag met de zanggroep ‘Boeremoeske

 

Zanggroep ‘Boeremoeske’ doet Brabantse cultuur uit zeventiger jaren herleven.
Eind jaren 70 van de vorige eeuw werden met het carnavalsfeest tijdens de boerenbruiloftsviering liederen in het Brabantse dialect spontaan gezongen door een groot aantal deelnemers. De boerenzanggroep Boeremoeske ontstond zo spontaan in 1984. Harold van de Burgt was de muzikale leider en tevens de accordeonist. In de Prinsenhof in Best trad de groep woensdag 23 mei op met Brabantse liedjes en liedjes in het Brabants dialect. De ruim twintig zangers en zangeressen traden op in Brabantse klederdracht van de vorige eeuw: de dames in lange zwarte rok met pelerine en een Brabantse muts( Eindhovens mutske, kovelke of een Brabantse poffer) en de heren in zwart pak met pet. Bijna honderd aanwezige KBO leden genoten zichtbaar van de Brabantse ( dialect) liedjes, de Nederlandse meezingers en de potpourri`s. Natuurlijk werden de aanwezigen “verwend” met een kopje koffie/thee bij binnenkomst en in de pauze met een drankje en het traditionele worstenbroodje. Dankzij onze Golden Girls werd alles snel geserveerd en na afloop ging ieder tevreden naar huis.
Op onze nieuwe website ( www.kbobest.nl ) zijn de vele foto`s, gemaakt door onze hoffotograaf Jan van de Kerkhof, te zien.

 

Boerenmoeske mei 2018
« 1 van 20 »

 


 

Tirolermiddag met Die Rabatzfreunde

 

Vorig jaar was de Tirolermiddag zo’n succes dat deze natuurlijk niet in het KBO – programma voor dit jaar mocht ontbreken.
Hoewel het pas juni is maakt het feitelijk niet uit wanneer een dergelijke middag wordt georganiseerd. Tirolermuziek is nog altijd populair ongeacht het seizoen: vrolijk, romantisch en altijd met een vleugje nostalgie naar de Oostenrijkse bergen. Muziek waarbij je vaak kunt wegdromen onder het genot van een goed glas bier of een lekker wijntje.
Nou, van dat wegdromen kwam weinig terecht gedurende deze middag. Vanaf het begin zette de “Apres Ski Partyband Die Rabatzfreunde” er vaart achter en overrompelde daarmee op een positieve wijze de ruim 110 aanwezigen. Men kon gewoonweg niet stil blijven zitten. Iedereen deinde, zong of neuriede mee op de Oostenrijkse en Duitse volksmuziek met schlagers als Heidi en Kufstein. De aanstekelijke muziek leidde ertoe dat ook menige polonaise werd ingezet in de zaal van de Prinsenhof.
Dat muziek doet leven en bewegen werd deze middag weer eens bewezen. Door al die inspanning door ontspanning met bijbehorend calorieverbruik moest de inwendige mens natuurlijk versterkt worden. Een lekker broodje met zuurkool en worst in de pauze deed dan ook wonderen.
De ‘golden girls’ waren zoals altijd weer paraat en verleenden weer een optimale service. Voor deze gelegenheid hadden zij bovendien mooie Oostenrijkse blouses aan wat de sfeer extra ten goed kwam.
De keuze voor deze Belgische partyband was een schot in de roos door coördinator Koos de Laat. Hij wist deze partyband op het laatste moment nog te strikken nadat de aanvankelijk geboekte band het op het laatste moment liet afweten. Wel heeft hij met deze voortreffelijke internationale band de lat voor volgend jaar weer een stukje hoger gelegd. Maar Koos en zijn team voelen zich daarbij gesterkt door het geweldig enthousiasme van alle aanwezigen, dus dat komt ongetwijfeld goed: geen berg is voor hen te hoog!
Iedereen heeft enorm genoten en kijkt al uit naar de volgende bruisende activiteit van hun KBO: de seniorenvereniging voor jong en oud.

 

Tirolermiddag juni 2018
« 1 van 34 »

 


 

KBO Best krijgt €984,64 uit de Rabobank Clubkas

 

Na tropische dagen de afgelopen week werd zaterdag 2 juni bij een heerlijk temperatuurtje bekend gemaakt hoeveel stemmen( en dus hoeveel geld ) de 55 verenigingen in Best uit de Rabobank Clubkas Actie hadden gekregen. Per stem kregen de deelnemende verenigingen een bedrag van 5,44 euro. Onze KBO Best eindigde op de zevende plaats en penningmeester Caren Herps nam stralend de cheque met het mooie bedrag van €984,64 in ontvangst. Negen vereniging uit Best kregen een zogenaamde “Creativiteitsprijs” van honderd euro extra omdat ze fraai uitgedost naar de prijsuitreiking tegenover het Gemeentehuis waren gekomen. In totaal deden in Best, Oirschot en Son 198 clubs mee aan de Clubkas Actie van Rabobank het Groene Woud. In totaal werd een bedrag van 100.000 euro beschikbaar gesteld om de activiteiten van de verenigingen te stimuleren. Het bedrag wat de KBO Best kreeg, wordt gebruikt bij gelegenheid van het zestig jarig jubileum in 2019 en is bestemd voor alle senioren in Best.

 

KBO Best krijgt 984,64 euro uit de Rabobank Clubkas
« 1 van 4 »

 


 

Vrijwilligers bijeenkomst

 

Privacy wordt een steeds belangrijker onderwerp in onze moderne samenleving. Bedrijven en organisaties wordt verplicht hun zaken op dit gebied goed te regelen conform de vigerende regelgeving.
Om die reden heeft het bestuur alle vrijwilligers uitgenodigd om een toelichting te geven op de nieuwe spelregels. Een groot deel van onze vrijwilligers krijgt immers te maken met de persoonsgegevens van onze leden.
De opkomst van de vrijwilligers was heel redelijk ondanks het zwoele weer. De presentatie alsmede de vragen en suggesties die er vanuit de vrijwilligers kwamen maakten het geheel tot een zinvolle avond. Als KBO Best zullen we te allen tijden zorgvuldig omgaan met deze gevoelige materie. Daarom zijn deze bijeenkomsten belangrijk.
Aansluitend op het bovenstaande onderwerp heeft onze webmaster Tom Herps onze nieuwe website onder de aandacht gebracht. Tom heeft op een levendige manier een aantal zaken gedemonstreerd van de vrijwel onbeperkte mogelijkheden die dit medium ons, en onze leden kan bieden.
Het is duidelijk dat op een aantal vlakken de informatie op de website wel een update kan gebruiken (wat een continu proces is). Hij deed derhalve ook een beroep op ons om input te leveren zodat we onze leden goed en actueel kunnen informeren over hetgeen de KBO allemaal in huis heeft.
Naast onze Nieuwsbrief is onze website immers belangrijke aanvulling om KBO Best goed op de kaart te zetten en onze leden van heldere en goede informatie te voorzien.
Een geslaagde avond, afgesloten met een drankje. Vrijwilligers hartelijk dank voor jullie aanwezigheid.

 

AVG-Privacybeleid 2018
« 1 van 5 »

 


 

Terrasmiddag Quatre Bras KBO PVGE

 

Hier alvast de foto’s.

 

Terrasmiddag Quarte bras 29 AUGUSTUS kbo pvge 2018
« 1 van 8 »