Instuif in de Prinsenhof een grandioos succes!

Instuif in de Prinsenhof een grandioos succes!

Afgelopen woensdagavond, 19 september 2018, heeft KBO-Best een Instuif gehouden in de Prinsenhof. De instuif is vooral een begrip bij de ouderen onder ons. Het roept herinneringen op aan hun tienerjaren met bijbehorende sfeer en muziek. Menigeen heeft daar zijn of haar vriend of vriendinnetje ontmoet. Reden genoeg voor de KBO om samen met hen de Instuif letterlijk weer nieuw leven in te blazen. Het bleek een schot in de roos van de organisatie. Voor deze gelegenheid konden de leden een introducé meenemen zodat die op deze manier kennis konden maken met de KBO: een moderne seniorenvereniging waar de jeugd van vroeger zich ook kan uitleven op de dansvloer op muziek uit de jaren zestig. Dat het concept aansloeg bleek wel uit de zeer goede opkomst. Er was zelfs iemand die zijn lidmaatschapskaart inclusief pasfoto uit die tijd had meegebracht. De prima muziek, verzorgd door ‘het Orkesje’, zorgde ervoor dat velen als door een magneet werden aangetrokken naar de dansvloer en bleken te beschikken over elastieke beentjes. Dit waarschijnlijk onder het motto: plezier is voor het heden, de physio voor morgen.
 
Quizje
Een kleine wedstrijd die een beroep deed op de kennis van muziek uit de 60-er jaren maakte de beleving nog intenser en de bijhorende prijs, een mandfles Chianti (toch wel een symbool uit die tijd) was natuurlijk op zijn plaats.
 
KBO
Met het organiseren van deze Instuif toont de KBO wederom aan dat het een moderne seniorenvereniging is die inspeelt op de behoeften van haar leden. De Instuif werd dan ook door de KBO als mooie gelegenheid gezien om hun nieuwe folder onder de aandacht te brengen. Daarin wordt op een zeer professionele manier aangegeven waar de KBO voor staat: het ontmoeten van leeftijdsgenoten, actief blijven en zorg voor elkaar.
Unaniem vonden de aanwezigen dat betreffende Instuif een daverend succes was en wat hen betreft een vervolg verdient. Dus werk aan de winkel voor de organisatoren. Moe maar voldaan gingen de aanwezigen weer huiswaarts ondertussen reikhalzend uitkijkend naar de volgende bruisende activiteit van hun KBO.
 

Er moet mij iets van het hart

Op woensdag 19 september hebben we bij Prinsenhof een instuif gehad, georganiseerd door de KBO Best, en wat was dat een super gezellige avond. Het was van 19.30 uur t/m 22.30 uur. De entree was €. 5,00 en daarvoor kreeg je nog een kop koffie en een consumptie ook. Ik heb veel lof voor de KBO mensen die dit hebben georganiseerd. Alles was gewoon heel goed geregeld. Een geweldige band ’’t Orkesje” luisterde het geheel op en speelde goede muziek echt uit onze tijd en de hele avond stond de vloer vol met dansende mensen, iedereen had er zin in.
Ook alle lof voor Prinsenhof zij hadden het leuk ingericht voor dansers uit die tijd met oude stoelen en tonnen als statafels.
 
Om 22.45 uur was het echt afgelopen en tot die tijd bleef ook bijna iedereen dansen.
 
KBO en Prinsenhof nogmaals bedankt. Voor herhaling vatbaar.
 
Willy Wouters
KBO lid