Kerstviering Prinsenhof 2019

Kerstviering Prinsenhof 2019

De kerstbijeenkomst op 16 december vormde de afsluiting van het KBO jubileumjaar.
Hoewel op maandag, in plaats van woensdag, was de zaal al ruim voor aanvang van het programma gevuld.

Voor de liefhebbers was er glühwein als start van deze feestelijke kerstmiddag.
Onze voorzitter besteedde in zijn welkomstwoord aandacht aan de kerstboodschap; zorg en warmte, niet alleen voor je familie maar vooral voor je medemensen.
Daarna startte Marie Christien met een medley van kerstliedjes zoals Gloria in Excel cis Deo, Komt allen te samen, Avé Maria en nog veel meer bekende en minder bekende nummers.

Vóór de pauze deed zij dat vanuit de belevingswereld van een klein meisje: In de verbindende verhaaltjes tussen de liedjes stonden kinderlijke verwondering, vertrouwen in de omgeving en het gevoel van warmte en genegenheid voorop.

Tussen het welkomstwoord van Gaston Slagers en het optreden van Marie Christien verzorgden de Golden Girls de inwendige mens met koffie of thee en een snee kerststol.

In de pauze was er tijd voor het gezellig bijkletsen onder het genot van een drankje en een worstenbroodje.
Bovendien was er per tafel een prijsje in de vorm van een fles wijn. Diegene die op een met lint versierde stoel zat was de gelukkige winnaar van dit presentje.

Na de pauze ging Marie Christien verder met haar optreden.
Nu echter vanuit de beleving van een volwassen vrouw: Zorg voor de kerstversiering, het kerst etentje, wie wel en wie niet uitnodigen en alle zorgen daar om heen.

Ook nu bracht ze met haar mooie stem de diverse kerstliedjes.
Alle aanwezigen keerden dan ook in alle opzichten voldaan terug naar huis.