Koos en Theo Megens: Na 60 jaar huwelijk nog steeds levensgenieters

Koos en Theo Megens: Na 60 jaar huwelijk nog steeds levensgenieters

Wederom mocht ik namens jullie met een fleurig boeket op pad naar een echtpaar dat hun 60-jaar huwelijk viert.
Dat is voor mij iedere keer een feest om te doen.

Dit keer bracht ik een bezoek aan Koos en Theo Megens. Zij zijn op 10 december 60 jaar getrouwd: een diamanten echtpaar.
De Brabantse gezelligheid merkte ik al direct bij binnenkomst want de koffie en heerlijk gebak stond al klaar en aan gesprekstof om te buurten geen gebrek.
 
 
Ze hebben inmiddels de leeftijd van respectievelijk 82 en 81 jaar. Theo komt oorspronkelijk uit Tongelre (een stadsdeel van Eindhoven) en komt uit een gezin met 12 kinderen.
Koos komt uit Tivoli (een wijk in stadsdeel Stratum in) en komt uit een gezin met 4 meisjes.

Zij leerden elkaar kennen, ja het kan soms verkeren, op een begrafenis van een oom van Koos toen Theo aanbood om met haar terug te fietsen naar huis.
Zelf hebben ze 2 zoons en 4 kleinkinderen. Theo heeft in zijn werkzame leven 2 jaar bij de Bata en 42 jaar bij Philips, het huidige Medical Systems, gewerkt.

Hij heeft aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van de MRI. Koos heeft altijd voor de kinderen gezorgd. Beiden zijn echte levensgenieters en dat stralen ze ook uit ondanks dat Koos moeilijk ter been is. In feite is Theo 24 uur per dag mantelzorger voor Koos maar dat doet hij met liefde. Letterlijk trouw, in goede en minder goede tijden. Theo is een bekende figuur in Best vooral bij voetbalvereniging Best Vooruit en atletiekvereniging Generaal Michaelis. Als vrijwilliger heeft hij zich bij beide verenigingen ongeveer 25 jaar ingezet in diverse functies zoals jeugdtrainer en trainer voor de marathon. Daar heeft hij onder meer een koninklijke onderscheiding voor ontvangen. De genegenheid naar elkaar straalt valt van hun gezichten af te lezen. Hun levensmotto is, hoe kan het ook anders, pak de dag want die nemen ze je morgen niet meer af. Zo is het maar net!

Koos en Theo nemen dan ook ’s avonds graag gezellig een borreltje en als hun kinderen en kleinkinderen komen is Theo altijd in de weer om snacks voor iedereen te maken.

Hun advies voor een goed en lang huwelijk: ‘accepteer elkaar zoals je bent; het leven is geven en nemen maar wees ook altijd eerlijk naar elkaar’.

Met deze wijze les nam ik afscheid van de jubilarissen.

Het was een fijn bezoek bij oergezellige Brabantse mensen.
Koos en Theo, bedankt voor de gezelligheid en fijn dat jullie deel uitmaken van onze KBO.

Gaston Slager