Lekker tuinieren

Lekker tuinieren

In het kader van het 60-jarig jubileum heeft KBO Best een bijdrage geleverd aan de zogenaamde Krasse Knarren Tuin op het complex van Volkstuin De Oude Bogten aan de Heuveleindseweg 15 hier in Best.
De Krasse Knarren Tuin is opgericht om mensen met een beperking toch de kans te geven om buiten bezig te zijn: een beetje tuinieren in een bak die hoog genoeg is dat je niet krom hoeft te staan. Ben je ’s morgens op tijd aanwezig kun je voor € 0,50 een kopje koffie of theedrinken in de kantine die om 10 uur open gaat tot ongeveer 11 uur; de kantine wordt ook wel het Praathuis genoemd, allerlei onderwerpen passeren de revue.

Maar als 10 uur te vroeg is, is het altijd nog mogelijk om lekker te vertoeven onder de overkapping naast het schuurtje op de tuin waar ook een zitje staat speciaal voor de gebruikers van de Krasse Knarren Tuin. Alle voorzieningen zijn aanwezig om fijn te kunnen tuinieren: er hangt een tuinslang en in het huisje ligt tuingereedschap. Voor iedere bak is een setje gereedschap aanwezig.

Het eerste seizoen is inmiddels bijna voorbij: de tuinders hebben tomaten, sla, bietjes, kruiden en nog veel meer opgekweekt en mee naar huis genomen voor een gezond maaltje. Ook de bloemen ontbraken niet. Dat was dubbel plezier want de bijen uit de bijenkasten op het complex genoten er eerst van en vervolgens de mensen die ze mee naar huis namen voor een gezellig boeketje thuis.

Kom kijken op 12 oktober tussen 11 en 12 uur ’s morgens en misschien wilt u ook graag een minituintje gaan bijhouden. De kantine is dan ook geopend en de koffie staat klaar!

Het complex is ook bereikbaar vanaf het fietspad aan de Wensheuvel.