Verplicht binnen blijven door corona: bellen kan wel!

Verplicht binnen blijven door corona: bellen kan wel!
 

kboOnze Belcirkels

Het coronavirus houdt Nederland in zijn greep. Uit de toespraak van premier Rutte werd wel duidelijk dat deze crisis voorlopig niet voorbij is en dat we tot die tijd het beste zoveel mogelijk thuisblijven en ontmoetingen met anderen vermijden. Vooral wij ouderen.
Dit noodzakelijke isolement treft ons allen. Van veel leden horen we dat het niet meevalt om de wekelijkse activiteiten en contacten te moeten missen. Laten we daarom proberen er met elkaar het beste ervan te maken. Ontmoeten kan dan wel even niet, maar bellen natuurlijk wel. Daarom neemt KBO-Brabant het initiatief voor Belcirkels.
In zo’n cirkel deelt u uw telefoonnummer met negen andere KBO-leden uit uw omgeving, zodat u elkaar regelmatig kunt bellen. Gewoon om te vragen hoe het gaat, om uw zorgen te delen, om een gezellig gesprek te voeren. Zo kijken we toch naar elkaar om en hoeven we de coronacrisis niet alleen te doorstaan.

Leo Bisschops, voorzitter.

Hoe werkt het?De Belcirkels zijn bedoeld voor leden die het prettig vinden in deze tijd regelmatig telefonisch contact te hebben met andere KBO-leden.
U geeft ons dan toestemming om uw naam en telefoonnummer te delen met negen andere KBO-leden zodat er een Belcirkel van tien personen ontstaat. Allemaal lid van KBO-Brabant dus wel zo veilig.
 
 
De spelregels

Die bepaalt u met elkaar! Als u meedoet, bent u binnen een paar dagen lid van een groepje van tien KBO-leden die het, net als u, fijn vinden om onderling telefonisch contact te hebben. U belt gewoon een van de nummers uit de lijst of iemand belt u. Hoe vaak u elkaar belt bepaalt u samen. Er komt geen organisatie aan te pas. Deelname is dan ook gratis, afgezien van uw gebruikelijke belkosten uiteraard.
 
 
Doe mee

Inschrijven kan via:
www.kbo-brabant.nl/belcirkels
Niet handig met internet?
Bel dan binnen kantoortijden met KBO-Brabant: (073) 644 40 66