KBO overhandigt cheque bij opening Krasse Knarren Tuin

KBO overhandigt cheque bij opening Krasse Knarren Tuin

Op eerste paasdag werd onder een stralende zon de opening verricht van de Krasse Knarren Tuin. Wethouder Wilma van der Rijt verrichtte onder grote publieke belangstelling de openingshandeling. De Krasse Knarren Tuin is een project van Annelies Wikkers en Caren Herps, beiden lid van Volkstuinvereniging De Oude Bochten en allebei ook KBO-lid.

Dankzij de inzet van de technische commissie van de volkstuinvereniging, de vele vrijwilligers, sponsoren en door crowdfunding werd de Krasse Knarren Tuin binnen korte tijd gerealiseerd.

KBO Best heeft de afgelopen 2 jaar meegedaan met de RABO Clubkascampagne. Ons doel waarop mensen konden stemmen was het aanleggen van een tuin waar mensen met beperking kunnen tuinieren op aangepaste tuintjes op niveau. Door de vele stemmen kreeg onze KBO over beide jaren in totaal € 2.000, – uit de RABO clubkas. Een geweldig resultaat.

Jullie voorzitter, Gaston Slagers, overhandigde namens jullie de cheque aan de voorzitter van de volkstuinvereniging Jago Lachmeijer.

Hij zei daarbij dat de tuin een geweldig initiatief is waarbij centraal staat: het elkaar ontmoeten, het verbinden en het bezig zijn in de buitenlucht. Die doelstelling sluit naadloos aan op die van KBO-Best. KBO Best is dan ook verheugd dat zij haar steentje heeft kunnen bijdragen aan de realisatie van de Krasse Knarren Tuin.