Openingsrit Riksja

Openingsrit Riksja

De nieuwe Riksja (met elektrische ondersteuning) werd vrijdagmorgen 1 september gepresenteerd aan de Bestse bevolking.
De openingsrit, met Wilma en Jos Strik op de zitjes en achter het stuur wethouder en locoburgemeester John Verheijen, ging vanaf het plein voor het Gemeentehuis tussen de waterfonteinen door, via enkele straten in het centrum van Best, naar Campus Westerwind in buurtschap de Vleut.
Daar werd de groep, onder aanvoering van John Peeters van Stichting Avondje- Uit en Lisette van Druenen van de Archipel Kanidas/Nazareth, hartelijk ontvangen en onder het genot van een kopje koffie/thee ( met gebak ) werd geconstateerd deze riksja een welkome aanvulling is voor Best.
Ondertussen hebben een aantal vrijwilligers al rijervaring mogen opdoen met de riksja.
Deze riksja is de afgelopen maand via de crowdfundingactie “Een Riksja – voor- Best” door gulle inwoners van Best bijeengebracht.

Hij is bedoeld voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperkingen met beperkte mobiliteit om met hen tochtjes te maken door de natuurrijke omgeving van Best en naar allerlei leuke bestemmingen.

Met dit riksja-project is Best tevens deelnemer aan de landelijke actie “Fietsen Alle Jaren” van de fietsersbond.

Het motto is: “Een leven lang wind door je haar”. Voor een tochtje met deze riksja kan men zich aanmelden bij de infobalie van Archipel Nazareth, telefoon 04499-362601 of bij de coördinator van Avondje-Uit, tel. 0499 395109.