Reizen

Reizen met de KBO-Best in 2019
Op deze pagina vindt u een overzicht van alle reizen die mogelijk zijn.
Maak uw keuze kenbaar door onderstaand formulier in te vullen

 

De werkgroep reizen en excursies nodigt u hierbij van harte uit om deel te nemen aan ons reisprogramma in 2019. Op basis van onze ervaring en de wensen die we opgevangen hebben van de leden, hebben we een selectie gemaakt uit een gevarieerd aantal dagtochten en meerdaagse reizen die we willen gaan uitwerken.
Wij vragen uw medewerking hierbij door het invullen van de enquêtelijst.

 

Meerdaagse reizen

Onderstaand treft u de meerdaagse reizen aan met een korte omschrijving en een prijsindicatie gebaseerd op een deelname van 35 personen. De exacte prijs zal later bekend worden. Voor alle reizen geldt een 1-kamertoeslag variërend van € 50,= tot € 150,=. Wat de kosten betreft dient U tevens rekening te houden met een reis- en annuleringsverzekering, en op enkele plaatsen entreekosten. De planning van de reizen is mei/juni en augustus/september.
Wij willen aan de slag om een definitieve keuze gaan maken uit twee reizen en hebben daar uw hulp bij nodig op de volgende manier:
Vult u het bijgevoegd enquêteformulier in. Kruis uw twee favoriete reizen in de vakjes aan. Vanzelfsprekend is het allemaal geheel vrijblijvend.

 

Dagtochten

Voor volgend jaar willen we vanzelfsprekend ook weer een aantal dagtochten organiseren. De mogelijkheid voor de dagtochten hebben we uitgebreid naar drie categorieën:
1. De dagtocht zoals u die kent van de KBO Best
2. De halve dagtocht waarbij het vertrek rond 12.00 uur ligt
3. Tweedaagse tocht met een overnachting

 

Wij willen graag weten waar uw voorkeur naar uit gaat. In het navolgende hebben we beknopt een aantal dagtochten beschreven, waarover u uw voorkeur kunt uitspreken.
De dagtochten vinden gespreid over het jaar plaats. Er is, zoals U kunt lezen, ook een dagtocht met de trein opgenomen. Deze tocht is uitermate geschikt voor een kleinere groep. De gedachte hierachter is dat het treinreizen op zich al een doel is. Uiteraard zit hier ook goede begeleiding bij.
Bij alle dagtochten wordt ook gezorgd voor de inwendige mens. Op de heenweg wordt gestopt voor koffie/thee met gebak en, zo mogelijk, een gezamenlijke lunch; de dag wordt afgesloten met een driegangen diner.
Wilt u op de enquêtestrook uw voorkeur aangeven door max. drie dagtochten aan te kruisen. Wederom geldt dat de invulling geheel vrijblijvend is en nog geen inschrijving.

 
 

MEERDAAGSE REIZEN

1. Vijf dagen Compleet Praag logies met ontbijt ca. € 300,= p.p.
Vijfdaags bezoek aan Praag met o.a. een stadsgids. Praag is bekend om zijn vergezichten. De beroemde Karelsbrug over de Moldau vormt de verbindingen tussen de twee stadsdelen. Via nauwe binnenstraatjes komt u onverwacht op het groot plein, het Wencelausplein. Wandelend langs oude paleizen met trapsgewijs aangelegd tuinen ontdekt u steeds nieuwe panorama’s. Inbegrepen zijn bezoek aan de Praagse burcht en een boottocht over de Moldau.

 

2. Midweek Brinkzicht, Vledder volpension ca. € 375,=
Vanaf maandagmiddag tot vrijdagochtend verblijft u in het ons wel bekende hotel te Vledder. Overdag verschillende excursies en ’s avonds amusement.

 

3. Vijfdaagse cruise Kopenhagen halfpension ca. € 350,= p.p.
Een fantastische manier voor een kennismaking met Zuid-Scandinavië en de sprookjesachtige hoofdstad van Denemarken: Kopenhagen. We rijden naar het Noord-Duitse Travemünde, waar we de cruiseferry nemen, die ons in een nacht naar Trelleborg in het uiterste zuiden van Zweden brengt. We hebben een volle dag tot onze beschikking voor een schitterend Scandinavisch programma in Zweden en Denemarken. Aan het eind van de avond varen we weer terug richting Travemünde. De reis kunt u afsluiten met een bezoek aan een van de Noord-Duitse Hanzesteden Hamburg of Bremen, alvorens u in de avond weer bij uw uitstapplaats Best terugkeert.

 

4. Vijf dagen Moezel halfpension ca. € 360,= p.p.
Tijdens deze busrondreis slapen we in hotel Anker in Brodenbach, direct aan de Moezel. Tijdens de verschillende excursies bezoekt u Cochem, Trier, Bernkastel-Kues, Koblenz en Alken. Op de terugweg maakt u een lange stop in Maastricht.

 

5. Zes dagen Bayern, Allgau, Bodensee halfpension ca. € 500,= p.p.
U verblijft tijdens deze busrondreis bij familie Karrer in gasthof Ochsen te Kisslegg. In het programma zit een bezoek aan het brouwerijmuseum van Schussenreider, een bezoek aan Lindau en het bloemeneiland Mainau, een bezoek aan Oberstdorf in het klein Walsertal en vandaar via een prachtige route over de Riedbergpas en door het Bregenzerwald naar Bregenz. Facultatief is een bezoek aan Füssen en Neuschwanstein. Op de terugweg is een stop gepland in Heidelberg.

 

6. Acht dagen Sankt Johan in Tirol halfpension ca. € 550,= p.p.
Op de heen en terugreis overnachting in Zuid-Duitsland. Verder verblijft u tijdens deze busrondreis in Gasthof zur Schönen Aussicht in Sankt Johann. Een avond wordt ingevuld met gezellige muziek. In het programma zit een bezoek aan Salzburg, een tocht langs diverse meren, Rattenberg en Innsbruck, de watervallen van Krimml via de Gerlospas naar Gerlos en het Zillertal. Facultatief is een tocht over de Grossglockner naar de Franz Josef Höhe en via Heiligenblut, Lienz en Mittersill terug. De laatste dag in Sankt Johann kunt u een echte Tiroler Bauernmarkt bezoeken.

 

7. Acht dagen Zuid Engeland halfpension ca. € 750,=
U verblijft in goede middenklasse hotels. U bezoekt het wereldberoemde Stonehenge, de universiteitsstad Exeter met gotische en Angelsaksische bouwstijlen; Lanhydrock House en Gardens met z’n enorme park, de Botanische Tuinen van het Eden Project; de havenplaats St. Ives en Land’s End; St. Michael’s Mount en Falmouth; Tintagel en Clovelly aan de ruige kust van Cornwall. Als laatste een stadstour en vrije tijd in Londen.

 

8. Tien dagen gastvrij Ierland halfpension ca. € 800,= p.p.
Vriendelijk, gezellig en mooi Ierland, het groene eiland. Talloze kastelen en overblijfselen uit het Keltisch verleden, die deze tiendaagse bus rondreis onvergetelijk maken. Van Dublin, een van de meest bruisende steden van Europa, tot de beroemde Cliffs of Moher en de Ring of Kerry, een schitterend schiereiland met onvergetelijke uitzichten. We logeren in een prima verzorgd hotel met de naam Templeglantine

 

EENDAAGSE DAGTOCHTEN

1. Keukenhof
Een bezoek aan mooiste bloementuin van Nederland

 

2. Volendam
Ontdek en beleef vervolgens de unieke sfeer van Volendam, Marken en het IJsselmeer. Laat u onderdompelen in de rijke historie van dit bijzonder stukje Nederland. De Dijk van Volendam heeft vele snuffelwinkeltjes, restaurants en terrasjes, waar u kunt genieten van de authentieke sfeer en het uitzicht op de haven en het water.

 

3. Den Haag
Onder leiding van een echte Hagenese gids maakt u tijdens de rondrit kennis met Den Haag, zijn residenties, ambassades, paleizen en monumenten. Ook staat en bezoek aan de Ridderzaal op het programma.

 

4. Zeeland Neeltje Jans
Bij Delta Experience beleeft u de historische achtergrond van het Nederlandse gevecht tegen het water op een innovatieve, toegankelijke en levendige manier. De Delta Experience is een indrukwekkende 3D animatie in een panorama die de bezoeker de allesverwoestende kracht van het water laat ervaren.

 

5. Kastelen in de Achterhoek
In kasteel Vorden beginnen we o.l.v. de gids met een rondleiding door het kasteel. Daarna neemt de gids ons mee met de bus voor de Achtkastelen route.

 

6. Vier sluizen tocht Maastricht
Een van de meest bijzondere vaartochten die Nederland rijk is! U vaart over de Maas, de Zuidwillemsvaart en het Albertkanaal waarbij we door verschillende sluizen komen. Aan boord kunt u genieten van de prachtige natuur aanzichten en de Limburgse gastvrijheid.

 

7. Dagtocht naar Brugge
Dagtocht naar Brugge, Werelderfgoedstad. Tijdens deze dagtocht maakt u een boottocht over de wateren van Brugge. Hierbij trekken de verschillende elementen van Brugge aan ons voorbij.

 

8. Peeltocht
U bezoekt tijdens deze Peeltocht de oude en nieuwe ontginningen met daarin de diverse peelrestanten, de Liesselse Peel de Heitrakse Peel, ’t Zinske en Helenaveen met zijn rijke cultuurhistorie. Via de Deurnese Peel en Mariapeel naar Griendtveen waar de villa van de familie Van de Griendt staat, de grondleggers van beide peeldorpen. Langs het Griendtveense kanaal naar Amerika en Ysselstein.

 

9. Leiden en Corpus
Na het bezoek aan het centrum van Leiden, een prachtige en gezellige oude stad, gaat u in tijdens de wandeling in Corpus alles te weten komen over de werking van ons lichaam.

 

10. Biesbosch Dordrecht
We beginnen met een rondvaart door het nationaal park De Biesbosch. In de namiddag verkennen we afwisselend per groep met het toeristisch treintje Dordrecht, de oudste stad van Nederland. In de vrije tijd is gelegenheid om zelf rond te kijken.

 

11. Zeeland Middelburg Veere
We brengen een bezoek aan Middelburg met zijn prachtige stadhuis en de abdijtoren, de Lange Jan. Met de boot varen we via het kanaal naar het Veerse Meer; via het schutten in de sluis komen we in het historische stadje Veere.

 

12. Treinreis Maastricht
Ahoy! Ontdek Maastricht vanaf het water. Reis naar de Limburgse hoofdstad en stap aan boord van de boot. Je maakt een rondvaart van een uur over de Maas, langs highlights als de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, de Sint Servaasbrug en het Gouvernementsgebouw. Onderweg maak je een stop bij de Sint Pietersberg. Maak hier een mooie wandeling of duik in de grotten. Ga na de tour nog even lekker de stad in. In Maastricht is genoeg te ontdekken.

 

HALVE DAGTOCHTEN

1. Klok en Peelmuseum Asten
Alle klokken luiden in Asten. ’s Werelds grootste klokkengieterij is hier gevestigd. In een tijdlijn zijn alle thema’s die met klokken te maken hebben hier te volgen. Naast de klokkencollectie is er teven een natuurhistorische collectie.

 

2. Valkerij en sigarenmuseum Valkenwaard
Bezoek aan Valkerij- en sigarenmuseum. Een overzicht van de historie van de valkerij periode 1650 1855. Na de rondleiding een kop koffie en vervolgens een bezoek aan het sigarenmuseum

 

3. Excursie en proeverij trappistenklooster Berkel Enschot
De abdij en brouwerij kennen een rijke historie en wordt gekenmerkt door grote schoonheid. Beleef het tijdens een excursie door de brouwerij en geniet van de bierproeverij in het proeflokaal.

 

4. Vaartocht over de Maas Roermond
Inschepen vindt plaats bij rederij Corporaal. Varen over de rivier waarbij pittoreske huisje voorbijglijden. Verder op de rivier wordt een prachtig natuurgebied bevaren, waaronder het mooie park Marina Oolderhuuske.

 

5. Nationaal Vlasserij – Suikermuseum
Medewerkers van het museum nemen ons mee in de teelt van vlas en het verwerkingsproces van vlas tot linnen. In de suikerexpositie vertelt de gids alles vanaf het bietenzaadje tot het suikerklontje.

 

TWEEDAAGSE TOCHTEN

1. Parijs
Ga mee op stedentrip naar Parijs. Vanuit Nederland sta je in no time in de lichtstad. Beklim de Eiffeltoren, shop een outfit in de wijk Le Marais en bekijk de Sacre Coeur en de Notre Dame. Dwaal langs de Seine die het middelpunt is van Parijs en ook de Franse hoofdstad letterlijk door tweeën deelt.

 

2. Texel
Texel is het grootste Waddeneiland en biedt zonder twijfel de meeste afwisseling. De 7 gezellige dorpjes van Texel hebben allemaal hun eigen sfeer. Ze worden omringd door heel veel natuur. Ook buiten de circa 40 officiële natuurgebieden bezit Texel een enorme vogelrijkdom en bijzondere planten, en niet te vergeten net zoveel schapen als mensen.

 

3. Leeuwarden
Ljouwert, zoals deze plaats op zijn Fries heet, is de trotse hoofdstad van de provincie Friesland, de start- en finishplek van de Friese Elfstedentocht, de geboorteplaats van Mata Hari en is uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van 2018! Reden genoeg voor een bezoekje.

 
 
 

De werkgroep Reizen en Excursies bestaat uit:

U kunt deze tabel naar ⇦ en naar ⇨ scrollen.

NaamAdresTelefoonnummer
Loes BetlemBurgemeester Notermansstraat 4395666
Elly van DamMarie Raymakersstraat 8371779
Jo LipsRembrandtlaan 22373343
Koos de LaatSpoorstraat 15b06-52337163
Contactpersoon is Koos de Laat. Tel: 06-52337163

 


 
 

U kunt uw voorkeuren voor reizen in 2019 op twee manieren kenbaar maken aan de werkgroep “Reizen en Excursies”.

 

1. Door onderstaand enquêteformulier in te vullen.
Als u uw naam, adres, email en telefoonnummer opgeeft waar u te bereiken bent, en vervolgens op de knop “Formulier versturen” klikt, wordt het enquêteformulier automatisch naar de werkgroep “Reizen en Excursies” gestuurd.
2. Via het enquêteformulier wat in de komende nieuwsbrief verschijnt.
Mocht u de voorkeur geven om het enquêteformulier handmatig in te vullen dan kan dit ook. De enquête komt ook in de nieuwsbrief.

 

Meerdaagse Reizen

Kruis in het formulier maximaal twee van de meerdaagse reizen aan, die uw voorkeur hebben.
Compleet PraagBrinkzicht VledderCruise KopenhagenMoezel

Bayern, Allgau, BodenseeSankt Johann in TirolZuid-EngelandGastvrij Ierland

 


 

Dagtochten

Kruis in het formulier maximaal drie van de dagtochten aan, die uw voorkeur hebben.
KeukenhofVolendamDen HaagZeeland Neeltje JansKastelen in de AchtehoekVier sluizentocht Maastricht

BruggePeeltochtBiesbosch en DordrechtMiddelburg en VeereTreinreis Maastricht

 


 

Halve dagtochten

Kruis in het formulier maximaal twee van deze halve dagtochten aan, die uw voorkeur hebben.
Klok- en Peelmuseum AstenValkerij- en Sigarenmuseum ValkenswaardTrappistenklooster Berkel-Enschot

BruggePeeltochtBiesbosch en DordrechtMiddelburg en VeereTreinreis Maastricht

 


 

Tweedaagse tochten

Kruis in het formulier maximaal een van deze tweedaagse tochten aan, die uw voorkeur hebben.
ParijsTexelLeeuwarden

 
 

Voornaam (verplicht)
Achternaam (verplicht)
Adres (verplicht)
E-mail
Telefoon (verplicht)
Adres (verplicht)

 

Eventuele opmerking