Bloemschikken voor Kerstmis 2018

Bloemschikmiddagen: leuk en creatief succes

Op donderdag 29 november en 13 december hebben we met 21 enthousiaste dames twee leerzame bloemschikmiddagen gehad.
Op 29 november zijn we begonnen met een advent/kerst tafelkrans te maken In een gezellige en ontspannen sfeer hebben de deelnemers een krans gemaakt van coniferen dennengroen soorten, voorzien van vier glaasjes met theelichten en omwikkeld met paars lint, de kleur van de advent.
De krans kan eenvoudig met een paar kleine ingrepen worden omgebouwd naar een kerstkrans. Dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee.
De dames zijn allemaal met een mooi resultaat naar huis gegaan. Op 13 december mochten de deelnemers een eigen idee uitwerken en hadden een potje of schaaltje van huis meegebracht. Na een korte uitleg van de cursusleider over een aantal praktische tips om wat gemakkelijker te kunnen werken, zijn de deelnemers zelf aan de slag gegaan met als resultaat de meest mooie creaties.
Aan het einde van de middag kwam ook onze voorzitter Gaston Slagers de resultaten bewonderen en de aanwezige leden hele fijne feestdagen toewensen.
 
Het meest opvallende van de beide middagen was de sfeer en enthousiasme van de deelnemers waarvoor mijn dank.
Samen met Hetty de Bok was het fijn om dit te organiseren en uit te voeren.
 
Cursusleider Ben de Klerk
 
Reactie deelneemster Elly Peeters.
Dit was voor mij de eerste keer dat ik mij opgegeven heb voor een activiteit.
Bloemschikken heb ik altijd heel leuk gevonden. En ik kan u vertellen het waren hele leuke middagen met gezellige dames. Er was overal voor gezorgd, je hoefde geen takje groen mee te brengen. Ben de Klerk had overal voor gezorgd en legde alles zeer rustig uit.
De eerste les hebben we allemaal een mooie krans gemaakt. Die konden we versieren met kleine glaasjes waar kaarsjes in pasten.
De tweede les stonden er voorbeelden van wat we konden maken, gezellig met lampjes. Alle dames hebben een prachtig kerststuk gemaakt.
Iedereen met hun eigen invulling.
Het waren geslaagde middagen en voor herhaling vatbaar. Dank aan alle mensen die dit hebben georganiseerd’.
 
Elly Peeters, KBO lid.
 
Hieronder een foto collectie gemaakt door onze hoffotograaf Jan van de Kerkhof.
 
Foto’s van donderdag 29 november 2018

 
 
Foto’s van donderdag 13 december 2018