Terrasmiddag Quatre Bras

Terrasmiddag Quatre Bras

Voor de vijfde keer werd op woensdagmiddag 23 augustus als afsluiting van de Doe-middagen de terrasmiddag voor zowel senioren van de KBO Best als de plaatselijke PVGE gehouden.
De organisatie was als vanouds weer in handen van Toon van Genugten i.s.m. Quatre Bras.
Bij binnenkomst in de sfeervolle zaal van Quatre Bras werden de vijftig senioren ontvangen door organisator Toon namens Quatre Bras en Paula Niemeyer namens de beide ouderenbonden.
Een heerlijk kopje koffie /thee stond klaar en om kwart voor twee vertrok het gezelschap in de gereedstaande bus richting Boxtel.
Bewust was gekozen voor een route door het Groene Woud, zodat de senioren konden genieten van het natuurgebied in onze regio, vertelde organisator Toon .
Tijdens de busrit vertelde de bevlogen reisleider smakelijk over de historische plekjes, waarbij het café en de historie van “Mieke Vingerhoeds” aan de Oude grintweg vanzelfsprekend uitgebreid aan bod kwamen.
Het einddoel van de reis was De Jacobushof, gelegen aan de Middendreef in Boxtel. De Jacobushof heeft een oude rundveestal die is omgetoverd tot een sfeervol café met een groot terras.
In het café konden de gasten uitkijken op de koeienstal met “opkamer” waar woonsfeer artikelen werd aangeboden en natuurlijk gekocht konden worden. Vanaf het terras kon men genieten van een prachtig uitzicht op een groen natuurgebied, dat deel uitmaakt van het Groene Woud.
Onder een stralend zonnetje werd na het bezichtigen van de koeien en de snuisterijen snel een plekje onder de bomen gezocht.
 
Organisator Toon deelde enkele consumptiebonnen uit en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt om een glaasje fris of biertje te nuttigen.
Tegen half vier bracht de bus de reizigers weer naar Quatre Bras, waar ( natuur onder genot van enkele aangeboden drankjes) uitgebreid de prachtige tocht werd besproken. ` Aan de mensen kun je zien dat ze genoten hebben van dit uitstapje.
Dat is mijn beloning. Jammer dat er niet meer mensen meekunnen omdat er maar vijftig plaatsen in de bus zijn.
Ik denk nu al aan volgend jaar en de mogelijkheid meer mensen te laten genieten van de natuurschoon van onze regio`, lachte Toon van Genugten na afloop op het gezellige terras van Quatre Bras.Mede door het prachtige weer duurde de nabespreking bij sommige gasten wat langer dan gepland.