Tirolermiddag met Die Rabatzfreunde

Tirolermiddag met Die Rabatzfreunde

Vorig jaar was de Tirolermiddag zo’n succes dat deze natuurlijk niet in het KBO – programma voor dit jaar mocht ontbreken.
Hoewel het pas juni is maakt het feitelijk niet uit wanneer een dergelijke middag wordt georganiseerd. Tirolermuziek is nog altijd populair ongeacht het seizoen: vrolijk, romantisch en altijd met een vleugje nostalgie naar de Oostenrijkse bergen. Muziek waarbij je vaak kunt wegdromen onder het genot van een goed glas bier of een lekker wijntje.
Nou, van dat wegdromen kwam weinig terecht gedurende deze middag. Vanaf het begin zette de “Apres Ski Partyband Die Rabatzfreunde” er vaart achter en overrompelde daarmee op een positieve wijze de ruim 110 aanwezigen. Men kon gewoonweg niet stil blijven zitten. Iedereen deinde, zong of neuriede mee op de Oostenrijkse en Duitse volksmuziek met schlagers als Heidi en Kufstein. De aanstekelijke muziek leidde ertoe dat ook menige polonaise werd ingezet in de zaal van de Prinsenhof.
Dat muziek doet leven en bewegen werd deze middag weer eens bewezen. Door al die inspanning door ontspanning met bijbehorend calorieverbruik moest de inwendige mens natuurlijk versterkt worden. Een lekker broodje met zuurkool en worst in de pauze deed dan ook wonderen.
De ‘golden girls’ waren zoals altijd weer paraat en verleenden weer een optimale service. Voor deze gelegenheid hadden zij bovendien mooie Oostenrijkse blouses aan wat de sfeer extra ten goed kwam.
De keuze voor deze Belgische partyband was een schot in de roos door coördinator Koos de Laat. Hij wist deze partyband op het laatste moment nog te strikken nadat de aanvankelijk geboekte band het op het laatste moment liet afweten. Wel heeft hij met deze voortreffelijke internationale band de lat voor volgend jaar weer een stukje hoger gelegd. Maar Koos en zijn team voelen zich daarbij gesterkt door het geweldig enthousiasme van alle aanwezigen, dus dat komt ongetwijfeld goed: geen berg is voor hen te hoog!
Iedereen heeft enorm genoten en kijkt al uit naar de volgende bruisende activiteit van hun KBO: de seniorenvereniging voor jong en oud.