Vernieuwde gezondheidsverklaring voor rijbewijs 75-plussers

Vernieuwde gezondheidsverklaring voor rijbewijs 75-plussers

Als u 75 wordt moet u, zoals u wellicht weet, naar een keuringsarts om uw rijbewijs verlengd te krijgen. De procedure daarvoor is onlangs veranderd. U meldt zich eerst bij de gemeente, waar u een formulier ‘Gezondheidsverklaring’ krijgt, dat u moet invullen en opsturen naar het CBR. Deze verklaring bevat 14 vragen. De gemeente heeft een folder die extra uitleg geeft voor het invullen van deze vragen.
Van het CBR krijgt u vervolgens een ander formulier toegestuurd dat door de keuringsarts moet worden ingevuld. Is meteen al duidelijk dat er ook informatie van nog een andere arts nodig is, zoals een specialist, dan ontvangt u gelijk ook een verwijzing naar deze arts.
 
Voor de medische keuring kunt u de keuringsarts zelf kiezen, maar het mag niet uw eigen huisarts zijn. De keuringsarts in Best is dr. F. Wittkämper. Zij heeft praktijk is op Tamboer 20, tel. 0499-232020. (keuringskosten: € 37). Haar eigen patiënten kunnen vrijdags op haar praktijk terecht bij een andere huisarts, dr. J. Castel.. Daarnaast is er Mevr. J.H.A. Bleiker, tel 32009. Andere dichtbij gelegen locaties voor rijbewijskeuringen zijn:
In Oerle Dr. Elings. Tel 040-2301452 (bellen tussen 19,00 en 20.00 uur)
Buurtcentrum “De Rondweg”, Camphuysenstraat 1 Eindhoven, tel. 040-2518144 (kosten: € 35)
Wijkcentrum “’t Oude Raadhuis”, ‘t Hofke 15 Eindhoven, tel. 040-2811737 (kosten: € 30)
 
Voor de Gezondheidsverklaring van het CBR moet u nog eens € 34,80 betalen, dus bovenop de kosten die de keuringsarts al in rekening heeft gebracht.
Momenteel is het erg druk bij het CBR, waardoor het beoordelen van de rijgeschiktheid soms helaas langer dan 4 maanden kan duren. Er wordt dan ook geadviseerd om de Gezondheidsverklaring vooral op tijd op te sturen.
 
De gegevensuitwisseling met het CBR kunt u ook sneller regelen via internet. Om uw zaken online geregeld te krijgen moet u op de Gezondheidsverklaring uw e-mailadres invullen. U ontvangt dan antwoord via e-mail, met een link naar www.mijn.cbr.nl
Op Mijn CBR kunt u de meest actuele informatie over uw keuring inzien. Dat gaat sneller dan per post.
Heeft u nog vragen, kijk dan op www.cbr.nl/gezondheidsverklaring