Voorwoord van de voorzitter

Voorwoord van de voorzitter

“Ouderen in isolement door corona, jong helpt oud uit crisis na corona, ouderen vinden het lastig om de draad weer op te pakken, artsen maken zich grote zorgen over al het thuiszitten en de eenzaamheid”. Zie hier een flink aantal uitspraken van de afgelopen tijd die direct gelinkt zijn aan de coronapandemie.

In het Eindhovens Dagblad stond een tijd geleden een zin die mij erg is bijgebleven. “Voorzichtig zijn, maar je moet óók gewoon leven”. Dit laatste wordt nog eens extra bevestigd door specialisten voor kwetsbare ouderen. Zij zien steeds meer ouderen vereenzamen omdat ze, ondanks dat ze gevaccineerd zijn, hun sociale leven niet durven op te pakken. Arend Arends, voorzitter van de Nederlandse vereniging voor klinische geriatrie, verwoordde het als volgt: “isolatie wordt nu een groter gevaar dan het coronavirus”.

Laten we met elkaar afspreken dat we proberen om zo snel mogelijk weer ons sociale leven een boost te geven. We gaan weer meedoen met activiteiten die worden georganiseerd door de KBO. We gaan meedoen met sportactiviteiten die voor ouderen worden opgezet in de gemeente Best. In plaats van een telefoontje gaan we weer even langs bij elkaar, of beter gezegd, naast het telefoontje gaan we weer bij elkaar op bezoek. De cijfers wijzen het uit: het kan weer maar we moeten over die drempel heen.

Jongeren en ouderen gaan elkaar nu helpen. De ouderenbond krijgt zeven ton rijkssubsidie om mbo-studenten aan een stageplek te helpen. KBO-Brabant is projectleider. Het moet een win-win project zijn. Leo Bisschops, voorzitter KBO Brabant, gaf aan dat het project valt of staat met het initiatief van lokale verenigingen. Als u een idee heeft hoe we als KBO Best gebruik kunnen maken van deze mogelijkheid laat het ons weten.

Tot slot een positieve afsluiting. De animo voor onze dagtrip naar Zeeland ( Middelburg en Veere) op 16 september is erg groot. Elders in ons blad leest u hoe u zich kan aanmelden voor het optreden onder de titel ‘Tango, tango!’ op 14 oktober. Ook daar hopen we weer veel van u te mogen ontmoeten.

Paul Gondrie voorzitter KBO Best