Zilveren KBO speld Beppie Pluijm

Zilveren KBO speld Beppie Pluijm

Voorzitter Gaston Slagers van KBO Best reikte woensdagmiddag als blijk van waardering een oorkonde ( met zilveren speld) namens KBO Brabant uit aan Beppie Pluijm die eind dit jaar om gezondheidsredenen stopt als organisator van de KBO-kienmiddagen in buurthuis de Kadans.
Hoewel ze werkt met een team van drie vrijwilligers, is Beppie “het aanspreekpunt” voor de wekelijkse kienmiddag.

Toen de opkomst bij het kienen terugliep, maakte Beppie zelf flyers en bracht die rond in het Wilhelminadorp.

‘Vijf jaar lang elke week aanwezig zijn en zorgen dat alles gladjes verloopt ,is op zich al een prestatie`, vertelde voorzitter Slagers tijdens de uitreiking van de oorkonde en de zilveren speld.
`Maar tevens zorgt zij ervoor dat rond de Kerst, Pasen en Sinterklaas het kienen een feestelijk tintje krijgt`. Beppie maakt het kienrooster en één keer per jaar volgt een financiële verantwoording bij de penningmeester van de KBO Best, Caren Herps.

De huur van de Kadans wordt dan, met het geldkistje onder haar arm, afgedragen aan de penningmeester én wat over blijft geeft ze ook af!

Nadat de plechtigheden waren afgerond, wilde de voorzitter samen met de aanwezigen nog even een kopje koffie drinken en had bovendien gezorgd voor een paar vlaaien.

Maar resoluut greep Beppie in. `Eerst moeten de kienronden gespeeld worden en daarna ( in de pauze ) is er tijd voor koffie en taart`.

Haar taken worden na dit jaar overgenomen door Truus van Laarhoven.