Zodat Mantelzorg niet te zwaar wordt: wij helpen elkaar

Zodat Mantelzorg niet te zwaar wordt: wij helpen elkaar

KBO en PVGE verzorgen samen voor zo’n 2500 à 3000 senioren in onze gemeente allerlei activiteiten.
Die activiteiten zorgen ervoor dat hun leden actief blijven, erbij blijven horen en deel uitmaken van een levendige Bestse gemeenschap. Maar als je mantelzorger wordt kun je vaak niet aan die activiteiten meer deelnemen.Ook in onze KBO-vereniging zijn er leden die niet meer aan onze activiteiten kunnen deelnemen omdat ze mantelzorg bieden. De laatste tijd zien we gelukkig steeds meer aandacht voor mantelzorgers. Prachtig werk en soms ook heel zwaar door de aandacht en inspanning die gevraagd wordt in de zorg voor een partner, vriend of andere hulpbehoevende.
Maar wie neemt de mantelzorgtaken even van een mantelzorger over en maakt het daardoor mogelijk voor de mantelzorger om een paar uurtjes aan onze verenigingsactiviteiten deel te nemen of gewoon even iets anders te gaan doen, waardoor hij of zij weer extra energie krijgt om daarna de zorg weer op zich te kunnen nemen.Onlangs hebben de voorzitters van KBO-Best, PVGE-Best en de Vrijwilligersorganisatie Vrijwillige Mantelzorg er over gesproken hoe wij als verenigingen kunnen samenwerken om meer mantelzorgers die ruimte te bieden. De Vrijwillige Mantelzorg kan worden ingeroepen om met haar vrijwilligers voor enkele uren of een dagdeel in de week de mantelzorgtaak over te nemen. Dat doet zij al bijna 25 jaar voor de inwoners van de gemeenten Son en Breugel, Oirschot en Best. Met een groep van 20-25 vrijwilligers, een groep die altijd aanvulling kan gebruiken, want de vraag naar hun diensten is groot. Aan die broodnodige aanvulling met vrijwilligers willen we graag meewerken.

Daarom hebben we de volgende vraag:
wilt u zich als lid van de KBO inzetten en af en toe een mantelzorger, uw medelid of andere senior, de ruimte geven om te gaan winkelen, sporten, of deel te nemen aan een verenigingsactiviteit?

Mocht u ingezet willen worden om een mantelzorger voor enkele uurtjes te vervangen, laat het ons dan weten en neem contact op met
onze ouderenadviseur Huub de Ruiter telefoon 372662.

Ook als u als KBO lid, tevens mantelzorger, een vrijwilliger nodig hebt om weer wat ruimte te krijgen om deel te nemen aan een
KBO- activiteit kunt u contact opnemen met Huub de Ruiter.

Huub gaat met u in gesprek om te kijken of we u als KBO kunnen helpen.