Dagtocht Floriade

24 mei 2022

Hopend op een drogere dag dan de weergoden voorspelden stapten wij even na 08.00 uur in de bus bij de parkeerplaats van Den Ekker, daarna naar het Wilhelminaplein om de rest op te halen. Totaal 51 personen, dus best redelijk.De chauffeur, Anton, bracht ons na een koffiestop, naar de Floriade.

Wij kregen tot 16.00 uur de tijd om al het moois daar te bekijken. Gelukkig kregen wij ook een plattegrond bij de kassa, zodat wij een indruk kregen hoe wij naar de Kabelbaan konden lopen. De prijs hiervan was inbegrepen, 1 keer. Over de grote weg heen met de kabelbaan was heel bijzonder en daarna dwars over het hele park.

Het is zo groot dat je wel keuzes moet maken. Wij stapten met ons groepje uit op Utopia Island, bij de Vuurtoren. Daar kon je meteen een rondje lopen.
Daarna tijd voor een korte lunchpauze in 1 van de restaurants en snel weer door naar Urban District. Daar waren allerlei landen vertegenwoordigd.
Op Central Square stond een hoog kleurig gebouw met 2 poppen die op bijen leken.

Via Hortus Avenue naar de Kassen, waar diverse groenten gekweekt werden. Daarna was het alweer tijd om naar de bus te gaan. De dag was omgevlogen.

Ik heb het een hele leuke dag gevonden, met veel nieuwe dingen, die je nooit zo bij elkaar kunt vinden. Zeker een aanrader voor diegene die niet mee zijn geweest. Het wordt nog mooier, als alles goed groeit. En het is praktisch droog geweest.

Daarna richting het restaurant waar wij een 3-gangen maaltijd kregen voorgeschoteld.

Best, 24 mei 2022 Arida Verburg

 

Floriade 01 Middel
Floriade 02 Middel
Floriade 03 Middel
Floriade 04 Middel
Floriade 05 Middel
Floriade 06 Middel
Floriade 07 Middel
Floriade 08 Middel
Floriade 09 Middel
Floriade 10 Middel
Floriade 11 Middel
Floriade 12 Middel
Floriade 13 Middel
Floriade 14 Middel
Floriade 15 Middel
Floriade 16 Middel
Floriade 17 Middel
Floriade 18 Middel
Floriade 19 Middel
Floriade 20 Middel
Floriade 21 Middel
Floriade 22 Middel
Floriade 23 Middel
Floriade 24 Middel
Floriade 25 Middel
Floriade 26 Middel
Floriade 27 Middel

 

kbobest logo