Toneel

Toneel

Nog maar een paar dagen .....

​…en dan is de première van het toneelstuk ‘Leven met oma’ in ’t Tejaterke.

Vanaf september is er gerepeteerd door de toneelgroep van de KBO om dit stuk onder de knie te krijgen. De repetities waren intensief, maar ook vaak heel vrolijk, als het weer eens gierend uit de hand liep. En daar doe je het toch voor; plezier met elkaar en intussen streven naar een mooie voorstelling in de maand maart.
Donderdag 2 maart is de middagvoorstelling, gevolgd door drie voorstellingen op vrijdag, zaterdag en zondag.
Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Als u wil komen kijken, ga dan gauw naar de website van ’t Tejaterke en bestel. Dan bent u in ieder geval verzekerd van een paar uurtjes plezier met de perikelen rondom oma. Want oma, eens een gevierde musicalster, kwijnt een beetje weg nu ze op hoge leeftijd is. Ze vergeet vaak namen en de dementie begint stevig op te komen. Maar de liedjes, die ze tijdens haar carrière zong, vergeet ze nooit!
Ze zal niet lang meer in haar eigen huis ​​​​​​​​​​​​​kunnen blijven. Maar wat dan? Haar kinderen voelen er niets voor om haar in huis te nemen, want u kent dat wel: druk, druk, druk…
Tot tijdens een bespreking ‘hoe nu verder met oma?’ ineens blijkt, dat oma veel geld op de bank heeft staan. Nou, daar willen die kinderen wel van profiteren en in één keer is de stemming omgedraaid en willen ze alle drie wel oma in huis nemen.

​Nieuwsgierig? Boeken!
U bent welkom in ’t Tejaterke!

 

‘Leven met Oma’ voorstelling door De Jeugd van Vroeger

Oudere mensen moeten zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Dat is de insteek van de regering en in de meeste gevallen ook van de ouderen zelf. Er zijn immers geen bejaardenhuizen meer en andere mogelijkheden zijn heel vaak beperkt voor deze doelgroep.

Vorige keer kon u lezen, dat de zoons en dochter weinig zin hebben om ‘oma’ Josefa van den Buiten in huis te nemen. Allerlei uitvluchten worden bedacht en er zit niets anders op dan een bejaardenhuis. Maar om te beginnen zijn die duur ( wie gaat dat betalen?) en je komt sowieso op een wachtlijst. De oplossing is nog niet in zicht. Totdat één van de kleindochters een brief vindt van de bank; oma is helemaal niet arm, neen, oma heeft zelfs veel geld op de bank staan. De familie slaat om als een blad aan de boom en ze vechten om oma, wie haar in huis ‘mag’ nemen.

Als u het hele verhaal wil meemaken, kunt u vanaf 17 januari gaan reserveren op de site van het Tejaterke: www.tejaterke.nl. De kaarten kosten €10,00, inclusief koffie of thee voorafgaand aan de voorstelling.

Voorstellingen zijn in ’t Tejaterke op donderdag 2 maart om 14.00 uur, vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 maart om 20.00 uur.

Voor slechthorenden, moeilijk traplopende mensen en mensen in een rolstoel zijn de eerste twee rijen gereserveerd.
Deze kunnen hun kaartjes bestellen bij Walter Carels tel. 06-13102702 of bij Theo Dankers tel. 0499-310914

 

‘De Jeugd van Vroeger’ studeert nieuw stuk in

Oudere mensen moeten zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Dat is de insteek van de regering en in de meeste gevallen ook van de ouderen zelf. Er zijn immers geen bejaardenhuizen meer en andere mogelijkheden zijn heel vaak beperkt voor deze doelgroep.

Josefa van den Buiten is zo’n dame op leeftijd die nog altijd in haar eigen huis woont. Zij heeft twee zonen en een dochter die zich niet vaak laten zien, maar gelukkig wordt ze door twee kleindochters dagelijks verzorgd. Maar die moeten weer aan het werk en naar school, want de vakantie is voorbij. Daarbij komt, dat Josefa wat kwaliteit van leven aan het verliezen is, zo af en toe laat haar geheugen haar in de steek. Ze heeft moeite met het onthouden van namen, gezichten en gebeurtenissen uit het verleden. Terwijl zij jarenlang een gevierde musicalster is geweest die in heel Europa rondreisde.
Er hoeft maar wat gezegd te worden waar ze iets over kan gaan zingen en ze begint. Er zal een familiebijeenkomst moeten plaatsvinden om te beslissen wat er met ‘oma’ moet gaan gebeuren, wie de zorg voor haar op zich gaat nemen. Wordt vervolgd….

Voorstellingen in ’t Tejaterke:​


Donderdag 2 maart 2023 om 14.00 uur;
Vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 maart 2023 om 20.00 uur.

De kaartverkoop start op 17 januari 2023 via de site van het Tejaterke: www.tejaterke.nl.
Kaarten kosten €10,00 inclusief koffie of thee voorafgaand aan de voorstelling.

Voor slechthorenden, moeilijk traplopende mensen en mensen in een rolstoel zijn de eerste twee rijen gereserveerd.
Zij kunnen hun kaartjes bestellen bij Walter Carels tel. 06-13102702 of bij Theo Dankers tel. 0499-310914

kbobest logo