Voorwoord voorzitter

voorblad prikbord december2023

De keuze om de tuin winterklaar te maken of mijn voorwoord te schrijven was snel genomen toen de regen met bakken uit de hemel viel. We moeten daar niet over mopperen want dit weer hoort bij de periode van het jaar. Het heeft ook wel iets gezelligs want veel activiteiten vinden nu binnenshuis plaats. Het eerste glas glühwein heb ik al gedronken met mijn vrouw en de pepernotenpot is weer gevuld.

De voorbereidingen voor ons kerstfeest zijn afgerond en we kunnen u weer een mooie middag aanbieden. De kaartverkoop is op donderdag 7 december tussen 13.00 en 14.00 uur in het Prinsenhof. Zoals al eerder aangekon-digd zit bij het prikbord van 18 december een bon waarmee u een traktatie voor de feest-dagen kunt ophalen. Ook onze KBO vrijwilligers vergeten we niet en tegen het eind van het jaar zullen we dat ook laten blijken als bestuur.

De werkgroep ‘KBO Best 65 jaar’ is goed op stoom gekomen en in dit prikbord nemen we u al een beetje mee met wat we van plan zijn. In januari hopen we u het volledige programma te kunnen aanbieden.
KBO-Best ontkomt er ook niet aan om de contributie te verhogen. In de jaarvergadering van 2022 en 2023 is dit al aangekondigd maar nu gaan we het ook uitvoeren. De contributie wordt dan € 25,00 per jaar. Ook zullen we de bijdrage voor onze evenementen in 2024 lichtjes moeten verhogen om uit de kosten te komen.

Ons bestuurslid Wil Vlemmix gaat verhuizen naar Eindhoven maar blijft voorlopig nog wel bestuurslid. Als er echter iemand is die ons wil versterken op zijn terrein ( PR en voorlichting) dan kan hij of zij dit kenbaar maken bij het bestuur.

Als u dit prikbord leest, zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer weer achter de rug. Er is veel beloofd de afgelopen maanden en nu is het zaak om te kijken wat van al die beloftes kan worden waargemaakt. Als KBO zijn we uiter-aard geïnteresseerd in hoe straks in het nieuwe coalitie-akkoord de punten zijn opgenomen die voor onze doelgroep zo belangrijk zijn. Wonen, welzijn en ouderenzorg zijn hierbij enkele onderwerpen waarop we het akkoord gaan toetsen. We houden u op de hoogte!

​​​​​​
Paul Gondrie, voorzitter KBO Best

Seniorweb workshops in december

In december ziet het programma van SeniorWeb er als volgt uit:

1. Workshop Spotify
In deze workshop ontdekt u wat Spotify te bieden heeft. We bespreken hoe u Spotify kunt installeren, muziek kunt afspelen, waar u afspeellijsten vindt en hoe u deze kunt maken, een album kunt downloaden, artiesten kunt volgen, muziek kunt delen, etc.
Maar ook hoe u een podcast of Spotify radio kunt beluisteren.
Verder behandelen we het onderscheid tussen een gratis en betaald abonnement.
Neem uw opgeladen smartphone of tablet mee naar de workshop.
Deze workshop wordt gegeven op 14-12 van 10.15-12.15 uur.

2. Workshop Spraakassistent
Veel mensen weten niet wat er allemaal mogelijk is met een mobiele telefoon. Zo’n apparaat kan ook zoveel! Men heeft misschien wel eens gehoord dat gebruik kan worden gemaakt van een spraak-assistent maar wat is dat en hoe werkt het?
Spraakassistenten luisteren naar u, beantwoorden uw vragen en voeren uw opdrachten uit.
De populairste assistenten zijn Google Assistent, Apple Siri, Amazon Alexa en Samsung Bixby.
Wat kunt u ze vragen? Hoe komt men aan zo’n assistent? En hoe zit het eigenlijk met de privacy?
We kunnen er dus niet alleen mee bellen, maar bijvoorbeeld ook dicteren, zodat u niet meer hoeft te typen. Dus een workshop waar u zeker wat aan heeft!
Deze workshop wordt gegeven op 19-12 van 10.15-12.15 uur.

Kosten van de workshops en aanmelden
Zoals u misschien weet zijn alle workshops gratis te volgen, maar u dient zich bij voorkeur uiterlijk 1 week van tevoren aan te melden via de website van de Bibliotheek Best: activiteiten SeniorWeb Best of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij de receptie van de Bibliotheek Best.

Filmvoorstellingen voor '50-plussers'

Ook in november vertoont theater BioBest een programma voor de 50-plus doelgroep. Behalve de aangepaste filmkeuze ook een sympathiek geprijsd kaartje. Acht euro vijftig, inclusief koffie of thee met iets lekkers.
Als u uw KBO lidmaatschapskaart laat zien, krijgt u dit voor de prijs van zeven euro vijftig.
Ook het tijdstip van de voorstellingen sluit aan op de wensen van de ‘plussers’.

​De agenda voor de komende periode ziet er als volgt uit:

film unebellecourse nov2023 film bank of dave dec2023 film de vuurlinie dec2023 film rocco sjuul dec2023  

 

​Une belle course
De 92-jarige Madeleine belt een taxi om haar naar het verzorgingstehuis te brengen waar ze voortaan zal wonen. Ze vraagt haar chauffeur Charles langs plekken te rijden die wat betekend hebben in haar leven, om deze voor een laatste keer te kunnen zien. In de straten van Parijs wordt langzaamaan een buitengewoon leven onthuld, wat Charles meer raakt dan hij ooit had kunnen denken. Sommige taxiritten kunnen levens veranderen.
Donderdag 30 november 14.00 uur
Vrijdag         1 december 14.00 uur

Bank of Dave
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Dave Fishwick, een selfmade miljonair uit het Britse dorpje Burnley. Dave, opgeklom-men vanuit de arbeidersklasse, besluit een bank op te richten om lokale bedrijven een kans te geven. In de poging om zijn geliefde gemeenschap te helpen, schakelt hij de hulp in van de jonge Londense advocaat Hugh. 
De elitaire financiële instellingen in Londen hebben al meer dan 100 jaar geen nieuwe bankvergunning verleend en zijn vastbera-den om Dave tegen te werken.
Donderdag  7 december 14.00 uur
Vrijdag        8 december 14.00 uur

​​De Vuurlinie
Op missie in Afghanistan leidt Marco zijn manschappen door vuurgevechten. Hij ontvangt daarvoor de hoogste onderschei-ding die Nederland kent: de Militaire Willems-Orde. In de jaren erna raakt Marco echter in opspraak. Tegelijk worstelt de militair met trauma’s die hij zelfs met zijn liefde Mirjam niet kan delen en in de media en op straat heeft iedereen een mening over hem. Marco belandt in een emotionele rollercoaster. Wanneer hij zijn gelijk probeert te bewijzen, staat hij misschien wel voor zijn moeilijkste missie ooit.
Dinsdag       12 december 14.00 uur
Donderdag  14 december 14.00 uur
Vrijdag        5 december   14.00 uur

 Rocco & Sjuul
Voor mantelzorgster en oma Sjuul gaat het leven zijn gangetje totdat ze haar jeugdliefde weer ontmoet, de avontuurlijke en flambo-yante Rocco met wie ze vroeger heeft gedanst. Hun opbloeiende verliefdheid zorgt voor onenigheid in de families. Durven Rocco en Sjuul tot ontevredenheid van hun omgeving toch voor elkaar te kiezen? Is het ooit te laat om opnieuw te beginnen?
Dinsdag       19 december 14.00 uur
Donderdag  21 december 14.00 uur
Vrijdag        22 december 14.00 uur

Zie ook: https://www.biobest-theater.nl/informatie/kbo voor kortingen voor KBO-leden

Let op: controleer enkele dagen voor de voorstelling of het programma niet is gewijzigd. Af en toe wordt een film voortijdig uit roulatie genomen.

Er zijn nog kaarten voor kerstproms 16 december!

Laat u in kerstsfeer brengen met een gevarieerd programma voor jong en oud in de onverwacht mooie schouwburgzaal van legerplaats Oirschot.

 

Vier samenwerkende seniorenorganisaties SeniorenRaadBest, PVGE Best, KBO Best en KBO Oirschot zetten zich in voor drie goede doelen uit onze regio. Dat zijn de Stichtingen ViVaVakantieUitjes, SamenspraakBest en Leergeld Best e.o. Het concert wordt gefaciliteerd door de Koninklijke Landmacht i.h.b. het Facilitair Bedrijf Defensie 13 Lichte Brigade. Voor u treden dan op de Regimentsfanfare “Garde Grenadiers en Jagers” onder de muzikale leiding van kapitein Christian Ansink  met Julia Schutten als solozangeres. Julia is een veelzijdige vocaliste die met haar 24 lentes al op menig podium heeft gestaan. Zo stond zij in 2020 op het grote Eurovisie podium als stand-in van de Franse Barbara Pravi. Kijkt u bijvoorbeeld maar eens naar haar schitterende vertolking van het lied VOILÀ op het filmpje:

youtube.com/watch?v=aoaRsksnDgE

Tickets voor dit concert kunnen online gekocht worden op:

Tinyurl.com/Kerstproms

Een 1e rang ticket kost € 22,50 en een 2e rang ticket € 17,50 inclusief consumptie.

In verband met de veiligheidsmaatregelen voor de kazerne worden er bij het aankoopproces wat extra gegevens gevraagd en dat gaat als volgt.

  • Bestel één of meer tickets, 1e en of 2e rang door de plaatsen te kiezen in het stoelenplan.
  • Betaal, bijvoorbeeld via iDeal.
  • U krijgt nu een email met het verzoek om voor ieder ticket enige informatie te verstrekken. In die email staat een link die u bij een webpagina van Ticketview brengt met per ticket invulvelden voor voornaam, achternaam, geboortedatum en -plaats, identiteitsdocument type en nummer.
  • Nadat deze gegevens correct zijn ingevuld en opgeslagen ontvangt u een email met de tickets die u kunt uitprinten.

Denkt u eraan dat u voor toegang tot het kazerneterrein naast uw uitgeprinte ticket ook het opgegeven identiteitsbewijs moet kunnen tonen.

Voor mensen met een mobiele beperking en begeleiders zijn speciale plaatsen gereserveerd. Daarover en voor eventuele andere vragen kunt u contact opnemen via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 06-22904310.

Het concert begint om 19.30 uur (zaal open om 18.30 uur) en duurt inclusief pauze tot 21.45 uur. In de pauze wordt u gratis koffie of thee aangeboden door de legerbasis. Na het concert wordt u uitgenodigd om in kerstsfeer nog gezellig na te borrelen in de Rhinobar op de legerbasis waar uw ticket recht geeft op een gratis consumptie.

Heel graag tot ziens op 16 december!

kbobest logo