Voorwoord voorzitter

Donderdag 4 april was een echte KBO-dag voor mij. ’s Morgens was er de bijeenkomst van de werkgroep ‘KBO-Best 65 jaar’ in Bestwijzer. De werkgroep bestaat uit Koos de Laat, Theo Dankers, Wilma van Rulo, Willyvoorblad prikbord mei2024 Wouters en ondergetekende.

Eén van de belangrijkste agendapunten was de organisatie van ons feest in september. We hebben goede afspraken kunnen maken en hopen op een grote opkomst op 13 september. Daarna door naar het Prinsenhof waar de kaartverkoop was voor ons lentefeest. Samen met Henny Appel en Willy Wouters waren we tevreden over de eerste verkoop van de kaartjes. Omdat we nu twee keer ons lentefeest gaan organiseren, waren we benieuwd hoe de animo zou zijn, en gezien de verkopen gaan het twee mooie activiteiten worden. Daarna door naar een afspraak om de vitaliteitscheck die we in 2023 hebben georganiseerd te evalueren.
Er wordt een beroep op ons gedaan om dit nogmaals te gaan organiseren. We houden u op de hoogte want hier komt nogal wat bij kijken. Daarna ging het alarm op mijn telefoon af omdat ik mijn voorwoord op tijd moest aanleveren voor Wilma.
Onze activiteiten tot nu toe vanwege ‘KBO-Best 65 jaar’: darten, foto- en videoclub en de toneelavond voor onze adverteerders, hebben we nu achter de rug. We hopen dat de andere activiteiten die er nu nog aankomen wat meer deelnemers gaan opleveren. U hebt nog veel mogelijkheden voor deelname, zoals aan badminton, jeu de boules, de IVN-wandeling, de fietstocht of de leuke activiteit voor onze 80+ leden. Houd het Prikbord goed in de gaten en vergeet u zich vooral niet op te geven.

Op onze algemene ledenvergadering die 25 april wordt gehouden zullen we helaas ook afscheid gaan nemen van ons bestuurslid Wil Vlemmix. Wil is verhuisd naar Eindhoven en vanwege persoonlijke omstandigheden kan hij zijn inzet voor KBO-Best niet meer continueren. De stukken voor de ledenvergadering kunt u alvast bekijken op onze website www.kbobest.nl. Zoals al eerder vermeld hoop ik, en met mij het bestuur, een groot aantal van u op 25 april te ontmoeten.​​​

Paul Gondrie, voorzitter KBO-Best

SeniorWeb cursussen en workshops in mei

Cursus Werken met de iPhone en iPad

U bent in het bezit van een iPhone en/of iPad, maar de kans is groot dat u maar een beperkt aantal van de toepassingsmogelijkheden kent. Naarmate u meer mogelijkheden ontdekt, zult u nog enthousiaster worden.
In de cursus behandelen we de bediening van uw iPhone en iPad, de instellingsmogelijkheden en gaan we het internet op (Safari). We behandelen de agendafunctie, notities en contacten, diverse apps, de e-mailfunctie, het maken en bewerken van foto’s, het lezen of laten voorlezen van boeken met behulp van de app Boeken, muziek, de iCloud en Phishing.
En natuurlijk gaan we in op de vragen die u heeft. Kortom, een boeiende cursus als u meer wilt weten over het gebruik van uw iPhone en/of iPad. Na afloop ontvangt u per mail een handig naslagwerk. Neem een volledig opgeladen iPad en/of iPhone mee!
Deze cursus is niet geschikt voor mensen met een Android tablet en/of smartphone. Daar wordt een aparte cursus voor gegeven.
Duur en kosten van de cursus: de cursus neemt vier dagdelen in beslag en wordt gehouden op   8-5, 15-5, 22-5 en 29-5 van 10.15 uur tot 12.15 uur. De kosten voor de cursus bedragen € 20,-.

Workshop Spotify

In deze workshop ontdekt u wat Spotify allemaal te bieden heeft. We bespreken hoe u Spotify kunt installeren, muziek kunt afspelen, afspeellijsten kunt maken en vinden, een album kunt downloaden, artiesten kunt volgen, muziek kunt delen, etc.. Tevens leert u hoe u een podcast of Spotify radio kunt beluisteren. Verder behandelen we het onderscheid tussen een gratis en betaald abonnement. Neem uw opgeladen smartphone en bij voorkeur ook uw tablet mee naar de workshop.
De workshop wordt gegeven op 7-5 van 10.15 uur tot 12.15 uur en is gratis te volgen.

Workshop Online shoppen

Winkelen doen we vaak ’t liefst in een fysieke, d.w.z. in een ‘echte’ winkel. Een winkel waar we ons door deskundig personeel laten voorlichten en het product van onze keuze kunnen zien en voelen. Vooral als u al jaren klant bent en als ook het winkelpersoneel u kent, voelt dat vertrouwd.

Hoe is dat wanneer u koopt in een zogenaamde webwinkel? En wat als een webshop ook fysieke winkels heeft? Dat komt veel voor. Hoe onderscheidt u de goede, betrouwbare webwinkels van de minder goede? Hoe zorgt u ervoor dat u uw geld goed besteedt? Kortom, waar moet u op letten? En als u via internet bestelt hoe gaat dat dan in z’n werk? En hoe gaat het betalen?

In deze workshop besteden we aandacht aan de voor- en  nadelen. We laten zien hoe u handig gebruik kunt maken van een webwinkel en toch kunt kopen in ’n fysieke winkel.  Daarnaast leggen we uit hoe u betrouwbare winkels vindt en laten we zien hoe een bestelproces verloopt als u in ’n webwinkel koopt.
De workshop wordt gegeven op 28-5 van 10.15 uur tot 12.15 uur en is gratis te volgen.

Aanmelden

Zowel voor de cursus als de workshops dient u zich bij voorkeur uiterlijk één week van tevoren aan te melden via de website van de Bibliotheek Best: activiteiten SeniorWeb Best of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij de receptie van de Bibliotheek Best.

Een grote 60plus markt in 't Tejaterke

Datum: zaterdag 25 mei 2024
Lokatie: ‘t Tejaterke, Max de Bossusstraat 1
Tijdstip: 10:00 tot 16:00 uur
Kosten: entree gratis

Voor informatie: klik hier

Fragmenten toneelstuk 'de Richel'

Van donderdag 7 maart tot en met zondag 10 maart heeft de KBO toneelgroep 'de jeugd van vroeger' het toneelstuk 'de Richel' gespeeld.

Via deze link komt u op de pagina waar u kunt kijken naar de fragmenten.

kbobest logo