Voorwoord voorzitter

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei hebben we in Best weer de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog her-dacht. Dit is altijd een mooie plechtig-heid bij het Kruispark in Best. Daarna, op 5 mei, vierden we dat Nederland in 1945 is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven. Het bevrijdingsvuur werd door leden van atletiekvereniging Generaal Michaelis ​vanuit Wageningen naar Best gebracht. Generaal Michaelis was als militair betrokken bij de Tweede Wereldoorlog en heeft met zijn manschappen deelgenomen aan operatie Market Garden. Michaelis kreeg opdracht om de brug over het Wilhelminakanaal bij Best in te nemen. Eén van de soldaten die daarbij sneuvelden, was Joe Mann. We herdenken, maar leren we er ook van?
​Jaren geleden was ik in Duitsland bij de brug van Remagen. Dit is een spoorbrug over de Rijn. Hij is bekend geworden doordat hij aan het einde van de Tweede Wereldoorlog vrij ongeschonden en dus bruikbaar in handen van de geallieerden viel. Daarbij is ook een museum en bovenin is er een kamer waar aan de muren alle oorlogen en conflicten staan vermeld die hebben plaatsgevonden na de Tweede Wereldoorlog. Drie wanden vol met ellende. Herdenken, leren we er ook van?

Onze jaarvergadering is weer achter de rug. Deze keer in de kleine zaal van het Prinsenhof. Duidelijk een goede keuze om het daar te houden en dat zullen we volgend jaar zeker weer doen. De aanmeldingen voor de vitaliteitscheck op woensdag 14 juni lopen erg goed en we gaan de zestig deelnemers zeker halen. Verder gaan we zoetjes aan weer naar de zomervakantie en dan organiseren we ook altijd voor de thuisblijvers de doe-zomeractiviteiten. Op woensdag 23 augustus worden we weer ontvangen bij Q-bras. In een volgend Prikbord leest u daar meer over.

Speciaal in dit nummer ook aandacht voor onze gedecoreerden. Dit zijn toch mensen die zich voor een lange tijd speciaal inzetten of hebben ingezet voor onze samenleving. Hebt u wel eens gedacht om voor iemand een lintje aan te vragen? Neem daarvoor dan contact op met de Gemeente Best.

Tenslotte nogmaals een oproep om mee te denken over de viering van ons 65-jarig bestaan. Hebt u ideeën: laat ze horen, wilt u eventueel meewerken in de werkgroep: laat het horen.​
​​
Paul Gondrie, voorzitter KBO Best

Wie helpt mee? Prikbord zoekt hoofdverdeler

Prikbord zoekt hoofdverdeler

Helaas heeft de oproep in het vorige Prikbord geen reacties opgeleverd. Het zou fijn zijn als er iemand is die wil helpen. Degene die dit nu regelt, wil graag het stokje doorgeven.​Doe mee en houd ons Prikbord in de lucht!

Het team verspreiding Prikbord/ONS is op zoek naar iemand die de verspreiding van deze bladen op zich wil nemen. Dit betekent dat het drukwerk van zowel Prikbord als ONS bij deze persoon wordt gebracht. Die verspreidt alles over ca. 28 tassen. Deze tassen worden dan weer door drie personen bezorgd bij de bodes die de bladen bij de leden gaan bezorgen.
De verspreiding is één keer per maand op een maandag.
​Heeft u een paar uurtjes vrij per maand om te helpen? Meldt u dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
​Wilt u meer informatie, dan kunt u die ook vragen via het genoemde mailadres of bel 06-23908188.

Nieuwe activiteit: zingen (brainstormbespreking 29 juni)

​​Wie vindt het leuk om samen met andere dames en heren elke week in een groep te zingen? Nieuwe liedjes te leren en oude liedjes weer opnieuw te leren zingen.
Luchtige liedjes die iedereen kan zingen, dit alles onder begeleiding van een dirigent.


Wij zijn op zoek naar dames en heren die het gezellig vinden om te zingen, maar ook naar senioren die een muziekinstrument bespelen, denk aan gitaar, accordeon of piano.

Het is de bedoeling dat er elke week op een ochtend gerepeteerd wordt.​

​Voor wie?: iedereen die het leuk vindt om te zingen, of een muziekinstrument kan bespelen.

Welke dag?: dit wordt in overleg bepaald.

We hebben nu 14 personen die mee willen doen. Afhankelijk van de dag.

Op donderdag 29 juni houden we een brainstormbespreking om 10.00 uur.
Waar: locatie wordt nog gezocht

Voor extra informatie mag u altijd bellen: 
Henny Appel 06-47127758; mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
Wilma van Rulo 06-23908188; mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Doe mee: Nog plaatsen vrij voor stoelyoga

Elke vrijdagochtend om 9:00 uur zijn er dames ​en heren actief bezig met stoelyoga. Dit wordt gegeven in het Tejaterke. Er zijn nog plaatsen vrij. Er wordt rekening gehouden met wat iedereen wel of niet kan. De kosten die hieraan verbonden zijn, bedragen € 25,00 per maand. Contactpersoon van de stoelyoga is Wilma van Rulo. U kunt haar bereiken via  mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , telefoonnummer 06 23908188 of Henny Appel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  telefoonnummer 06 47127758. PVGE-leden zijn ook van harte welkom. Maar natuurlijk ook mensen die geen lid zijn van de KBO, maar dit wel worden als ze bij de stoelyoga gaan. 
Kom eens kijken en doe gratis een les mee.

© 2023 KBO Best | Website gerealiseerd door Yolknet