Kerstmarkt in Düsseldorf, (€ 39,50 p.p.) gaat niet door

Van 29 november 2022 10:25 tot 29 november 2022 21:00

De afgelopen jaren was een bezoek aan een kerstmarkt niet mogelijk. Dit jaar kan het weer, daarom organiseert de KBO Best een busreis naar de kerstmarkt van Düsseldorf.

Op de kerstmarkten in Duitsland vindt u heel wat traditionele ambachten, smakelijke lokale delicatessen en heerlijke glühwein. Daarom hebben in het programma van deze dag geen diner opgenomen, gezien de vele eetgelegenheden op de markten.

Düsseldorf in de aanloop naar Kerstmis, dat ruikt naar geroosterde amandelen en kerstkruiden. Veel mensen komen al jaren naar Düsseldorf om cadeaus voor dierbaren te kopen en de kerstmarkt te bezoeken. De Kerstmarkten zijn op verschillende plekken in de binnenstad te vinden en hebben elk hun eigen thema.

De markten zijn op de Marktplatz (1), in de Flinger Strasse(2), op de Heinrich-Heine-Platz (3), Stadtbrückchen (4), Schadowplatz (5) en de Schadowstrasse (6). Alle kerstmarkten liggen op wandelafstand .

kerstmarkt plattegrond

Wie over de markten slentert, zal altijd verrast worden door het originele ontwerp van de kraampjes en het brede aanbod.  Op de Marktplatz vindt u een traditionele Duitse kerstmarkt.  De hutten en kraampjes op deze kerstmarkt zijn gemodelleerd naar oude Düsseldorfse herenhuizen.

Via de Marktstrasse en de Flinger Strasse loopt u van de markt met ambachten op de Marktplatz naar  de Engelchen-markt op de Heinrich-Heine-Platz. Op deze  jugendstil Engeltjes-Markt is er een heel scala aan lekkernijen, van traditioneel tot avant-garde. Het plein is  een lichtgevend eiland door de veelheid van verlichte gouden engelen.

Via het plein Stadtbrückchen kunt u dan naar de Königsallee lopen. De Königsallee is de belangrijkste en duurste winkelstraat. De straat is vooral in de kerstperiode prachtig om te zien.

Op de Schadowplatz en in de Schadowstrasse vindt u dan een Scandinavisch geïnspireerde kerstmarkt.

Hoe zie  het programma van de dag er ongeveer uit:

09.00 uur vertrek uit Best parkeerterrein Den Ekker en aansluitend om 09.15 Wilhelminaplein.
10.00 uur Koffie met vlaai in Venlo
12.00 uur aankomst in Düsseldorf op de kersmarkten
19.30 vertrek uit Düsseldorf.
21.30 aankomst in Best Den Ekker en aansluitend op het Wilhelminaplein.

U kunt u inschrijven m.b.t. van het formulier dat u in het Prikbord vindt of u maakt gebruik van de online inschrijving via de site kbobest.nl.

De genoemde prijs is inclusief de fooi voor de chauffeur en de reisverzekering.Als u inschrijft gaat u mee, tenzij u een tegenbericht krijgt dat de reis niet doorgaat of u niet mee kunt en op de wachtlijst bent geplaatst. De toekenning van plaatsen gaat op basis van volgorde van inschrijving. Wij willen u er op wijzen dat ook het invullen van het telefoonnummer van de thuisblijvers belangrijk is!


kbobest logo