Spetterend jubileumfeest 60 JAAR KBO

Spetterend jubileumfeest 60 JAAR KBO

Afgelopen woensdag deed KBO Best de aftrap van de festiviteiten bij gelegenheid van het 60-jarig jubileum. De Lidwinakerk zat nokvol, de 500 toegangskaarten waren ruim een maand geleden al uitverkocht! Er volgde een spetterende voorstelling van de Brabantse cabaretière Christel de Laat. De verwachtingen werden volkomen waar gemaakt. Een wervelende show met veel komische en afwisselende acts die de zaal deden bulderen van het lachen. Haar talent, uitstraling en onmiskenbare Brabantse afkomst en humor waren een ideale mix voor een sprankelende en onvergetelijke voorstelling.

De 500 mensen waren al ruim van tevoren langs de mooie nieuwe KBO- banners en vlaggen binnengekomen. Daar werden ze persoonlijk ontvangen door de voorzitter en bestuursleden.
Vervolgens uiteraard koffie met gebak en omdat iedereen er vroeg bij was voldoende tijd om bij “te buurten”

De voorstelling begon vervolgens stipt op tijd met een welkomstwoord door Gaston Slagers, voorzitter van KBO- Best. Hij wees erop dat KBO Best bij het 60 jarig bestaan, net als de huidige senior, nog steeds vitaal en ambitieus is en vol plannen zit. Hij verwelkomde verder een groot aantal genodigden waaronder wethouder van der Rijt, de voorzitter en directeur van KBO Brabant en lokale maatschappelijke partners en partners vanuit het bedrijfsleven. Als eregast was de heer van Schieveen aanwezig. Met zijn ruim 97 jaar is hij het oudste KBO-lid en, na een bloemenhulde, viel hem een daverend applaus van de aanwezigen ten deel.

In de pauze was er voor iedereen een drankje met Brabants worstenbroodje waarna, om in voetbaltermen te spreken, gespannen werd uitgekeken naar de tweede helft. Christel ging daarin met volle kracht verder. Zij sloot de voorstelling af met een ontroerend lied over een moeder- dochter relatie op latere leeftijd. Een ovationeel applaus van de 500 aanwezigen volgde. De voorzitter beperkte zich dan ook tot: “U hoort zelf wat de aanwezigen van de voorstelling vinden, verdere woorden zijn overbodig” Vervolgens bedankte hij de werkgroep en vele vrijwilligers voor de organisatie rondom dit jubileumfeest en natuurlijk de aanwezigen voor hun komst.

Na afloop; voordat men met een brede glimlach huiswaarts keerde, kreeg iedereen een leuke attentie mee als zoete herinnering aan een geweldig jubileumfeest.

Zaterdag 5 oktober
Zaterdag 5 oktober een totaal ander evenement: Een uitstekende band die muziek speelde uit de jaren 60 en 70.. Anders dan je zou verwachten, geen leeftijdsgenoten maar echte jonkies.
Die lieten horen dat deze periode uit de vorige eeuw (!) nog steeds een hoogtepunt is in de populaire muziek. Met enige aarzeling kwamen de echte durfallen ook op de dansvloer.
Afhankelijk van de muziek een beetje klassiek “schuifelen” maar op echte rockers ook flitsende variaties die jarenlange routine zichtbaar maakte.
Ook hier zorgden koffie, warme snacks en drankjes voor het welbevinden van de aanwezigen.

Zondag 6 oktober
Zondag 6 oktober werd de jubileumviering afgesloten met een eucharistieviering in de Odulphuskerk. Een sfeervolle dienst met een goed koor en mooie orgelmuziek.
Gaston Slagers verzorgde de preek waarin hij de kernwaarden van KBO Best duidelijk maakte: Belangenbehartiging, individuele hulp en steun, maar ook ontmoetingen met en voor elkaar.

Kortom een sociale gezellige vereniging.

Na afloop was er voor de liefhebbers nog koffie met een worstenbroodje in de Prinsenhof. Alle deelnemers kunnen terugkijken op een geslaagde viering van het jubileum!
 
Fotoreportage van de voorstelling in de Ludwinakerk met Christal de Laat op woensdagmiddag 2 oktober 2019

kbobest logo