Voorwoord van de voorzitter

Vorige maand mochten we enkele KBO-leden al in het zonnetje zetten. In april kwamen er nog enkelen bij. Ons lid Bert van Hoof werd koninklijk onderscheiden waar we uiteraard erg trots op zijn. Hierover meer op een andere plek in Prikbord juni/juli 2021. Tijdens de jaarvergadering werd het echtpaar Anke en Jo Lips speciaal in het zonnetje gezet, Anke kreeg de zilveren speld en Jo de zilveren speld met goud voor hun verdiensten voor de KBO. Samen met Leo Bisschops (voorzitter KBO Brabant) heb ik de bloemen en de oorkondes bij hen thuis uitgereikt. Elders in Prikbord leest u daarover meer.

Begint u ook al een beetje het goede gevoel te krijgen dat we toch uit het Corona-dal aan het klimmen zijn? Zelf heb ik mijn eerste vaccinatie gehad en dat voelt als een opluchting. De tweede vaccinatie is begin juni en dan ben ik helemaal blij. Niet dat ik dan niet meer ziek kan worden maar de heftigheid zal in dat geval beduidend minder zijn. De extra voorzichtigheid zal ik desondanks nog steeds in acht nemen: geen handen schudden, niezen in de elleboog en een gepaste afstand houden van elkaar. Voorzichtig weer een terrasje pikken en wat meer mensen fysiek ontmoeten, dat is dan wel weer mogelijk. Snapt u dat goede gevoel?

Binnen het bestuur denken we al voorzichtig aan het nieuwe seizoen. Ik had eerder aangekondigd dat we bezig zijn met een bevrijdingsconcert op donderdagmiddag 14 oktober in samenwerking met Olga van der Pennen. Petra Verheijen, onze coördinator clubs, staat al in de startblokken om straks weer vol gas te gaan geven en wij kijken ernaar uit om in ons Prikbord u weer op de hoogte te stellen van leuke verhalen, uiteraard vergezeld van mooie foto’s. Ook onze coördinator reizen/excursies Wilma van Rulo heeft er zin in om voor u aan de slag te gaan.

Onze penningmeester Paul Verheijen heeft een mooi stukje werk afgeleverd door het hele ledenbestand door te ploegen en de contributiebijdragen voor 2021 te gaan innen. Wist u overigens dat wij als KBO Best jaarlijks een afdracht doen aan KBO Brabant? De teldatum is daarbij 1 januari van het jaar. Het bestuur heeft dan ook besloten dat vanwege die afdracht afmeldingen echt uiterlijk voor 1 januari binnen moeten zijn en we anders helaas niet overgaan tot restitutie.

Geniet van de lente en de mooie tijd die eraan zit te komen!

Paul Gondrie voorzitter KBO Best

kbobest logo