Toneelvereniging Jeugd van vroeger weer van start

Toneelvereniging Jeugd van vroeger weer van start

​Woensdagavond 6 september was ik samen met Koos de Laat aanwezig bij de aftrap van het nieuwe seizoen.​
​Een enthousiaste groep mensen die meteen ook kennis maakte met de nieuwe regisseuse Anouk Scheepens. Uiteraard had ik wat lekkers meegenomen maar de koffie en thee werden pas in de pauze gebruikt. Ook Elly Eisema had voor iedereen een snoeperijtje meegenomen.
In een kennismakingsrondje kwam ik veel te weten over deze hechte groep. Zoals de anekdote van het oudste lid, Jan van Kuik, die ooit een medespeler aantrof op het toilet en die daar een borreltje dronk om van zijn zenuwen af te komen. We noemen dit in Engeland ‘Dutch Courage’, zei Anouk Scheepens die in haar kennismakingsgesprek aangaf dat ze acht jaar in Engeland heeft gewoond.
De data voor de uitvoeringen in 2024 zijn ook bekend zodat u die alvast kunt noteren. Het wordt donderdag 7 t/m zondag 10 maart. Ik heb alleen de voorkant van het boekje van het toneelstuk gezien dat ze gaan spelen, het is een blijspel voor acht personen. Dit kan dan net want momenteel bestaat de groep uit acht spelers/speelsters. Dus als u zin hebt om toneel te willen spelen, meld u aan! Voor de gegevens kunt u terecht op onze website www.kbobest.nl
Nadat we nog wat foto’s hadden gemaakt, werd de ontvangstruimte van ‘t Tejaterke snel omgebouwd zodat de eerste repetitie kon beginnen. U snapt wel dat Koos en ik hierop de zaal snel verlieten want ook wij willen ons straks laten verrassen in maart 2024.

Paul Gondrie

kbobest logo