Verslag IVN wandeling met KBO Best

Geslaagde IVN wandeling met KBO Best

Zondag 14 juli werden onze leden ontvangen in het nieuwe nieuwe gebouw van Best Zoo. Voor velen de eerste keer dat ze daar kwamen. Uiteraard werden ze ontvangen met koffie/thee en wat lekkers erbij. Klokslag half twee sloten onze twee IVN gidsen Marijke Abrahams en Marjel van Dijk aan om ons mee te nemen op de wandeltocht die ze hadden uitgezet.

collage 2

De IVN-wandeling ging door het Achterste Broek ten noorden van buurtschap De Vleut, een landschap dat gekenmerkt wordt door weilanden, kleine bosjes, wegen en paden met populieren. Hier lagen vroeger de zogenaamde broekgronden waar sommige straatnamen nog aan herinneren. We maakten onder meer kennis met een vleermuizenkelder, muizenruiters, schilderkunst op grote panelen en een natuurspeelplaats. In het gebied zijn ook poelen aangelegd die soms in de zomer kunnen droogvallen maar door de grote hoeveelheid regen die is gevallen was dit nu niet het geval.

Na twee uur wandelen met goede tekst en uitleg van onze gidsen waren we terug bij de dierentuin waar we op het buitenterras een gezellige nazit hadden. Het was goed te horen dat de deelnemers allemaal enthousiast waren en tot slot IVN bedankt voor jullie  deskundige begeleiding!

Paul Gondrie

collage 1 01

 

 

kbobest logo