Agenda

Dagtocht Middelburg-Veere, donderdag 16 september 2021,
kosten € 80,= p.p.

Al zowat anderhalf jaar zijn we in de ban van Covid-19 en kunnen we als werkgroep Reizen en Excursies van KBO Best duimen draaien.
Maar het lijkt er nu op dat we weer wat kunnen organiseren. De meeste mensen in onze leeftijdsgroep zijn inmiddels gevaccineerd en dat betekent dat we weer in een bus kunnen zitten en buitenshuis een hapje kunnen eten.
Wel houden we ons wel aan de Corona-regels; we zijn dus gevaccineerd of we zijn recent getest en we dragen in de bus een mondkapje. Uit het programma van vorig jaar hebben we gekozen voor een dagtocht naar Middelburg – Veere op donderdag 16 september 2021.

Middelburg, de hoofdstad van Zeeland, was een belangrijke handelsstad van de VOC. Met meer dan 1200 monumenten van Middelburg in de binnenstad zeer de moeite van bezichtigen waard. Te noemen zijn het laatgotische stadhuis uit de 15e eeuw, de Kloveniersdoelen (vroeger het onderkomen van de gilden), de abdijtoren Lange Jan en de vele koopmanshuizen. Daarnaast zijn er verstilde pleintjes en verborgen steegjes te vinden in de binnenstad.
Ook voor winkelen is er voor elk wat wils, vooral in de winkelstraten Lange delft en Langeviele, die beide op de Markt uitkomen. Op de markt is volop gelegenheid om een gezellig terrasje te pikken.
Veere staat bekent als het mooiste stadje van Zeeland. Vroeger was het een belangrijke handelsplaats met een directe verbinding met zee. Op een wandeling door Veere kom je langs vele historische en monumentale gebouwen, zoals het stadhuis van Veere uit de 16e eeuw en de Schotse Huizen uit de 16e eeuw, die dienden voor de opslag van wol uit de vroegere handel met Schotland. Ook de Grote Kerk stamt uit de 16e eeuw; de daarbij behorende Cisterne, oorspronkelijk gebouwd als waterpunt en om de Schotse wol te wassen, diende tot 1938 als watervoorziening. Verder kom je tijdens de wandeling langs de oude stadswallen en een gezellige jachthaven.

Programma
08.00 uur: Vertrek parkeerplaats Den Ekker
08.15 uur: Vertrek Wilhelminaplein
09.30 uur: Terheijden, De Gouden Leeuw, koffie/thee met Wener appelgebak
10.00 uur: Vertrek uit Terheijden
11.30 uur: Middelburg; op eigen gelegenheid de stad verkennen
13.30 uur: Inschepen Loskade 45 (t.o. NS station) voor de boottocht naar Veere.
Onderweg wordt een lunch geserveerd
15.00 uur: Aankomst in Veere, op eigen gelegenheid het stadje verkennen
16.15 uur: Vertrek uit Veere vanaf parkeerplaats Kanaalweg Westzijde
18.15 uur: Casteren, restaurant Kruidenlucht met drie gangendiner
19.45 uur: Vertrek naar Best
20.15 uur: Aankomst in Best

Werkgroep reizen en excursies

Schrijf je in met onderstaand formulier. Inschrijven kan tot 15 augustus.