Dagtocht Keukenhof (€ 75,50 p.p.)

Van 18 april 2023 08:15 tot 20:30
Bij Lisse

Keukenhof het mooiste lentepark ter wereld!2021 04 27

Dinsdag 18 april  ( €75,50 - per persoon incl. diner), INSCHRIJVEN TOT 24 maart 2023

De Keukenhof behoeft eigenlijk geen introductie. Het  is een van de grootste publiekstrekkers van Nederland en circa 75% van de bezoekers komt uit het buitenland. In twee maanden tijd worden jaarlijks een miljoen bezoekers getrokken. In 2022 waren het 1.100.000 bezoekers.

In 1949 werd op het noordelijke deel van het landgoed Keukenhof een bloemententoonstelling ingericht, onder leiding van tuinarchitect W. van der Lee (1906-1984). Hij maakte de eerste tekeningen voor de bloembollententoonstelling in de Keukenhof. In 1957 werd op het terrein de Keukenhofmolen geplaatst. Het bloemenpark is 32 hectare groot en ligt ten noordwesten van Lisse.

Elk jaar worden hier in het voorjaar bolgewassen van tuinbouwbedrijven uit de bollenstreek tentoongesteld. De bloemententoonstelling is 8 weken in het voorjaar geopend en heeft als doel  het internationale en zelfstandige showvenster zijn van de Nederlandse sierteelt- en plantensector, met de nadruk op bolbloemen.

De bloembollen worden in drie maanden (oktober t/m december) geplant door veertig tuinlieden. Om te anticiperen op de grillige zachtere winters worden er sinds 2020 circa 30% meer bollen aangeplant dan voorheen. Er zijn meer dan zeven miljoen krokussen narcissen, tulpen hyacinten lelies en andere bolgewassen te zien. Een ware zee aan kleurrijke bloemen!

Hoe ziet de dag  er ongeveer uit:hyacint 6805

-  08.15 instappen Den Ekker en om
-  08.30 instappen Wilhelminaplein vervolgens rijden we naar Lexmond.
-  10.00 uur Verwachte aankomst in Lexmond bij restaurant Huis het Bosch waar we worden ontvangen met een kop koffie met gesorteerd gebak.
- 10.45 uur Na de koffie is het de hoogste tijd om de weg te vervolgen richting de Bollenstreek.
-  Eenmaal in de omgeving van Lisse verlaten we de grote weg om via een mooie route naar de Keukenhof te rijden.
- 12.15 uur Verwachte aankomst bij de Keukenhof waar u op eigen gelegenheid het prachtige park kunt gaan bezoeken. U luncht op eigen gelegenheid en voor eigen rekening.
 -16.15 uur Tijd om de Keukenhof weer te verlaten en te beginnen aan de terugreis naar Best.
- 17.30 uur We onderbreken de rit voor een heerlijk 3-gangen diner in Houten bij restaurant de Engel.
- 19.30 uur Na het diner vertrekken we voor de terugreis naar Best.
- 20.30 uur Verwachte aankomst in BestKeukenhof garden

De genoemde prijs is inclusief de koffiestop, entree, diner en de fooi voor de chauffeur en de reisverzekering.  Als u inschrijft gaat u mee, tenzij u een tegenbericht krijgt dat de reis niet doorgaat of u niet mee kunt en op de wachtlijst bent geplaatst. De toekenning van plaatsen gaat op basis van volgorde van inschrijving. Wij willen u er ook op wijzen dat het invullen van het telefoonnummer van de thuisblijvers belangrijk is


kbobest logo