Dagtocht, heerlijk varen door de Biesbosch en een bezoekje aan Gorinchem (€79,50 p.p. incl. lunch en diner) VOL!!

Van 23 juli 2024 10:15 tot 20:30
Gezien: 258

VOL!  U kunt alleen nog op de wachtlijst worden geplaatst 

In Drimmelen gaat u aan boord van de rondvaartboot. U maakt vervolgens een leuke en ontspannende vaartocht door één van de mooiste natuurgebieden van ons land nl. het Nationaal Park de Biesbosch. Wat maakt de Biesbosch nou zo bijzonder? Om te beginnen is dit het grootste zoetwatergetijdengebied van heel Europa en door de werking van eb en vloed is er een ontzettend divers landschap te vinden. 9000 hectare aan jungle-achtige bossen worden afgewisseld door wild kronkelende kreken en wandelpaden Er leven talrijke watervogels en bevers en andere bijzondere dieren. Tijdens de rondvaart kunt het u het natuurgebied vanaf het water ontdekken. Tijdens deze ongeveer 2 uur durende rondvaart gebruikt u ook uw lunch aan boord.

Na de rondvaart gaat u naar Gorinchem (Gorkum). Gorinchem was een belangrijke vesting in de Oude én de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De vestingwallen lopen helemaal rond en geven prachtige uitzichten over de rivieren, uniek in Nederland. Als onderdeel van deze Nieuwe Hollandse Waterlinie is de stad UNESCO Werelderfgoed. In 2021 is Gorinchem door de ANWB ook gekozen als allermooiste vestingstad van Nederland vanwege o.a. die mooie doorkijkjes in de binnenstad.
Als we Gorinchem bereiken wandelt u zo vanaf de Wal het centrum binnen. U hebt nu anderhalf uur de gelegenheid om het stadje zelf te verkennen of op een terras van een hapje dan wel drankje te genieten. Bij het VVV-kantoor liggen kant-en-klare routes om de stad beter te leren kennen. De stad kent vele bezienswaardigheden o.a. het centrum en de Grote Markt, het Hugo de Groot poortje, de patriciërswoning” Dit is in Bethlehem”, de grote toren, het brugwachtershuis ”In den Blowen Hoet” etc.

Na het bezoek aan Gorinchem vertrekken we naar Valburg waar we bij restaurant Het Wapen van Valburg de dag af gaan sluiten met een goed verzorgd      3-gangen diner. Na het diner aanvaarden we de terugreis naar Best.

Verwacht verloop van de dag:
- 10.15 uur instappen parkeerterrein Den Ekker in Best.
- 10.30 uur instappen Wilhelminaplein, vervolgens rijden we naar Drimmelen
- 11.45 uur verwachte aankomst in Drimmelen waar we gaan inschepen op één van de
   schepen van rederij de Zilvermeeuw voor de rondvaart.
   Tijdens de rondvaart genieten we van de lunch.
- 14.15 uur Na de rondvaart rijden, we naar Gorinchem.
- 15.00 uur Verwachte aankomst Gorinchem. U kunt op eigen gelegenheid het stadje
   verkennen. Vanaf de Wal wandelt u zo het centrum binnen.
- 16.30 uur Vertrek naar Valburg
- 17.30 uur aankomst bij het restaurant Het Wapen van Valburg om te gaan genieten van ons diner
- 19.30 uur Na het diner rijden we terug naar de opstapplaatsen en verwachte aankomst in Best 20.30 uur.

De genoemde prijs is inclusief de fooi voor de chauffeur en de reisverzekering.
U kunt zich inschrijven m.b.v. het inschrijfformulier of via de grijze knop "Deelnemen" boven aan deze pagina.
Als u inschrijft gaat u mee, tenzij u een tegenbericht krijgt dat de dagtocht niet doorgaat of u niet mee kunt en op de wachtlijst bent geplaatst. De toekenning van plaatsen gaat op basis van de volgorde van inschrijving.Wij willen u er ook op wijzen dat het invullen van het telefoonnummer van de thuisblijvers belangrijk is.


kbobest logo