Bezoek strand bij Cadzand-Bad en aansluitend Sluis (incl. diner, €77,50 p.p.) VOL!

Van 05 september 2024 08:00 tot 21:00
Gezien: 580

VOL, u kunt alleen nog op de wachttlijst worden geplaatst voor de  plaatsen die mogelijk weer vrijkomen. 

Vanaf de opstapplaats in Best rijden we richting Zeeuws-Vlaanderen. Onderweg maken we een koffiestop in Kapelle. We rijden via de Westerschelde tunnel naar Cadzand-Bad.

Cadzand-Bad is de meest westelijke badplaats van Nederland en heeft het hoogste aantal uur zonneschijn per jaar van Nederland. Er is een breed zandstrand met diverse strandpaviljoens.

Vanaf het beeld van de oude Sluuswachter (sluiswachter) aan de kanaalweg kunt u gemakkelijk met rollator het begaanbare pad over de duinen op, om een leuke wandeling langs het Noordzeestrand te maken of over de pier van de jachthaven. U kunt ook via de Boulevard de Wielingen naar het centrum lopen (500m). U kunt daar of in één van de strandpaviljoens een terrasje pakken of op eigen gelegenheid en rekening gaan lunchen.

Na de lunchpauze vertrekken we naar het mooie plaatsje Sluis. Voordat u zelf deze plaats gaat verkennen wordt u door de stadsgids rondgeleid. Sluis is omstreeks 1270 ontstaan maar in 1324 kreeg Sluis zijn huidige naam. De stad heeft haar ontstaan te danken aan het verzanden van het Zwin  (nu natuurgebied) hierdoor werd Sluis de belangrijkste voorhaven van Brugge

De grootste blikvanger in het kleinschalige historische centrum is het stadhuis. Het werd in 1390 als symbool van de stedelijke vrijheid gebouwd. Als enige in Nederland is het voorzien van een belfort, een versterkte toren met vier hoektorentjes.

Sluis is in Zeeland de winkelstad met het grootste aantal meters hoofdwinkelstraat. Jaarlijks bezoeken zo’n 5 miljoen mensen Sluis

In het centrum van Sluis vindt u ook het standbeeld van zeer bekende inwoner Johan Hendrik van Dale (15 februari 1828), de grondlegger van het woordenboek de Dikke Van Dale.

We sluiten deze mooie dag af met een diner in Restaurant Kruidenlucht in Casteren.

Verwacht verloop van de dag:

08.00  instappen Den Ekker  08.15 Instappen Wilhelminaplein en vertrek uit Best
09.45 uur aankomst in Kapelle voor 2x koffie/thee met Zeeuwse bolus
10.15 uur Vertrek uit Kapelle
11.15 uur Aankomst in Cadzand-Bad, tijd ter vrije besteding
13.15 uur Vertrek uit Cadzand naar Sluis
13:30 uur aankomst in Sluis
14.00 - 15.00 uur stadswandeling in Sluis onder begeleiding van een gids
15.00 - 16.00 uur ter vrije besteding in Sluis
16.00 uur Vertrek naar Kruidenlucht in Casteren
18.30 - 20:30 uur Diner in de Kruidenlucht
21.00 uur Aankomst in Best

Bij deze reisorganisator kunt U tot 2 weken voor vertrek deze dagtocht kosteloos annuleren. Daarna zijn wij 100% van de reissom verschuldigd aan de reisorganisator en zullen wij deze bij u in rekening moeten brengen.

De genoemde prijs is inclusief de fooi voor de chauffeur en de reisverzekering.

U kunt zich inschrijven m.b.v. het inschrijfformulier of via de grijze knop "Deelnemen" links  bovenaan de pagina.

Als u inschrijft gaat u mee, tenzij u een tegenbericht krijgt dat de dagtocht niet doorgaat of u niet mee kunt en op de wachtlijst bent geplaatst. De toekenning van plaatsen gaat op basis van de volgorde van inschrijving. Wij willen u er ook op wijzen dat het invullen van het telefoonnummer van de thuisblijvers belangrijk is.


kbobest logo