Senioren Trefpunt: eigen honk voor KBO, PVGE en alle senioren in Best

Opening Trefpunt Senioren

Eindelijk is een lang gekoesterde wens van senioren in Best in vervulling gegaan: een eigen honk en ontmoetingsruimte van KBO en PVGE, open voor alle senioren in Best. Het ligt aan de Molenveste, schuin tegenover de molen, aan de achterkant van het Op ’t Heerbeeckcomplex, tot voor kort bekend als het Rode Kruis-gebouw.De exploitatie van het nieuwe onderkomen voor senioren gebeurt door de SeniorenRaadBest (SRB), waar naast KBO, PVGE ook niet gebonden senioren hun krachten hebben gebundeld om de collectieve belangen van senioren te behartigen.

Na een stevige opknapbeurt van de ruimte is het resultaat navenant: een gezellige ontmoetingsruimte waar tal van KBO- en PVGE-activiteiten zijn ondergebracht en die op gezette tijden ook openstaat voor alle niet gebonden senioren.

Op woensdag 19 februari vond de officiële opening plaats door wethouder Wilma van der Rijt die tevens de nieuwe naam van de ontmoetingsruimte onthulde:
Senioren Trefpunt.

Symbolisch werd de sleutel van het gebouw overgedragen aan Frans den Dekker (voorzitter SRB) in het bijzijn van de voorzitter van de KBO en PVGE en tal van genodigden.
Frans sprak in zijn toespraak zijn grote dank uit naar de wethouder en gemeente, de woningbouwcorporatie Thuis als naar het klusteam voor hun gezamenlijke inspanningen met als resultaat dit mooie nieuwe onderkomen voor senioren.

Wij adviseren alle senioren om eens een kijkje te nemen, aan te schuiven aan een tafeltje of aan de bar een kopje koffie te drinken en een babbeltje te maken met de aanwezigen.
Gaston Slagers

kbobest logo