‘GezondBest samen fit’ !

Dat is de naam van een nieuw omvangrijk project van een aantal samenwerkende organisaties in Best dat donderdagmiddag 14 oktober van start gaat en volgend jaar volop zal gaan lopen. Goed om deze naam en het logo te onthouden.

Zoals de naam aangeeft gaat het om de gezondheid en fitheid van alle Bestenaren. Gelukkig slagen velen er al in om gezond en fit door het leven te gaan en natuurlijk komt daar altijd een flinke portie geluk bij kijken. Wel zorgen deze mensen zelf voor voldoende beweging en gezonde voeding, beperken zij hun alcoholgebruik, roken meestal niet en hebben voldoende sociale kontakten.

Dit project richt zich op iedereen, ongeacht leeftijd, die tot deze gelukkige groep wil gaan behoren en graag gezonder wil gaan leven. Je wilt wat doen aan je overgewicht of fysieke ongemakken. Of je wilt af van het gevoel van lusteloosheid, moeheid of eenzaamheid om je lekker in je vel te gaan voelen.

Daarom nodigen wij graag iedereen uit op donderdagmiddag, 14 oktober om deel te nemen aan de start- en informatiebijeenkomst van het project. De opening zal worden gedaan door de wethouders Van der Hamsvoord en Dijkhoff. De bijeenkomst start om 14:00 uur met een inloop vanaf 13:45 uur en is in ’t Tejaterke aan de Max de Bossusstraat 1. Uiteraard is er vooraf een lekker kopje koffie of thee en is er genoeg ruimte om zelf ook bij te praten. Na de opening zal worden verteld wat je in het project kunt doen en wat het nut daarvan is. Aan de hand van je eigen interesses en doelen kun je zo je wilt daar ook kenbaar maken of je mee wilt doen. In het project word  je door professionals begeleid in het maken van de keuze wat je in het project kunt gaan doen. Wie de keuze al kan maken kan ter plekke inschrijven, wie nog wat wil nadenken over de mogelijkheden kan dat altijd nog later doen. Een groot aantal aanbieders werken in het project samen om een maatwerk programma aan te bieden waar je in klein groepsverband aan kan meedoen. Deze ondersteuning wordt gegeven door een netwerk van diëtisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, sportcoaches en lifestyle-coaches en sluit aan op het aanbod van de verenigingen in Best.

Wat de kosten betreft is het de bedoeling om van de deelnemers een beperkte bijdrage van €5,- per sessie te vragen die dan zal worden aangevuld met subsidie- en sponsorbedragen. Veel organisaties hebben er immers ook alle belang bij dat iedereen fit en gezond is.

Dit project is een gezamenlijk initiatief van de SeniorenRaadBest (met daarin de seniorenverenigingen PVGE-Best als trekker van het project en KBO-Best), Gezond Best-Oirschot en Fysiotherapie G. Daane en wordt ondersteund door de Gemeente Best en vele professionals zoals huisartsen, praktijkondersteuners, diëtisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, sportcoaches en lifestylecoaches.

U kunt zich aanmelden voor (kosteloos) deelnemen aan de informatiebijeenkomst op 14 oktober bij mevrouw Wilma Hartman: www.hartmancoaching.com of telefonisch: 0683992267.

foto gezond best samen fit

kbobest logo