Voorwoord voorzitter

Voorwoord voorzitter

Het nieuwe jaar heeft zijn intrede gedaan en de feestdagen liggen weer achter ons. De dagen worden langer en we kijken net als altijd uit naar het voorjaar. U ont­vangt een Prikbord op de mat en we hopen dat we toch weer wat activiteiten mogen gaan organiseren. Zie hier een optimistische opening van mijn voorwoord.
Ik heb de laatste tijd veel mensen gesproken en wat dat betreft functioneert de telefoon nog steeds goed, ook bellen via WhatsApp is mogelijk en zelfs bellen met een beeldverbinding. Moet je natuurlijk wel ervoor zorgen dat je daarop gekleed bent. Een tante van mij zei eens: 'als er bij het telefoneren beeld komt, dan neem ik niet meer op!' Ze is overigens 96 jaar geworden.
Ik wil maar zeggen: pleeg eens een belletje naar iemand die u al lang niet hebt gezien. Leg even contact. Het wordt zeer zeker gewaardeerd.
Dit jaar miste ik bij de kerst- en nieuwjaarswensen een kaart van iemand die mij zeker al 50 jaar schrijft. Ik begon me toch wel wat zorgen te maken. Echter deze week belde ze me op. Ze wordt binnenkort 85 jaar en had besloten om dit jaar geen kerstkaarten te sturen. Wat ze wel deed was iedereen te bellen zodat ze wat genoeglijke uurtjes voor de boeg had. Ze nodigde me meteen uit voor haar 85e verjaardag maar die is binnenkort, dus of dat door kan gaan weet ik nog niet zo net.
Aan mij zal het niet liggen. Sinds mei vorig jaar heb ik nu 5 vaccinaties gehad. Twee van Pfizer, een booster van Moderna, een griepprik en tot slot nog een pneumokokken vaccinatie. Ik zal u eerlijk zeggen, ik ben er nu wel een beetje klaar mee en hoop dat alle maatregelen daadwerkelijk nu ons de goede richting induwen. Als bestuur van KBO zijn we (augustus 2020) in een heel slechte tijd ingestapt. We hebben nog geen normale leden­vergadering gehad waar we u graag hadden ont­moet, de excursies zijn (op één na) niet doorge­gaan, activiteiten van clubjes gaan sporadisch door en het elkaar op een andere manier ontmoe­ten is bijna onmogelijk omdat locaties zijn gesloten.
We doen er alles aan om toch positief te blijven en dat is wat ik u graag meegeef. Er komen betere tijden en ik kijk er naar uit om u allen te kunnen ontmoeten!

Paul Gondrie, voorzitter KBO Best

kbobest logo