Voorwoord voorzitter

Voorwoord voorzitter

Op het moment dat ik dit voorwoord aan het schrijven ben (in feite aan het typen) heb ik de tv aanstaan en kijk ik gelijktijdig naar het debat in de Tweede Kamer over het nieuwe pensioenstelsel. Voor veel van onze leden een belangrijk onderwerp omdat we er bijna allemaal mee te maken hebben.

Ik ben overigens niet gelukkig met de hele gang van zaken. Het verleden heeft aangetoond dat wij in Nederland dergelijke grote operaties niet goed kunnen uitvoeren. We hebben het gezien met de aanpak van de WMO, toentertijd ook met de invoering van de Wet Voorziening Gehandicapten en de vergroting van de verantwoordelijkheden van de gemeenten bij de Jeugdwet. Grote verande-ringen die bij de uitwerking toch weer niet boden wat we er van hadden verwacht. Uiteindelijk zal de pensioenwet wel worden aangenomen en over een aantal jaren zullen we de uitwerking daarvan kunnen beoordelen. ​

In dit prikbord leest u een verslag over het herfstfeest dat we met u hebben gevierd. Een ware happening en als we twee keer zo veel kaartjes hadden gehad dan waren die ook verkocht. We maken ons nu klaar voor het Kerstfeest op woensdag 14 december. Ook het Promsconcert op 17 december in de kazerne in Oirschot blijkt in trek te zijn gezien de voorverkoop die goed begint te lopen. Holiday on Ice staat ook nog op het programma. 

Zoals u gewend bent, proberen we elk jaar onze leden te verrassen met iets leuks tijdens de feestdagen. We hebben al ons krentenbrood gehad en onze traktatie met chocolaatjes. Dit jaar treft u bij het Prikbord een bon aan waarmee u gedurende de periode van 17 tot en met 23 december oliebollen kunt afhalen bij de oliebollenkraam bij het gemeentehuis.

Bij de laatste maanden van het jaar horen altijd leuke evenementen zoals Sinterklaas, Kerstmis en de viering van oud en nieuw. Kijk echter ook eens om u heen of we misschien samen mensen kunnen helpen in onze directe omgeving die het in deze tijd wat moeilijker hebben!

Paul Gondrie, voorzitter KBO Best

kbobest logo