Voorwoord voorzitter

Voorwoord voorzitter

​We beginnen er weer langzamerhand aan te wennen dat veel artikelen binnenkomen over activiteiten die we als KBO verzorgen. In coronatijd was het soms een hele opgave om het Prikbord vol te krijgen. Nu krijgt de redactie zoveel kopij dat zij een keuze moet maken wat wel en wat niet te plaatsen. Niet plaatsen betekent meestal wel dat het de volgende maand erin komt.

Zelf ben ik in augustus mee geweest met de doe-zomer activiteit van Quatre Bras. In het prikbord kunt u daar meer over lezen. Een andere excursie was de dagtocht naar Nijmegen, deze is succesvol verlopen. In oktober kunt u deelnemen aan een bezoek aan het Peelmuseum Asten en uiteraard vergeten we ook niet het Herfstfeest op 20 oktober. Voor het volledige programma verwijs ik u graag naar onze website https://kbobest.nl . Daar kunt u ook zien of u zich al kunt aanmelden.

Maandelijks krijgen wij bericht over ons ledenbestand. Theo Dankers verzorgt dit uitstekend. Een van de lijsten die hij uitdraait, is de lijst van de 85+-jarigen. Een mooie lijst die ook door Agnes de Ruiter wordt gebruikt omdat zij samen met haar ‘clubje’ diegenen die daar op prijs stellen, bezoeken en een presentje meenemen. Helaas hoort bij de lijst die we ontvangen ook de lijst van KBO-leden die zijn overleden. Het is ondoenlijk om iedereen speciaal te noemen, maar afgelopen maand hebben we onder andere afscheid moeten nemen van Jan van de Kerkhof en Kees Castricum. Meer hierover kunt u lezen in het Prikbord van september.

Op 8 september hadden we de maandelijkse bestuursvergadering en ik was blij te horen dat onze artikelen over de eenmalige energietoeslag goed worden gelezen. Ben de Klerk gaf aan dat hij veel was benaderd door onze leden en dat hij een vijftigtal mensen van goede informatie heeft kunnen voorzien.

Op naar de herfst en, het klinkt vreemd, met graag wat extra regenbuien!

Paul Gondrie, voorzitter KBO Best

kbobest logo