Voorwoord voorzitter

Voorwoord voorzitter

 

Na een korte pauze ontvangt u weer als vanouds ons Prikbord. We hebben besloten om het aantal pagina’s uit te breiden met vier bladzijden. Nu we toch een beetje het einde bereiken van het coronavirus zien we dat door de vele activiteiten er ook veel informatie wordt aangeleverd. Dus vandaar deze uitbreiding. We hopen dit te kunnen bekostigen door een van de vier pagina’s te vullen met advertenties. Voor dit jaar zijn de kosten gedekt door een gift die we mochten ontvangen. Weet u iemand die graag wil adverteren in Prikbord, laat hem of haar contact met mij opnemen.

Tot nu toe hebben we een mooie warme zomer gehad met temperaturen die ruim boven het gemiddelde lagen van wat we gewend zijn. Ook voorafgaande jaren hebben we dit meegemaakt. Bereidt u zich er alvast maar op voor dat dit geen uitzondering meer is en dit het beeld gaat worden voor de toekomst. In mijn studententijd las ik over een rapport van de Club van Rome. Het rapport heette: “De grenzen aan de groei” en het is in 1972 uitgebracht. Hierin werd onder andere een verband gelegd tussen economische groei en de gevolgen hiervan voor het milieu. We zijn nu vijftig jaar verder en moeten helaas constateren dat die voorspelling aan het uitkomen is.

In mijn vorige voorwoord vertelde ik u dat we een nieuw college hebben in Best. Het is belangrijk om de juiste personen te kunnen aanspreken op het beleid, met name het sociale domein maar natuurlijk ook op de woningbouw voor senioren in Best. Bij de portefeuilleverdeling lijkt het nu dat wethouder Veronique Zeeman en wethouder Stan van de Heijden onze gesprekspartners gaan worden. Ik ga ze uitnodigen om in een van de volgende Prikborden zich voor te stellen.

Wat betreft onze niet-wekelijkse activiteiten ( dagtochten, doe-zomer, herfstfeest, kerstmarkt etc.)   wil ik u nogmaals wijzen op onze website die constant verfrist wordt en actueel is. Ook de agenda van onze wekelijkse activiteiten staat daar vermeld. Prikbord ontvangt u 11 keer per maand, onze website en onze facebook-pagina kunt u dagelijks raadplegen.

Geniet nog van de zomer en de nazomer maar vooral: geniet van elkaar!

 Paul Gondrie, voorzitter KBO Best

kbobest logo