Voorwoord voorzitter

voorkant prikbord april2022

Denken we de coronacrisis min of meer beteugeld te hebben, dient zich weer een andere crisis aan. Het oor­logsgeweld in Oekraïne heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een serieuze dreiging.

Hopelijk als u dit leest hebben de wereld­leiders er samen voor kunnen zorgen dat er zicht is op een vreedzame oplossing. In mijn directe omgeving ervaar ik dat mensen angstig worden omdat ze op deze ontwikkeling helemaal geen vat hebben. Zeker de ouderen die de Cubacrisis in de jaren 60 bewust hebben meegemaakt zien een herhaling wat toentertijd onder Chroetsjev dreigde maar uiteindelijk niet tot een oorlog leidde. In Rusland mag je dit woord in de pers overigens niet gebruiken want dan riskeer je een gevangenisstraf.
Wat bij mij wel blijft hangen is de afspraken die landen met elkaar maken, vooral in vredestijd. Ze houden zich aan de Geneefse conventie, ze bombarderen geen kerncentrales, ze vallen geen burgerdoelen aan maar de praktijk is dat, als het er werkelijk om gaat, het alleen loze woorden zijn. 

Prima om nu in kaart te brengen welke overtredingen er plaatsvinden maar het is steeds mosterd na de maaltijd.
Het positieve nieuws, want dat hebben we natuurlijk ook, is dat door het terugdijngen van het coronavirus er weer meer is toegestaan. Je ziet dat mensen staan te springen om de activiteiten weer op het oude peil te brengen. Clubjes zijn weer aan de slag, op excursies van eendaagse en meerdaagse reizen wordt ingeschreven. Ook de toneelgroep heeft inmiddels het toneelstuk 'Kolder in de Polder' achter de rug. Het lentefeest op 31 maart in Prinsenhof is inmiddels ook geweest.  Het was een gezellige middag met een volle zaal. Ik zie uit naar een grote opkomst op onze ledenvergadering die wordt gehouden op donderdag 14 april, met aansluitend een optreden van Brabantse zanger Nico van de Wetering.
Het zal u ook niet zijn ontgaan dat we gezamenlijk met de PVGE onder de vlag van de seniorenraad een groot Proms-concert organiseren op zaterdag 9 april. We zijn dan te gast op de kazerne in Qirschot. Meer informatie kunt u lezen op de website en u kunt zich nog steeds aanmelden. Tegen een vergoeding kan er ook voor busvervoer worden gezorgd.

Paul Gondrie, voorzitter

kbobest logo