Voorwoord voorzitter

Deze maand overkwam het me dat ik Prikbord van april nog niet binnen had maar wel al de reminder kreeg om weer artikelen aan te leveren voor Prikbord van mei.

screenshot prikbord mei 2022

Niet dat ik Prikbord van april niet al had gelezen want voordat hij naar de drukker gaat krijg ik het eindconcept voor ogen en meestal worden er dan nog wat kleine dingetjes gewijzigd of toegevoegd waarna er een definitieve klap op wordt gegeven. De redactie verzamelt de stukken, kiest eruit en redigeert de artikelen die dan worden aangeleverd aan Wilma die voor de lay-out zorgt. Als uiteindelijk Prikbord dan wordt afgeleverd, zorgen de bodes ervoor dat ze netjes bij u thuis worden bezorgd en tegen die tijd komt dan weer de oproep voor het nieuwe prikbord.

Dinsdag 5 april had ik een kennismakingsdag met KBO-Brabant in Maarheeze. Een flinke zit van circa 9.30 u-15.00 u, maar ik heb er geen minuut spijt van gehad. Oorspronkelijk zouden we er met drie bestuursleden naar toe gaan, helaas hebben Willy Wouters en Wilma van Rulo zich wegens ziekte moeten afmelden. Maar er komt straks een herkansing, niet alleen voor hen maar voor iedereen die is geïnteresseerd in KBO Brabant. In de komende periode zal ik u inhoudelijk bijpraten over wat ik daar heb gehoord. Wat in ieder geval is blijven hangen is dat we als KBO Best lid zijn van KBO Brabant, een professionele organisatie die met circa 120.000 leden haar positie heeft weten te bemachtigen in bestuurlijk Nederland. Ook de dienstverlening naar haar leden is er een waar menige organisatie trots op mag zijn. Jaren geleden is ervoor gekozen om de zelfstandige positie van de afdelingen in stand te houden, want uiteindelijk is daar toch waar de activiteiten plaatsvinden. Het laatste uur was een open debat met Leo Bisschops over diverse actuele thema’s zoals de pensioenperikelen, het dossier wonen-werk en welzijn en de zingeving van het leven als je ouder wordt.

De lente is voor mij altijd een inspirerend jaargetijde. De natuur komt weer tot leven, de buitentemperatuur stijgt en je ziet dat daardoor mensen het buitenleven ook weer opzoeken. Geniet ervan en van de mooie activiteiten die we als KBO voor u organiseren!

Paul Gondrie, voorzitter KBO Best

kbobest logo