Voorwoord voorzitter

Voorwoord voorzitter

Het laatste voorwoord van dit jaar al weer. De maand december is altijd een boeiende maand met veel activiteiten. Met het sinterklaasfeest, dat nu achter de rug is, de voorbereidingstijd op Kerstmis met de advent (advent betekent: we leven toe naar het kerstfeest met de komst van het kerstkind) en de jaarwisseling kunnen we wel zeggen voor velen van u dat we uitzien naar mooie dagen aan het einde van het jaar. Als we dan ook nog kijken naar ons eigen kerstfeest op 14 december, het Promsconcert op 17 december in Oirschot en de ijsdans-show Holiday on Ice in Den Bosch, dan mogen we constateren dat we dit jaar de activiteiten weer goed hebben opgepakt. Vergeet u ook vooral niet dat u in de periode van 17 tot en met 23 december oliebollen kunt afhalen bij de oliebollenkraam bij het gemeentehuis. De bonnen hiervoor zaten met uw ledenkaart voor 2023 bij het vorige Prikbord.

Het bestuur is al druk bezig voor het komende jaar en het carnavalsontbijt op 20 februari wordt vanzelfsprekend weer een bijzondere happening waar ook onze burgemeester met zijn vrouw bij aanwezig zijn. Het seniorenbal, georganiseerd door de carnavalsfederatie, zal plaatsvinden op 9 februari. De belangstelling hiervoor was zo groot dat er geen kaartjes meer zijn. Ook onze toneelclub ‘De Jeugd van vroeger’ is druk aan het repeteren en ze gaan weer voor u spelen op 2/3/4/5 maart. Noteert u een van deze dagen alvast maar in uw agenda. De kaartverkoop zal begin 2023 gaan plaatsvinden maar daar leest u op tijd over in het Prikbord en op onze website www.kbobest.nl .

Eén van de nieuwe activiteiten die we volgend jaar gaan organiseren is de vitaliteitsdag van de KBO. Er is een werkgroep samengesteld die begin januari aan de slag gaat. Een gezonde leefstijl draagt bij aan vitaal ouder worden. Het doel van de vitaliteitsdag is dat 50-plussers op een laag-drempelige manier inzicht krijgen in hun gezondheidssituatie aan de hand van allerlei metingen zoals knijpkracht, reactievermogen, conditie, lenigheid etc.
Ook wordt gesproken over voeding en komen zingevingsvraagstukken aan de orde.
U zult er de komende tijd meer over lezen.

Namens het voltallige bestuur wens ik u prettige feestdagen, een goede jaarwisseling en uiteraard een goed en gezond 2023.

Paul Gondrie, voorzitter KBO Best

kbobest logo