Stoelyoga gaat verder

Stoelyoga gaat verder

KBO en stoelyoga: 

Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga met een rustige bewegingsvorm waardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang lenigheid of conditie. Het is uitermate geschikt voor ouderen met artrose. De lessen zijn er op gericht om de spieren en gewrichten soepeler te maken.

Wat is stoelyoga?

Stoelyoga wordt beoefend op een stoel en bestaat uit milde yogahoudingen en bewegingen. Oefeningen kunnen zowel zittend als staand worden uitgevoerd. Bij staande oefeningen gebruik je de stoel als ondersteuning. Omdat gecompliceerde en complexe oefeningen bij stoelyoga niet aanwezig zijn, kan iedereen deze bewegingsvorm doen. Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga met een rustige bewegingsvorm waardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang lenigheid of conditie. Het is uitermate geschikt voor ouderen met artrose. De lessen zijn er op gericht om de spieren en gewrichten soepeler te maken. Je leert spanningen te herkennen en los te laten en je concentratie en motoriek verbeteren. En dat allemaal binnen de grenzen van je eigen mogelijkheden. Ook al is stoelyoga de zachtste vorm van yoga: de oefeningen hebben wel degelijk een positieve invloed op je lichaam.

Waarom meedoen met stoelyoga?

  • verbetert de ademhaling
  • maakt de spieren minder stijf
  • helpt de concentratie te verbeteren
  • zorgt voor een diepere ontspanning
  • helpt je om te gaan met onrust, pijn, slapeloosheid en piekeren
  • de sfeer in de groep is ontspannen
  • gezellig en leuk samenzijn

Voor wie? 

Voor iedereen die yoga wil doen zonder dat je erbij hoeft te staan of te liggen. Voor iedereen die minder stijf, soepeler en sterker wil worden en die wil werken aan een gezonde, actieve en ontspannen leefstijl.

Wanneer?

nu zijn er nog 2 lessen op vrijdag 7 en 14 juli.
We starten weer na de zomervakantie op vrijdag 1 september 2023.
In ’t Tejaterke – balletzaal, van 9.00 – 10.00 uur.
Kosten: 25,00 per maand.

Stoelyoga een keertje uitproberen?

Ook dat kan!! Voor een gratis proefles, neem van tevoren contact op met
Henny Appel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  telefoonnummer 06 47127758;
Wilma van Rulo Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , telefoonnummer 06 23908188

Kom eens kijken en doe gratis een les mee.

kbobest logo